Eğitim ve öğretim arasındaki fark, özellikle eğitim faaliyetlerinde kullanılan yaklaşımlar arasındaki farklılıkların temelinde yatmaktadır. Eğitim, öğrencilerin önceden belirlenmiş konular hakkında bilgi sahibi olmalarını ve bu bilgileri kullanmayı öğrenmelerini amaçlamaktadır. Eğitim, öğrencilerin öğrenimlerinin başarılı olmasının önündeki engelleri kaldırmak, öğrenme becerilerini geliştirmek ve öğrencilerin kendilerini başarılı kılmalarına yardımcı olmak için kullanılan bir yaklaşımdır. Öğretim ise öğrencilerin öğrenme ortamlarına uygun bir şekilde öğrenme faaliyetlerine katılmalarını amaçlamaktadır. Öğretim, öğrencilerin öğrendikleri konuları anlamaları, kendilerini geliştirmeleri ve öğrenmeyi sürdürmeleri için gerekli araç ve becerileri kazanmalarını sağlamak için kullanılan bir yaklaşımdır.
Özetle, eğitim ve öğretim arasındaki temel fark, öğrenme faaliyetlerinde kullanılan yaklaşımlardır. Eğitim, öğrencilerin önceden belirlenmiş konular hakkında bilgi sahibi olmasını ve bu bilgileri nasıl kullanacağını öğrenmesini amaçlamaktadır. Öğretim ise öğrencilerin öğrenme ortamlarına uygun şekilde öğrenme faaliyetlerine katılmalarını, konuları anlamalarını, kendilerini geliştirmelerini ve öğrenmeyi sürdürmelerini sağlamak için kullanılan bir yaklaşımdır.
Özetle, eğitim ve öğretim arasındaki temel fark, öğrenme faaliyetlerinde kullanılan yaklaşımlardır. Eğitim, öğrencilerin önceden belirlenmiş konular hakkında bilgi sahibi olmasını ve bu bilgileri nasıl kullanacağını öğrenmesini amaçlamaktadır. Öğretim ise öğrencilerin öğrenme ortamlarına uygun şekilde öğrenme faaliyetlerine katılmalarını, konuları anlamalarını, kendilerini geliştirmelerini ve öğrenmeyi sürdürmelerini sağlamak için kullanılan bir yaklaşımdır.