Kumaş özellikleri arasında dayanıklılık, nefes alabilirlik, hafiflik, giyim konforu, çizgili yapısı, doku kalitesi, renk ve desen çeşitliliği, basınca direnç gibi özellikler yer alır. İyi kumaşı belirleyen özellikler arasında üretim maliyeti, konfor, kalite, dayanıklılık, nefes alabilirlik, çizgili yapısı, doku kalitesi ve estetik özellikler ön plandadır.
Kumaş seçimi için önemli olan birkaç özellik vardır. İlk olarak, kullanım amacına uygun kumaş seçilmelidir. Eğer kişisel kullanım için giyim kumaşı arıyorsanız, parlak, dayanıklı, solmayan ve nefes alabilen kumaşlar seçmelisiniz. Bununla birlikte, üretim maliyetinin de önemli olduğunu unutmamalısınız. Kumaşın kalitesi ve maliyeti arasında denge kurmak önemlidir.
Üretim için kullanılan kumaşlar için ise, öncelikle dayanıklılık ve nefes alabilirlik özellikleri en önemli özelliklerdir. Kumaş, kullanım şartlarına göre esnekliğini ve parlaklığını korumalıdır. İyi bir kumaş ayrıca, çok farklı renklerin ve desenlerin üretimi için de uygun bir kumaş olmalıdır.
Kumaş üretimi için seçilen kumaşlar ayrıca toksik madde içermeyen, egzoz gazlarını ve hava kirliliğini azaltan, yıkanabilen, sıcaklık değişimine karşı dirençli, hafif ve deforme olmayan kumaşlar olmalıdır.
Son olarak, kumaş seçiminde konfor, kalite, dayanıklılık, nefes alabilirlik, çizgili yapısı, doku kalitesi ve estetik özellikler önemlidir. Kişisel kullanım için giyim kumaşı seçerken, kumaşın parlak, dayanıklı, solmayan ve nefes alabilen olmasına dikkat etmek gerekir. Üretim için kullanılan kumaşlar ise, dayanıklılık, nefes alabilirlik, esneklik, renk ve desen çeşitliliği ve toksik maddelerden arındırılmış olmalıdır.