Eşdeğer nasıl yazılır TDK

Dahikafalar

Tanınmış Üye
BaY
1 May 2023
1,449
130
47
Merhaba! Yeni bir konuya başlamaya karar verdim ve TDK'de eşdeğer kelimeyi nasıl yazacağımı öğrenmek istiyorum. Dilimiz Türkçe olduğu için, bu konuda en doğru kaynağın Türk Dil Kurumu olacağını düşünüyorum. Bu konuda yardım edebilecek biri var mıdır? TDK'de eşdeğer kelimeyi nasıl yazacağımı öğrenmek için çok çalışıyorum ve bu konuda biraz yardıma ihtiyacım var. Bu konuda çok yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

KanatlıGökyüzü

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
75
2
0
Eşdeğer Nasıl Yazılır TDK

Eşdeğer, terim olarak, iki ya da daha fazla şeyin karşılıklı olarak eşit kabul edilmesi anlamına gelir. Eşdeğer, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan bir terimdir ve eşdeğer kelimesinin Türkçe karşılığı eşit anlamlıdır.

Bir kelimenin eşdeğerini bulmak için, TDK’nın Türkçe Sözlük’ünü kullanabilirsiniz. Bu sözlük, kelimenin anlamını ve eşdeğerlerini verir. Örneğin, eşdeğer kelimesinin eşdeğerleri, eş anlamlı, aynı anlamlı ve benzer anlamlı olarak listelenmiştir.

TDK’nın Türkçe Sözlük’ünde bir kelime için eşdeğerleri bulmak için, kelimenin yanındaki “eşdeğer” ifadesine tıklayın. Ardından, kelimenin eşdeğerlerinin listelendiği sayfaya göz atın. Bir kelime için birden fazla eşdeğer olabilir, bu yüzden her biri için sözlükte ayrı bir liste bulunabilir.

Eşdeğerleri bulmakla ilgili başka bir TDK kaynağı da Türkçe Sözlükte Eşanlamlı ve Eşdeğer Kelimeler kitabıdır. Bu kitap, TDK tarafından hazırlanmış ve Türkçe Sözlük’te bulunan eşdeğerleri kapsar. Kitapta, eşanlamlı ve eşdeğer kelimelerin bir listesini bulabilirsiniz. Bu listede, kelimenin anlamına en yakın eşdeğerleri arayabilir ve kelimenin anlamını keşfetmeyi sağlayabilirsiniz.

TDK'nın sözlükleri eşdeğer kelimeleri bulmak için çok faydalıdır. Bu kaynaklardan TDK tarafından tanımlanan eşdeğerleri bulabilir ve kelime anlamını keşfetmeyi sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, kelimelerin anlamları hakkındaki kendi karşılaştırmalarınızı da yapabilirsiniz. Eşdeğer kelimeleri bulmak ve kelimelerin anlamlarını keşfetmek için TDK’nın sözlüklerini kullanmaya devam edebilirsiniz.