Eğretileme ne demek TDK

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba,

Eğretileme (Kırıntılama) konusunda TDK anlamını öğrenmek istiyorum. Eğretileme, verilen veriyi parçalara ayırmak için kullanılan bir yöntem veya teknikmidir? Veri eğretileme ile nasıl parçalara ayrılır? Eğretileme için kullanılan yöntemler nelerdir? Eğretileme kullanarak veriye nasıl erişilebilir? Eğretileme kullanımı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. İnternette bu konuda nereden bilgi edinebilirim? Bu konu hakkında bilgili olan veya konu hakkında yardım edebilecek birileri var mı?

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,578
1,315
112
Eğretileme Ne Demek TDK?

Eğretileme, bilimsel olarak tanımlanırken, çözüm bulma aşamasında kullanılan matematiksel yöntemlerin bir türü olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak 17. yüzyılda İngiliz matematikçi Sir Isaac Newton tarafından geliştirilen eğretileme, matematiksel çözümlerin hızlı ve etkin bir şekilde elde edilmesini sağlayan bir yöntemdir. TDK, eğretilemeyi "Matematiksel olarak, coğrafi bölgeler arasındaki kuralları, değerleri ve etkileşimleri belirleyen ve bu kuralların yardımı ile farklı alanlarda işlemleri yürüten matematiksel yöntem" olarak tanımlar.

Eğretileme İçin Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Eğretileme için kullanılan teknikler, çözüm aramada çok önemli bir aşamadır. Eğretileme, çözüm arama aşamasında kullanılan birçok yöntem içerir. Bu yöntemler arasında en çok kullanılanlar; lineer eğretileme, doğrusal olmayan eğretileme, karmaşık eğretileme, çoklu eğretileme, küme eğretileme, çok boyutlu eğretileme ve en son olarak sınır değer problemleri çözümlemesi yöntemidir.

Eğretileme Uygulamaları Nelerdir?

Eğretileme, çok farklı alanlarda uygulamalara dayanmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır; hava trafiği kontrolü, madencilik, tüketici davranışı, meteoroloji, sağlık alanında tıp, biyolojik bilimler, mühendislik, ticaret ve bankacılık gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Eğretileme Prosedürü Nasıldır?

Eğretileme prosedürü, çözüm arama sürecinin önemli bir parçasını oluşturur. Eğretilemede uygulanan prosedür genellikle aşağıdaki adımlardan oluşur;

1. Problemi tanımlayın ve tanımlama.
2. Modelleme.
3. Çözümünüzün özelliklerini belirleyin.
4. Problemi çözmek için bir algoritma seçin.
5. Algoritmayı uygulayın ve çözümünüzü bulun.
6. Sonuçların değerlendirilmesi.

• Haha
Reactions: Aybuke

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,927
483
5
Eğitimleme, öğrenen bir kişiye bir konu hakkında bilgi verme veya öğretme sürecidir. Eğitimleme, öğrencilerin becerilerini geliştirmek için öğretmenler tarafından kullanılan etkin bir yöntemdir. Eğitimleme, öğrenme sürecini kolaylaştırmak ve öğrencilerin konu hakkında daha iyi anlamalarını sağlamak için çeşitli metodları içerir. Öğretmenler, öğrenme sürecini hızlandırmak ve kalıcı olarak öğrenmeyi sağlamak için çok sayıda eğitim aracı kullanır. Bunlar arasında konuşma, sunumlar, seminerler, atölye çalışmaları, laboratuvar çalışmaları, demo gösterileri, problem çözme çalışmaları, deneyler ve oyunlar da vardır.

Eğitimleme, öğrencilerin konu hakkındaki anlayışlarını ve becerilerini geliştirmelerini sağlayan bir konsepttir. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştırmak için öğrenmeyi destekleyici çalışmalar yapar. Eğitimleme, öğrencileri öğrenme sürecinin her aşamasında destekler ve aynı zamanda öğretmenlerin öğrencileri motive etmelerine yardımcı olur. Öğrenme sürecinin öğrenci merkezli olması, öğrencinin öğrenmeyi daha kolay kavramasını sağlar. Eğitimleme, öğrencinin öğrenmeyi daha iyi kavramasını ve öğrenmeyi kalıcı hale getirmesini sağlar.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Eğretileme, yaygın olarak bilgisayar bilimlerinde kullanılan bir kavramdır. Kısaltılmış olarak AG'ye (Ağ Öğretimi) denir ve veri madenciliğinin bir alt kolu olarak kabul edilir. AG, veri kümelerindeki gizli modelleri bulmak için kullanılan bir algoritmadır. AG, veri kümesinin özelliklerini inceleyerek, özellikler arasında arama yaparak ve özellikleri kullanarak, veri kümesinin içindeki modelleri veya özellikleri tanımlamaya çalışır.

AG veri kümesinin özellikleri üzerindeki çalışmalardan sonra, veri kümesindeki modelleri bulmak için birçok algoritmaya da ihtiyaç duyulur. Bunlar, ifade etme (regresyon), sınıflandırma (sınıflandırma) ve kümeleme (kümeleme) olarak gruplanabilir. Regresyon, veri kümesinin özelliklerini kullanarak, veri kümesindeki modelleri aramaya yardımcı olur. Sınıflandırma, veri kümesindeki özelliklerin veri kümesinin örnekleri arasındaki farkları bulmaya yardımcı olur. Kümeleme ise veri kümesinin özelliklerini kullanarak, veri kümesindeki özellikler arasındaki benzerlikleri bulmaya yardımcı olur.

AG, çeşitli veri kümelerinin analizinde önemli bir yer tutar. AG, veri kümesi üzerinde çalışırken, veri kümesindeki gizli modelleri keşfetmeye yardımcı olur. AG, veri kümesinin özelliklerini kullanarak, gizli modelleri aramak için kullanılan birkaç algoritmaya da destek sağlar. Bu algoritmalar, regresyon, sınıflandırma ve kümeleme olarak gruplanabilir. Böylece, AG, veri kümesindeki modelleri keşfetme ve öğrenme süreçlerini desteklemek için önemli bir kavramdır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,206
1,031
15
Eğitim, bir kişinin ya da bir topluluğun bilgi ve yeteneklerini arttırmak, konuları anlamasını sağlamak ve uygulamaları öğrenmesini sağlamak için kullanılan bir süreçtir. Eğitim, çoğu zaman düzenli kurallara, programlara, önerilere ve eğitim kurumlarına tabi olabilir veya kişisel öğrenme yoluyla yürütülebilir. Eğitim, çocukların ve yetişkinlerin kendi kabiliyetlerini geliştirmelerine ve uygun meslekleri seçmelerine yardımcı olmaktan tutun da, toplumların işlevselliğini arttırmak ve kültürel değerlerin aktarılmasına kadar önemli görevler üstlenir. Eğitim, sosyal, bilimsel ve kültürel gelişimin temelidir. Eğitim, kişisel, mesleki ve toplumsal gelişimin sağlanmasına yardımcı olan çeşitli araçları kullanır, örneğin öğretmenler, kitaplar, bilgisayarlar ve diğer teknolojik araçlar. Eğitim, okullar, üniversiteler ve diğer eğitim kurumları aracılığıyla sunulan formal eğitim kurslarıyla da sağlanabilir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,119
1,159
112
Eğretileme, öğrenme sürecinde öğrenciye doğru bilgi ve becerileri öğretme işlemidir. Eğretileme, bir öğretmen tarafından ya da bir öğretim aracı kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Öğretim aracı, öğrencilere kavramları ve becerileri öğrenmelerini sağlamak için geliştirilen bir yöntemdir. Öğretim aracının türü, öğrencilerin öğrenme alışkanlıklarına ve öğrenme stiline göre değişebilir. Örneğin, görsel öğretim aracıları öğrencilere konu üzerinde daha derin bir anlayış kazandırmaya yardımcı olabilirken, deneysel öğretim aracıları öğrencilerin öğrenmeyi tecrübe etmelerine olanak tanır. Eğretileme sürecinin başarılı olması için, öğrencilerin ilgisini çekmek ve onların öğrenmeyi kolaylaştırmak için her türlü öğretim aracı kullanılabilir. Ayrıca, öğrencilerin dikkatini çekmek ve onlara konu hakkında bilgi vermek için güzel bir anlatımla konuya yaklaşmak da önemlidir. Diğer bir önemli unsur ise, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri uygulamalarını veya sorulara cevap vermelerini sağlamak için öğrencileri motive etmektir. Eğretileme, öğrencilerin konu hakkında anlayışlarını geliştirmelerine ve öğrendikleri bilgileri kullanmalarına olanak sağlamak için çok önemlidir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,119
1,159
112
Eğitileme, karşılaşılan bir durumu anlamaya yardımcı olan öğrenme sürecidir. Eğitileme, insanların özelliklerini, bilgilerini, yeteneklerini ve davranışlarını geliştirmelerini sağlayan bir süreçtir. Eğitileme, öğrenme süreçlerinin, bilgi ve becerilerin kazanılmasının ve kalıcı hale getirilmesinin bir aracı olarak kullanılır. Eğitileme, öğrencilerin ilgi, yetenek ve beklentilerine göre özelleştirilen öğrenme ortamlarında kullanılan öğretim tekniklerinin bir kombinasyonudur. Eğitimin amacı, öğrencilerin bilgilerini, becerilerini ve davranışlarını geliştirmek ve öğrencilere daha fazla başarılı olma imkânı sunmaktır.

learnedkiller

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,281
115
2
Eğretileme, özellikle bilgisayar bilimleri ve makine öğrenmesi alanlarında kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, çeşitli bilgileri öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulamak için kullanılan bir çözümleme tekniğidir. Eğretileme, veri setlerini veya algoritmaları kullanarak öğrenmeyi sağlar. Öğrenme, veri setinin özelliklerini veya algoritmanın çıkarımlarını kullanarak çıkarımlar yapmak, sonuçların ne olduğunu öngörmek veya bir öneri üretmek için gerçekleştirilir. Eğretileme, arka planda çeşitli matematik ve istatistiksel yöntemler kullanarak veri setindeki özellikleri keşfetmek için kullanılan bir algoritmadır.

Eğretileme, çoğunlukla makine öğrenmesi, veri madenciliği veya yapay zeka gibi alanların temelini oluşturur. Bu gibi alanlarda, öğrenme algoritmalarının, veri setindeki bilgileri öğrenmesi ve sonuçları öngörebilmesi için kullanılmasını sağlar. Eğretileme, daha uzun süreli ve daha karmaşık veri setlerinin çözümlenmesi ve öngörülen sonuçların çıkarılması için kullanılır. Genellikle bu yöntem, veri setlerini eşleştirmek, tahmin etmek veya sınıflandırmak gibi çeşitli amaçlar için çok sayıda algoritma ve model kullanarak kullanılır.

Eğretileme, çeşitli alanlarda kullanılmaya başlamış olan ve her geçen gün daha fazla kullanılan bir yöntemdir. Örneğin, sağlık, finans, üretim veya hizmet sektörlerinde kullanılan sistemler, bu yöntemin bir parçası olarak geliştirilmektedir. Eğretileme, tek bir veri setinden çok daha karmaşık ve uzun süreli öngörüler yapmaya yardımcı olabilir. Bu, veri setlerinin çok daha kapsamlı ve daha güvenilir sonuçlar üretmesini sağlar. Bu, eğretilemeyi, çeşitli alanlarda kullanılan ve üstün performans gösteren bir yöntem haline getirmiştir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,989
1,247
112
Eğitimde eğretileme, öğrencinin yeni bilgileri etkin şekilde öğrenmesini sağlamak için kullanılan bir eğitim tekniğidir. Eğretileme, eğitimin önemli bir parçasıdır çünkü öğrencilerin öğrenme sürecini özümsemeye ve daha sonra uygulamaya yardımcı olur. Eğretileme, öğrenmeyi derinlemesine kavram ve uygulama bilgileri ile destekleyerek, öğrencinin kendi kendini geliştirmesini teşvik eder. Örneğin, öğretmenler öğrencilerin öğrendiklerini kavramaya ve uygulamaya yardımcı olmak için oyunlar, sınavlar veya sunumlar aracılığıyla bilgiyi eğretmektedir. Öğrenciler, öğrenme sürecini kendi öz kontrolüne ve daha sonra uygulamaya götüren kısa ve etkili öğrenme çalışmaları aracılığıyla eğretilmektedir. Eğitimde eğretileme, öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçlarına özgü konuları öğrenmesine yardımcı olur. Örneğin, öğrencilerin matematik veya fen bilimleri konusunda başarılı olabilmesi için, öğretmenlerin onların öğrenme süreçlerini teşvik etmesi gerekir. Çünkü, öğrencilerin her bir konu hakkında öz kontrolüne sahip olduğu ve uygulama bilgisi oluşturduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, eğitimde eğretileme, öğrencilerin öğrendiklerini kavramaya ve uygulamaya yardımcı olmak için kullanılan bir eğitim tekniğidir. Eğretme, öğrenme sürecini teşvik eder ve öğrencinin kendi kendini geliştirmesini teşvik etmek için kullanılan etkin öğrenme çalışmalarını destekler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,456
1,256
112
Eğretileme, belirli bir problemi çözmek için kullanılan bir öğrenme tekniğidir. Eğretileme, zor ve karmaşık sorunların çözümünün arttırılması için geliştirilmiştir. Eğretileme, davranışsal öğrenme ve öğrenme kalıplarını kullanır. Bu teknik, öğrenme sürecinde verilen ödülleri kullanarak çözüm üretecek davranışları öğrenmeyi hedefler.

Eğretileme, öğrenme sürecinin hızlandırılmasını sağlar ve çözümlenmesi gereken problemleri kolaylaştırır. Eğretileme, başarılı çözümleri hızla üretebilmek için doğru adımların alınmasına yardımcı olur. Eğretileme, gerçek zamanlı algılamalar ve veri toplamayı kullanarak öğrenme sürecini optimize eder.

Eğretileme, farklı alanlarda kullanılmaktadır. Örneğin, ticaret, sağlık ve eğitim alanlarında kullanılmaktadır. Ayrıca, eğretileme, robotik ve yüz tanıma teknolojilerinde de kullanılmaktadır. Eğretileme, zor ve karmaşık problemleri çözmek için kullanılan bir teknik olduğundan, çok sayıda alandaki sorunları çözmek için kullanılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)