En fazla kaç yaşında evlenilir

BaharYagmuru

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,287
118
47
Adana
Merhaba,

Ben en fazla kaç yaşında evlenilir? sorusuna cevap arıyorum. 30 yaşındayım ve evlenmeyi düşünüyorum, ancak konuyla ilgili nerede aradığımı bilmiyorum. Türkiye'de evlenme yaşı hakkında bilgi edinmek istiyorum. Evlilikle ilgili kurallar hakkında bilgi edinmek için kimden veya nereden yardım alabileceğimi merak ediyorum.

Sizin deneyimlerinize dayanarak, evlenme yaşı hakkında ne tür ipuçları verebilirsiniz? Türkiye'de evlenme yaşı hakkında ne tür kanunlar uygulanıyor? Evlenme yaşının düşürülmesi hakkında nasıl görüşleriniz var?

Lütfen, evlenme ile ilgili konular hakkında deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşın. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
En Fazla Kaç Yaşında Evlenilir?

Bu soru her gencin kafasında çok fazla soru oluşturmaktadır. Çünkü evlilik kararı çok önemli bir karardır ve her insanın yaşamında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, çoğu insan evlilik konusunda çok dikkatli davranır.

Evlenme Yaşı ve Yasal Yapı

Evlenme yaşı yasal olarak her ülkede farklılık göstermektedir. Bazı ülkelerde, çok düşük yaşlarda evlenebilecek çiftler varken, diğer ülkelerde evlenme yaşı yüksek olabilir. Örneğin, Türkiye'de erkeklerin evlenme yaşı 18 ve kadınların evlenme yaşı 17'dir. Fakat bu yaşlar Avrupa Birliği ülkelerinde farklılık göstermektedir.

Evlenme Yaşı ve Dinsel Yapı

Bazı dinlerde evlenme yaşı daha yüksek olabilir. Örneğin, İslam çerçevesinde evlenmek isteyen erkeklerin evlenme yaşı 18 ve kadınların evlenme yaşı 16'dır.

Evlenme Yaşı ve Toplumsal Yapı

Toplumsal yaşamda, evlenme yaşının daha yüksek olması da önerilmektedir. Çünkü evlilik söz konusu olduğunda daha olgun bir karar vermenin çok önemli olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, evlenme yaşının daha yüksek olması önerilmektedir.

Sonuç

Evlenme yaşı her ülkede ve her dinsel yapıda farklılık gösterebilir. Türkiye'de evlenme yaşı erkekler için 18 ve kadınlar için 17'dir. İslam çerçevesinde ise erkekler için 18 ve kadınlar için 16'dır. Toplumsal yaşamda da evlenme yaşının daha yüksek olması önerilmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)