Evlenirken nelere bakılır

Dusunenyolcu

Yeni Üye
BaYaN
2 Nis 2023
1,271
114
2
Merhaba, evlenmeyi düşünüyorum ve eş seçerken nelere bakmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Hayatımın geri kalanını paylaşacağım kişi seçerken nelere bakmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Mesela karakter özellikleri, ahlak, değerler, tutumlar, ilgi alanları ve benzeri hususların ne kadar önemli olduğu hakkında bilgi almak istiyorum. İlişkinin başarılı olabilmesi için nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Ayrıca, evlenme hakkında edindiğim deneyimleri ve önerileri eşimle nasıl paylaşacağımı da öğrenmek istiyorum. Lütfen evlenirken nelere dikkat etmenizi ve karşınızdaki kişiyi nasıl değerlendirmeniz gerektiği hakkında bana yardım edin. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Evlenirken nelere bakılır?

Evlenme kararı almak, çiftin hayatının en önemli kararlarından biridir. Evlilik, hayatınızın sürekli değişim gösterecek ve zorluklarla dolu bir yolculuğudur. Çiftler, evlenmeden önce birbirlerini çok iyi tanımalı ve evlilik için uygun olup olmadıklarını değerlendirmelidir. Evlenme kararı alırken, nelere dikkat edilmesi gerektiği, evlenmeden önce çiftlerin önemsenmesi gereken konuların neler olduğu, bu yazımızda tartışılacak.

Evlenirken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Evlenirken dikkat edilmesi gereken konular arasında, çiftin arasındaki cinsel ve duygusal uyum, finansal durum, kariyer planları, çocuk isteği ve aileler arasındaki ilişki yer alır.

Cinsel ve Duygusal Uyum - Evlenmeden önce çiftlerin arasındaki cinsel ve duygusal uyum önemlidir. Çiftlerin arasındaki iletişim ve fiziksel yakınlık, başarılı bir evlilik için gereklidir.

Finansal Durum - Evlenmeden önce, çiftin finansal durumu hakkında açıkça konuşması gerekir. Çiftin evlenecekleri zaman için bir bütçe oluşturup, gelecekteki finansal planlarını ortak bir şekilde belirlemeleri önemlidir.

Kariyer Planları - Çiftin birbirlerinin kariyer planları hakkında konuşması önemlidir. Evlenmeden önce, çiftin gelecekteki kariyer planlarını belirlemeleri, başarılı bir evlilik için önemlidir.

Çocuk İsteği - Çiftin evlenmeden önce, çocuk isteği konusunda net olmaları gerekir. Evlenmeden önce, çiftin ailesi hakkında ve çocuk yetiştirme konusunda açıkça konuşması gerekir.

Aileler Arasındaki İlişki - Evlenmeden önce, çiftin aileleri arasındaki ilişkiyi açıkça değerlendirmesi önemlidir. Çiftin aileleri ile iletişimi sağlaması ve çiftin aileleri arasındaki ilişkiyi göz önünde bulundurması gerekir.

Evlenmeden önce, çiftin arasında uyumlu bir ilişki olup olmadığını görmek, evlenmeden önce çiftin önemsenmesi gereken konulardır. Evlenme kararı alırken, çiftin arasındaki cinsel ve duygusal uyum, finansal durum, kariyer planları, çocuk isteği ve aileler arasındaki ilişki gibi konulara dikkat etmesi önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü