Elektro kimyasal arıtım, aslında iki ayrı arıtma tekniğinin bir araya gelmesinden oluşan bir arıtma tekniğidir. Elektrokimyasal arıtım sürecinde, ağır metal iyonları veya diğer kirleticiler, eletrik akımının etkisi altına alınarak çözümlenir, dönüştürülür veya değiştirilir. Bu teknik, arıtılmış suya karşı çok etkili ve verimli bir şekilde çalışır. Elektrokimyasal arıtım, arıtılmış su elde etmek için kullanılan basit, çevre dostu bir arıtma tekniğidir.
Elektrokimyasal arıtım süreci, eletrik akımının kullanılmasıyla ilgili bir süreçtir. Bu süreçte, çözülmüş kirleticiler, katı partiküller veya diğer kirleticiler, elektrik akımının etkisi altında çözülür, dönüştürülür veya değiştirilir. Elektrokimyasal arıtım süreci, arıtılmış su elde etmek için kullanılan basit, çevre dostu bir arıtma yöntemidir. Elektrik akımının kullanılmasıyla birlikte, bu süreçte kullanılan kimyasal maddeler veya diğer kirleticiler, arıtılmış suya karşı çok etkili ve verimli bir şekilde çalışır.
Elektrokimyasal arıtma süreci, çeşitli kirleticilerin arıtımı için kullanılan bir süreçtir. Bu süreçte, arıtılmak istenen sıvı, eletrik akımının etkisi altında, çeşitli kimyasallara maruz kalarak arıtılır. Elektrokimyasal arıtma sürecinde, kullanılan kimyasal maddeler arasında, oksitleyici ajanlar, asitler, bazlar ve diğer çözücüler gibi maddeler bulunur. Elektrokimyasal arıtma sürecinde, kullanılan kimyasalların konsantrasyonu ve bunların etkisi arasında, doğru ayar sağlanması önemlidir. Bu ayar, arıtılmak istenen sıvının kirleticilerinin ne derece arıtılabileceğine ve arıtılan sıvının kalitesine bağlıdır.