Egzajere ne demek TDK

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Merhaba,

Egzajer kelimesi hakkında bilgi almak istiyorum. TDK'nın ne demek olduğunu bilmiyorum. Bu kelime ile ilgili yardım edebilecek kimse var mı?

Egzajerin ne demek olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında kimse bilgi verebilecek mi? TDK'nın ne anlama geldiğini öğrenmek için internette aradım ama bulamadım.

Bu kelimeyle ilgili yardım edebilecek herhangi bir kimse var mı? Egzajerin ne demek olduğunu ve TDK'nın ne anlama geldiğini öğrenmek için doğru yere başvurmak istiyorum.

Türk Dil Kurumu'nun ne anlama geldiğini, egzajerin ne demek olduğunu öğrenmek için kimse yardım edebilir mi? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,200
1,159
112
Egzajer Ne demek?

Egzajer, TDK sözlüğünde, ilgisiz, özgün ve anlamsız sözcüklerin oluşturduğu bir konuşma biçimi anlamına gelmektedir. Egzajer, konuşmayı anlamsız, özgün, anlamsız sözcüklerle bozacak biçimde kullanılan bir konuşma biçimidir.

Egzajerin Özellikleri

Egzajer genellikle konuşmacının düşüncelerini daha etkili şekilde ifade etmesini sağlamak için kullanılır. Egzajer, konuşmacının çevresindeki insanları daha etkili bir biçimde etkilemesini sağlamak için kullanılan bir konuşma biçimidir. Egzajer, konuşmacının çevresindeki insanların dikkatini çekmek için kullanılan bir konuşma biçimidir. Egzajer, konuşmacının çevresindeki insanların daha fazla etkilenmesini sağlamak için kullanılan bir konuşma biçimidir. Egzajer, konuşmacının çevresindeki insanların daha derin düşünmesini sağlamak için kullanılan bir konuşma biçimidir.

Egzajerin Farklı Kullanımları

Egzajer, konuşmaları daha çekici ve etkili hale getirmek için kullanılmakla birlikte, eğlenceli konuşmalar yapmak için de kullanılabilir. Egzajer, konuşmaları daha komik hale getirmek için de kullanılabilir. Ayrıca, egzajer, konuşmacının çevresindeki insanları daha çok etkilemek için de kullanılabilir.

Egzajerin Riskleri

Egzajer, insanların arasındaki iletişimin anlamsızlaşmasına veya yanlış anlaşılmaya neden olabilecek bir konuşma biçimidir. Bu nedenle egzajer kullanımı, insanlar arasındaki iletişimde problemlere neden olabilir. Ayrıca, egzajer kullanarak anlamsız sözler söylemek, çevresindeki insanların konuşma becerilerini olumsuz etkileyebilir.

Sonuç

Egzajer, konuşmacının çevresindeki insanları etkilemek için kullanılan bir konuşma biçimidir. Egzajer, konuşmaları daha çekici ve etkili hale getirmeyi amaçlamakla birlikte, anlamsızlaşmaya ve yanlış anlaşılmaya da neden olabilir. Bu nedenle, egzajer kullanımının riskleri göz önünde bulundurulmalı ve kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Egzajer, TDK Sözlüğü, Konuşma Biçimi, Etkileme, Risk.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Egzajer, matematikte sayıların çarpanları arasındaki boşluk veya fark olarak tanımlanır. Egzajer, bir sayının çarpanları arasındaki aritmetik fark olarak da tanımlanabilir. Örneğin, sayı 8, 4 ve 2'nin çarpanlarıdır ve bunlar arasındaki egzajer 2'dir. İki sayı arasındaki egzajer, büyük sayının küçük sayıdan çıkarmasıyla bulunur.

Egzajerin önemi, çok sayıda matematik problem için çözüm bulmada yardımcı olmasıdır. Örneğin, eşit iki sayının egzajerini bulmak, onların arasındaki aritmetik farkın hesaplanmasına ve iki sayının arasındaki bağlantının anlaşılmasına yardımcı olur. Egzajerler, karmaşık diziler oluşturmak için de kullanılabilir.

Egzajerin diğer bir kullanımı, sayıların çarpanlarını bulmak için kullanılır. Bir sayının çarpanlarını bulmak, önce onun egzajerini bulmak için formül kullanılır. İki sayının arasındaki egzajerin hesaplanması, çarpanların bulunmasını kolaylaştırır.

Egzajerin çarpanları arasındaki aritmetik farkı bulmak için kullanılmasının yanı sıra, egzajerlerin diziler oluşturmak için de kullanılması mümkündür. Egzajerler, sayılar arasındaki aritmetik farkın hesaplanmasına ve sayıların çarpanlarını bulmaya yardımcı olur. Egzajerler, çok sayıda matematik problemi çözmek için kullanılan önemli bir araçtır.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Egzajer (tahmin edici) kelime anlamı olarak, bir şeyi tahmin etme veya öngörme gibi bir anlama gelmektedir. Egzajerlik bir kişinin öngörülerini ortaya koymak için kullanılan bir kavramdır ve bu öngörülerin doğru olup olmadığını doğrulamak için tahmin ve öngörülerin test edilmesi gerekir.

Egzajerlik, günümüzde özellikle çevresel, sosyal, ekonomik ve politik konularda önemli bir araç olarak kullanılmaktadır. Egzajerlik, insanların gelecekteki olayları ve sonuçları tahmin etme yeteneğinin çok önemli olduğu günümüz koşullarında, özellikle çevresel riskler ve belirsizliklerin farkında olmak için kullanılabilecek önemli bir yöntemdir.

Egzajerlik, çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilerin birleştirilmesi, çeşitli senaryoların oluşturulması ve bunların çeşitli sonuçlarının tahmin edilmesi ile oluşturulan yaklaşımlardan oluşmaktadır. Egzajerliğin en önemli amacı, bir dizi veri veya gözlem yoluyla gelecekteki olası sonuçların belirlenmesidir. Egzajerlik, mevcut durumu analiz ederek gelecekteki olası sonuçların belirlenmesine yardımcı olmaktadır.

Egzajerlik, çok sayıda farklı veri kaynağından ve çok sayıda farklı senaryodan oluşan karmaşık bir yaklaşımdır. Bir egzajerin, mevcut durumu, olası sonuçları ve gelecekteki olası sonuçları doğru bir şekilde tahmin etmesi için çok sayıda veri, çözümleme ve sonuç çıkarımı gereklidir. Egzajerlik, insanların, çevresel, sosyal, ekonomik ve politik konulardaki olası sonuçlarını tahmin etmek ve bu sonuçların gelecekteki etkilerini önceden tahmin etmek için kullanılan bir yöntemdir.

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Egzajer, matematikte özellikle çözümlerin açık ve kesin olması için kullanılan bir yöntemdir. Egzajer, bir denklemi daha kolay çözebilmek için türevler kullanılarak, denklemin sabit bir sonuca ulaştırılmasıdır. Egzajer, birçok matematiksel problemi çözmek için kullanılan bir yöntemdir.

Egzajerin kullanımı, problemlerin çözüm sürecinde kullanılan matematiksel araçların özgün olmasını gerektirir. Bir problemin çözümünün açıklanması için, denklemin çözümünün adımlar halinde gösterilmesi gerekir. Denklemi çözmek için kullanılan adımlar, denklemin tüm çözümlerini göstermek ve tüm çözümlerin kontrol edilmesini sağlamak için kullanılır.

Egzajerin kullanımı için, matematiksel araçların kullanımının ayrıntılı olarak açıklanması gerekir. Egzajer, bir problemi çözme sürecinin her aşamasında kullanılabilecek farklı matematiksel araçları içerir. Egzajerin kullanımı, matematiksel araçların problem çözme sürecinde uygun şekilde kullanılmasını sağlar. Bu sayede, problemlerin çözümü kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Egzajer, kelime anlamı olarak, kişinin kendini, düşüncelerini ya da hislerini, özellikle çok etkileyici bir şekilde ifade etmesi olarak tanımlanır. Bu tür ifadelerin çoğu insanın kendi duygularını, düşüncelerini veya deneyimlerini daha iyi ifade etmek için kullandığı sözcüklerdir. Egzajere çoğunlukla kullanılan sözcüklerin daha güçlü ve anlamlı olmaları amaçlanır. Egzajer, sözlü veya yazılı iletişimde sıklıkla kullanılan bir kalıptır.

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Egzajer, bilimsel anlamda, madde ve enerjinin birbirleri arasındaki etkileşim olarak tanımlanabilir. Madde ve enerji arasında oluşan etkileşimin iki temel özelliği vardır: çekim ve itme. Bu iki özellik, maddelerin birbirlerine yaklaşması veya aralarındaki mesafeyi arttırmasını sağlar. Egzajer, özellikle uzayda meydana gelen etkileşimleri açıklamak için kullanılan bir terimdir.

Egzajerin dört temel prensibi vardır. Bunlar, Newton'un üçüncü hareket yasası, kuantum mekaniği, kuantum kimyası ve kuantum fiziğidir. Newton'un üçüncü hareket yasası, maddelerin birbirlerine etkileşimlerinin bir sonucu olarak, birbirlerinin hareketini değiştirebileceklerini gösterir. Kuantum mekaniği ise madde ve enerjinin, büyük ve küçük ölçekteki etkileşimlerini açıklar. Kuantum kimyası, maddelerin kuantum mekaniği kurallarına göre hareket etmesi hakkındadır. Son olarak, kuantum fiziği, madde ve enerjinin, çok büyük ölçeklerde etkileşimlerini açıklamak için kullanılır.

Egzajerin önemi, çoğu modern bilimsel konunun çözümünde kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, evrenin yapısı ve çalışması hakkında bilimsel bilgiler elde etmeye yardımcı olur. Ayrıca, gezegenlerin veya yıldızların hareketlerinin anlaşılmasını, kuantum kimyasının kullanımıyla destekler. Egzajer, aynı zamanda insanların çevreleriyle etkileşimlerinin anlaşılmasına ve çözümlenmesine de yardımcı olur.

Egzajer, kuantum mekaniği, kuantum kimyası ve kuantum fiziği gibi temel bilimsel prensiplerin uygulanmasını gerektiren modern bilimsel çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Egzajerin, maddeler arasındaki etkileşimleri anlamak için kullanılan temel bir kavram olduğu söylenebilir. Bu nedenle, modern bilimsel çalışmaların anlaşılması ve çözümlenmesinde egzajerin önemli bir yeri vardır.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,200
1,159
112
Egzajer; çoklu ortam veya konuşma üzerinden karşılıklı konuşma ve iletişim sağlanmasını sağlayan bir teknolojidir. Egzajerler, çevrimiçi etkileşim için uygun bir ortam yaratmada ve insanlar arasındaki mesafeyi küçültebilmektedir. Birçok egzajer, sesli ve görüntülü aramaları destekleyebilir ve kişilerin aynı anda konuşmalarını sağlar. Bu, arkadaşların iletişim kurmalarını, iş arkadaşlarının toplantılarını ve hatta grup sohbetlerini kolaylaştırır.

Egzajerler, çevrimiçi haberleşmeyi kolaylaştıran birçok özelliğe sahiptir. Bir egzajer, çoklu kullanıcıya evrensel bir ağ üzerinden erişim sağlayabilir. Bu, kullanıcıların istediği her yerden diğer kullanıcılarla bağlantı kurabilmesini sağlar. Egzajerler ayrıca arama özellikleri, mesajlaşma özellikleri, arkadaşlık listeleri ve konuşma odaları gibi özellikleri de sunabilir.

Egzajer teknolojisi, insanlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için giderek popüler hale gelmektedir. Özellikle çocukların ve gençlerin arkadaşlarıyla bağlantı kurmak için sıklıkla kullandığı görülmektedir. Bir egzajer, herhangi bir mobil cihaz veya masaüstü bilgisayardan kullanılabildiğinden, kullanıcıların istedikleri yerden arkadaşlarıyla iletişim kurmalarına olanak tanır. Egzajerlerin daha çok kullanılması, insanların toplumla ve arkadaşlarıyla daha güçlü bağlantılar kurmasını sağlayabilir.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
11,005
483
5
Egzajer, öğrencilerin eğitim süreçleri sırasında öğrendikleri bilgi ve becerilerini ölçmek için kullanılan özel testlerin tümünü ifade eder. Bu testler, öğrencilerin öğretilen konulara ne derece kavrayışları olduğunu göstermek için uygulanır. Egzajerler genellikle öğrencilerin konulara olan anlayışlarını, kavramlarını, soru çözme yeteneklerini ve bilgilerini değerlendirmek için kullanılır.

Egzajerler öğrencilerin başarılarını ölçmek için faydalı araçlar olarak kullanılır. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme konularındaki başarısını öğrenmek için bu testleri kullanır. Ayrıca, öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak için çeşitli çözümler oluşturulur. Örneğin, öğretmenler öğrencilerin zayıf noktalarını saptayarak, bu alanlarda gelişmeye yardımcı olabilirler.

Egzajerler aynı zamanda öğrencilerin öğrendikleri konuların kalıcılığını da ölçmek için kullanılır. Bu sayede, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri ne kadar süreyle hafızalarında tutabildiklerini görmek mümkün olur. Egzajerlerin öğrenme sürecine katkısından dolayı, öğretmenler bu testleri sık sık kullanır ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini takip eder.

Egzajerler, öğrencilerin öğrenme süreçlerini değerlendirmek için çok faydalı araçlardır. Bu testler, öğrencilerin öğrendikleri bilgileri kalıcı hale getirmelerine ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Öğretmenler bu testleri sık sık kullanarak, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kontrol etmek ve onların başarılarını ölçmek için faydalı bilgiler edinmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)