Eksper ne demek TDK

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba,
Eksper ne demek TDK sorusuna cevap arıyorum. Bir sözlükte aradım ve Eksper'in anlamı hakkında yeterli bilgi bulamadım. Bunun nedeni, TDK tarafından belirlenmiş olması muhtemel olan bu kelime hakkında bilgi bulmakta zorlanmam. Lütfen yardım edin ve Eksper kelimesinin TDK'de ne anlama geldiğini bana açıklayın.

Şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Eksper Ne Demek TDK Hakkında Makale

Merhaba arkadaşlar, TDK tarafından kullanılan "eksper" teriminin ne anlama geldiği üzerine bir makale yazmak istiyorum. "Eksper" terimi, Türk Dil Kurumu tarafından, "bilimsel alanda bir alanda uzman olan kimse" anlamında kullanılmaktadır.

TDK Eksper Tanımı

TDK tarafından tanımlanan eksper, "bilimsel alanlarda uzman olan kimse" anlamına gelmektedir. Bu tanım, ekonomi, tıp, fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi farklı alanlarda uzmanlaşmış olan kişileri ifade etmektedir.

Uzmanlaşma Neden Önemlidir?

Uzmanlaşmak, özellikle bilimsel alanlarda çalışan kişiler açısından çok önemlidir. Çünkü bilimsel alanlarda çok fazla bilgi ve tecrübe gerekir. Uzmanlaşmak, bu çalışmaları kolaylaştırır ve verimli bir şekilde yürütmeyi mümkün kılar. Uzmanlaşmak, çalışan kişinin çok daha iyi sonuçlar almasını sağlar.

Ekspertiz Nedir?

Ekspertiz, uzman olan kişinin, belirli bir konuda bilgi ve tecrübesini kullanarak bir konuya hakimiyet göstermesidir. Ekspertiz, uzmanın konu hakkındaki görüşlerini, bilgilerini ve tecrübelerini kullanarak bir konuya hakimiyet kazanmasını sağlar.

Eksper Ne Zaman Kullanılır?

Eksper, özellikle bilimsel alanlarda çalışan kişiler açısından çok önemlidir. Çünkü bilimsel alanlarda çok fazla bilgi ve tecrübe gerekir. Uzmanlaşmak, bu çalışmaları kolaylaştırır ve verimli bir şekilde yürütmeyi mümkün kılar. Uzmanlaşmak, çalışan kişinin çok daha iyi sonuçlar almasını sağlar.

Özet olarak, "eksper" TDK tarafından, bilimsel alanda uzman olan kimseyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Uzmanlaşmak, bu alanlarda çalışan kişiler açısından çok önemlidir ve ekspertiz, uzmanın bu alan hakkındaki bilgilerini kullanarak bir konuya hakimiyet kazanmasını sağlar.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Eksper, bir daldaki alanında uzmanlaşmış olan, araştırma, inceleme yapma yeteneğine sahip bir kişiye verilen bir isimdir. Eksper, bilimsel konulara veya özel konulara odaklanmış, bu konularda önerilerde bulunabilen, her türlü konuda görüşleriyle fikirlerini paylaşabilen kişilere denir. Eksperler, bilimsel çalışmalarının sonuçlarının kamuya paylaşılması, çözüm önerilerinin savunulması ve çalışmalarının deneyimleriyle desteklenmesi için özellikle önemli bir rol oynarlar.

Eksperler, bir alanda uzmanlaşmış kişilerdir. Verilen bir konuda uzman olan eksperler, konuyla ilgili bilgileri, kuramsal bilgileri ve deneyimleriyle özetleyerek, konu hakkında detaylı ve kapsamlı bir değerlendirme yaparlar. Eksperler, araştırma yaparak ve gözlemler yaparak konuların üzerinde deneyim kazanırlar. Bu deneyimleri, konu hakkında bilgi edinmek için kullanırlar.

Eksperler, özel veya genel konular hakkında kamuya hizmet etmek için çalışırlar. Örneğin, ekonomi, sağlık, sosyal bilimler, felsefe ve daha birçok konuda eksperler, konu hakkında çalışmalarının sonuçlarını paylaşarak kamuya hizmet verirler. Eksperlerin görüşleri, konular hakkında çoklu bakış açısıyla derinlik kazandırır. Eksperler aynı zamanda, bilimsel araştırmalarının sonuçlarını teyit ederek, konular hakkında çözüm önerileri savunur.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Eksper, bir alanda uzmanlaşmış, konu hakkında bilgi sahibi kişiye verilen ad olarak tanımlanabilir. Eksperler, konuyla ilgili kuramsal bilgileri ve tecrübelerini paylaşmak için kamu ve özel sektörler için çalışırlar. Eksperler, bir konuda özel bir tecrübeye sahip oldukları için, diğerlerinden farklı bir bakış açısı sunarlar ve önerilerini projeye katkıda bulunmak için kullanılabilirler.

Eksperler, genellikle bir alanın uzmanları veya uzmanlardan oluşan bir ekip tarafından oluşturulurlar. Eksperlerin çalışma alanları, bilimsel araştırmalardan, teknik çözümlerin geliştirilmesine kadar çok farklı olabileceği gibi, eksperlerin uzmanlıkları da çok farklı alanlarda olabilir. Eksperler, herhangi bir alanda çoklu disiplinleri kapsayan konuların çözümünde teorik ve pratik olarak destek sağlamak için kullanılabilirler.

Eksperler, aynı zamanda kurumların konular hakkında alacakları kararı desteklemek için de kullanılabilirler. Kararların, bir konu hakkında ortaya çıkan bilgi ve tecrübelerin doğru bir şekilde değerlendirilmesi ve değerlendirilmesi gereken önerilerin sunulması için gerekli olan ekspertizi sağlarlar.

Eksperler, konuların her yönünü anlamak ve çözümler üretmek için kullanılan bir kaynaktır. Eksperler, projeler için gerekli olan bilgiyi sağlamak ve konu hakkında alınacak kararları desteklemek için çözümler üretebilirler. Bu nedenle, kurumların konular hakkında alacakları kararları desteklemek için eksperlerin kullanılması önerilir.

MaviDeniz77

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
23
0
0
Eksper, doğrudan Türkçe'de "uzman" anlamına gelen bir sözcüktür. Eksperler, çeşitli alanlarda uzman olan kişilerdir. Bir eksper, herhangi bir alanda uzmanlaşmış olan ve alanın konularıyla ilgili özel bilgi ve tecrübeye sahip olan biri olarak tanımlanır.

Eksperler genellikle çeşitli alanlarda çalışırlar ve çoğu zaman bir meslek örgütüne üye olabilirler. Her eksperin konuştuğu alanlar farklı olabilir ve her alanın kendine özgü bir kültürü ve kuralları vardır. Buna ek olarak, eksperler çoğu zaman özel olarak hangi alanda uzmanlaştıklarının bir özetini de sunarlar.

Eksperler, genellikle akademik çalışmalarını, çalışmalarının ve araştırmalarının sonuçlarını çeşitli alanlarda paylaşmak için kullanılır. Özellikle de, çeşitli konularla ilgili karar verme ve araştırma süreçlerinde ekspertizleri aranan bir kişi olarak görülürler. Eksperler, çalışmalarına dayalı olarak konular hakkında öneriler ve öneriler sunarlar.

Ekspertizleri, çoğu zaman bilimsel testler, analizler, raporlar ve diğer araştırma teknikleri kullanılarak sağlanır. Eksperler, çeşitli alanlarda gerçekleştirdikleri çalışmaların sonuçlarını raporlar halinde paylaşırlar. Bu raporlar, genellikle bir çalışmanın sonuçlarının özeti, varsayımları ve önerilerini içerir.

Eksperler, çoğu zaman özel durumlarda da aranılır. Örneğin, bir şirketin ürünlerini geliştirmesi veya bir projeyi gerçekleştirmesi gereken bir şirket, ekspertiz gerektiren durumlarda eksperleri arayabilir. Eksperler, aranan alanla ilgili özel bilgi ve tecrübeye sahiptir ve şirkete aranan çözümleri sunarlar.

Eksperler, çoğu zaman yeteneklerini ve uzmanlıklarını çeşitli projelerde ortaya koymak için kullanırlar. Örneğin, teknoloji veya mühendislik alanlarında eksperler, çeşitli projelerin önemi hakkında öngörüler sunar ve projeleri tamamlamak için çözümler üretirler. Eksperler, bir girişimin başarısını artırmak için önemli bir rol oynarlar.

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Eksper, bir konu, alan veya problem hakkında uzman olan kişi ya da grup olarak tanımlanır. Eksperler, özel bilgi, tecrübe veya konuya dair uzmanlıklarını kullanarak karar verme, tavsiye verme, problemleri çözme veya görevleri yürütme gibi birçok çalışmaya katkıda bulunurlar. Eksperler, genellikle bir alanda çok iyi eğitilmiş, uzmanlaşmış ve yetkinlikleri kanıtlanmış kişiler olarak kabul edilir. Eksperler, bir alanda çalışan ve uzman olan kişiler olarak, özel sektör ve kamu kurumlarının, araştırmacıların ve öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli kişilerden oluşur. Eksperler, çalışmalarını yürütürken bazen çok kapsamlı ve çeşitli görevler görebilirler. Eksperler, araştırma ve analizler yaparak, örneğin ürün geliştirme, pazarlama, veri toplama, öneri üretme, proje tasarım ve uygulama gibi konularda bilgi sağlayabilirler. Eksperler, ayrıca kurumsal danışmanlık, özel raporlar ve özel çalışmalar yürütme gibi konularda da yardımcı olabilirler.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Eksper, bir alanın uzmanı olan kişiye verilen genel bir isimdir. Eksper, bir konu hakkında bilgi sahibi olan, deneyimli ve tecrübeli kişidir ve ilgili alandaki işlerde danışmanlık veya gözlemci olarak hizmet sunar. Eksperler, görevleri sırasında konu hakkında çok sayıda bilgi toplayarak konuyla ilgili kararlar almaya ve gelecekteki gelişmeleri tahmin etmeye yardımcı olurlar. Eksperler çoğunlukla araştırmacılar, akademisyenler, bilim insanları, hukukçular, tıp öğrencileri, mühendisler, bilgi teknolojileri uzmanları gibi alanlara hitap eden insanlardır.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Eksper, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir terimdir. Eksper, bir alanda uzmanlaşmış olan kişiye verilen isimdir. Eksper, bir alanda uzmanlaşmış olan kişilerin başvurulan kaynak olarak görev yapmasına olanak sağlayan kişi veya kurumdur. Eksperlik, herhangi bir alanda kazanılan deneyim ve bilgilerin, söz konusu alanın konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından paylaşılmasına olanak sağlayan bir durumdur.

Eğitimci bakış açısından eksperler, bir eğitim alanında öğretim üyeleri, akademisyenler, eğitim danışmanları veya uzmanları gibi kişilere verilen isimdir. Eksperler, eğitim alanında aranan kaynak olarak görev yapmakta ve kendilerine ulaşılmasını sağlamaktadırlar. Eksperlerin eğitim alanında etkinlik katmalarının temelinde, eğitim alanında kazanılan deneyim ve bilgilerin paylaşılması yatmaktadır. Eksperlerin eğitim alanında etkinlik katmaları, öğrencilerin başarısını arttırmak, öğretim süreçlerini kolaylaştırmak ve öğrenciler için en iyi eğitim fırsatlarını sunmak için son derece önemlidir. Eksperler, konularının üzerinde derin bir şekilde düşünme yeteneğine sahip olmalı ve öğrencilerin öğrenme sürecini desteklemelidir. Ayrıca, eksperler öğrencilerin gelişimlerini ve katıldıkları eğitim programlarının başarısını değerlendirmek için gözlem yeteneğine sahip olmalıdır. Eksperler, eğitim alanında kazandıkları bilgileri, tecrübelerini ve becerilerini öğrencilerle paylaşmak için eğitim süreçlerini desteklemelidir.

delihatun

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,329
88
47
Eksper, bilimsel araştırmaların konusu olan bir konuda uzmanlaşmış bir kişi olarak tanımlanır. Özellikle bilimsel çalışmalarda, bir konu hakkında kesin bilgiler edinmek için, makul tahminler yapmak için veya doğru kararlar vermek için eksperlerin kullanılması çok önemlidir. Bu nedenle, eksperlerin etkin şekilde kullanılması, bilimsel çalışmaların ve çalışmalardan elde edilen sonuçların güvenilirliğini arttıran çok önemli bir faktördür.

Eksperlerin kullanımı, deneyler ve çalışmalar yaparak elde edilen sonuçlara dayanır. Bu nedenle, ekspertizi kullanmak için gerekli olan bilgilerin, yeterli ve doğru olması gerekir. Eksperler, bir konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları nedeniyle, konuyla ilgili çalışmaların ve deneylerin yapılmasına yardımcı olabilirler. Ayrıca, eksperler, çalışmaların sonuçlarının kullanılabilirliğini değerlendirebilir ve gerektiğinde düzeltilmesi gereken hataları belirleyebilir.

Ekspertiz, çalışmaların daha doğru sonuçlar verebilecek şekilde yürütülmesinde çok önemli bir rol oynar. Eksperler, çalışmaların nasıl yürütüleceğiyle ilgili rehberlikte bulunabilir ve mümkün olduğunca doğru sonuçları elde etmek için çalışmalara katkıda bulunabilir. Ayrıca, eksperler, doğru hipotezlerin geliştirilmesinde ve önemli sonuçların çıkmasına yardımcı olabilecek ipuçları sunabilir.

Ekspertiz, bilimsel çalışmalarda önemli bir rol oynayan bir konudur. Eksperler, çalışmaların daha doğru ve güvenilir sonuçlar verebilecek şekilde yürütülmesini sağlayarak, bilimsel çalışmalardan elde edilecek sonuçların güvenirliliğini arttırırlar. Bu nedenle ekspertiz, bilimsel çalışmalarda önemli bir yere sahiptir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
Eksper, Türk Dil Kurumu tarafından tanımlanmış olan bir kelimedir. Eksper, bilimsel ve teknik konularda uzman olan, konuyla ilgili konuları araştıran, bilgi toplayan ve konu hakkında çözümler üreten kişi anlamına gelir. Eksperler, çoğu zaman kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından görevlendirilir. Eksperlerin görevleri, durumun özümlemesi, çözüm üretmesi ve çözüm önermesi gibi çeşitli alanlarda uzmanlık gerektirir.

Eksperler, bir konu hakkında uzmanlık göstermek için çeşitli alanlarda bilgi ve deneyim edinmelidir. Eksperler, çalışmalarının doğruluğu ve güvenliği için araştırma yapmalı, sonuçları ve çözüm önerilerini desteklemek için veriler toplaymalı ve analiz etmelidirler. Eksperlik, konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmanın yanı sıra, konu hakkında çözümler üretme yeteneğini de gerektirir.

Eksper, kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından konu hakkında uzmanlık göstermek için görevlendirilen kişi olarak tanımlanır. Eksperler, konu hakkında tecrübeli ve bilgili olmalı ve çalışmalarını destekleyen güvenilir verileri toplayıp analiz etmelidir. Eksper, konu hakkında çözüm üretme ve önerme yeteneği göstermeli ve sonuçları doğru bir şekilde özümlemelidir. Eksperler, çözüm önerilerini, konu hakkındaki mevcut duruma ve uygulanabilirliğe göre değerlendirmelidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)