eşimin cinsel isteği yok

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Merhaba, benim eşimin cinsel isteği yok. Nedeni ne olursa olsun, bu durum bizim ilişkimize ağır bir etki yapıyor. Birlikte olduğumuz zaman, hiçbir istek göstermiyor ve her zaman benim isteğimin karşısında duruyor. Birkaç kez konuştuk ama hiçbir çözüm olmadı. Yardım almak istiyorum ve bu konuda açık ve net öneriler için tüm forum kullanıcılarına danışmak istiyorum. Lütfen, eşimin cinsel isteğinin neden kaybolduğunu ve bunu nasıl tekrar canlandırabileceğimi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Eşimin Cinsel İsteği Yok: Bir Forum Tartışması

Cinsel ilişkiler çoğu ilişki için temel bir etkendir. Bununla birlikte, eşinizin cinsel arzularının olmaması çiftler arasındaki ilişkiyi etkileyebilir. Eşinizin cinsel isteği yoksa, endişelenebilir, öfkelenebilir veya hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu konu hakkında konuşmak, çözüm aramak ve diğerleriyle konuşmak çok önemlidir.

Eşimin cinsel isteği nedir?
Cinsel istek, cinsel ilişkideki arzuları veya cinsel olarak karşılıklı etkileşime girmek için gücü tanımlayan bir terimdir. Bazı kişiler, çoğu zaman cinsel isteği olan, ancak aralıklı olarak cinsel istekleri olmayan kişiler de olabilir. Cinsel istek, aynı zamanda cinsel bir etkinliğe katılım isteği ve cinsel tatmini arzusu olarak da tanımlanabilir.

Eşimin cinsel isteği neden olmamalı?
Cinsel isteksizliğin birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında, stres, çalışma yükü, ilaç kullanımı, depresyon, parasal kaygılar, cinsel isteksizlik gibi fiziksel veya ruhsal rahatsızlıklar. Bazen, eşinizin cinsel isteksizliğinin, sizin aranızdaki iletişim problemlerinin bir göstergesi olabileceği de unutulmamalıdır.

Eşimin cinsel isteğini nasıl arttırabilirim?
İlk olarak, eşinizin cinsel isteksizliğinin nedenlerini ortaya çıkarmaya çalışın. Eşinizin, olası sağlık problemlerini veya ruhsal durumlarını değerlendirmek için bir doktora görünmesini tavsiye edebilirsiniz. Doğru tedavi alması, cinsel isteğinin artmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, iletişiminizi geliştirmenize yardımcı olacak bir terapist de düşünebilirsiniz. Eşinizin cinsel isteklerini artırmak için, eşinizle daha fazla zaman geçirmeye, onu özel hissettirmeye ve cinsel arzularını artıracak ortamlarda bulunmaya çalışın.

Eşimin cinsel isteği yoksa, ne yapmalıyım?
Diğer cinsel isteksizlik durumlarında olduğu gibi, eşinizin cinsel isteksizliğinin nedenlerini ortaya çıkarmaya çalışın. Eşinizden, durumu konuşmak için zaman ayırmasını isteyin. Eşinizden, cinsel isteğinin arttırılmasını istediğinizi ve ona yardım etmeye istekli olduğunuzu anlamasını sağlayın. Eşinizin hislerini değerlendirmenize ve onunla tedavi görmesine destek olmaya çalışın. Eşinizin cinsel isteksizliğinin her zaman kalıcı olma olasılığı vardır, ancak bunu kabullenmek zor olabilir. Eşinizin cinsel isteksizliğiyle başa çıkmanın en iyi yolu, bu durumu konuşmaktan geçer.

Eşimin cinsel isteği yoksa, ne olur?
Cinsel isteksizlik, her ilişki için ciddi bir sorun olabilir. Eşinizin cinsel isteğinin olmaması, çiftler arasındaki ilişkiyi ciddi şekilde etkileyebilir. Eşinizin cinsel isteksizliği, çiftler arasındaki iletişimin bozulmasına ve çiftler arasındaki bağın zayıflamasına yol açabilir. Eşinizin cinsel isteği olmaması, onun cinsel özgürlüğünü sınırlandırıp, rahat olmasını engelleyebilir. Eşinizin cinsel isteksizliği, kendisinin veya partnerinin cinsel deneyimlerini olumsuz etkileyebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü