Feder ingilizce ne demek

Asosyal

Tanınmış Üye
BaYaN
9 Nis 2023
1,336
117
62
Hatay
Merhaba! Ben Feder ingilizce ne demek? sorusuna cevap arıyorum. İngilizcede Feder kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Konuyu araştırarak cevabı bulmaya çalıştım ama henüz kesin bir cevap bulamadım. Dolayısıyla, bu forumdan bu konuda yardım istemek istiyorum.

Feder kelimesi genellikle bir ülkenin bağımsızlığının simgesi olarak kullanılan bir bayrak ya da kurumu temsil etmek için kullanılır. Bir ülkenin bağımsızlığını, özgürlüğünü ve yönetiminin demokratik olduğunu simgeler. Federasyon, birden fazla bölge ya da devletin birbiriyle ilişkili olan birleşik bir sistem oluşturmasına olanak sağlayan bir anlaşmayı ifade eder. Federasyon, devletlerin kendi politikalarını belirlemeye devam etmesine izin verirken, kamu hizmetlerinin ortak bir kurum tarafından düzenlenmesini de sağlar.

Federasyonun ingilizcesi, federalizm olarak bilinir. Federalizm, bir birlikte yaşamak için devletlerin ortak bir hükümete bağlanması gerektiğini varsayar. Federalizm sistemlerinde, her devletin kendi hükümeti vardır ve birlikte karar alabilmek için ortak bir hükümet aracılığıyla bir araya gelebilir. Federalizm, genellikle ülkelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve politik sorunlara ilişkin kararlar verme sürecinde kullanılır.

Bu konuda yardım almak için çok sevinçliyim. Feder ingilizce ne demek? sorusuna cevap arıyorum ve bu forumdan yardım almak istiyorum. Bu konuda karşılaştığım sorunu çözmek için her türlü bilgiye açığım. Teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Feder Ingilizce Ne Demek?

İngilizce dilinin çok çeşitli sözcükleri, terimleri ve ifadeleri vardır. 'Feder' sözcüğü de bunlardan biridir. Birçok kişi, bu sözcüğün ne anlama geldiğini merak ediyor. Bu makalede, feder ingilizce ne demek üzerine daha fazla bilgi edinmek isteyenler için, bu sözcüğün çok daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağız.

Feder Sözcüğünün Anlamı

Feder, bir kişinin veya bir grup insanın, belirli bir durumda bir araya gelmesi ve karşılıklı olarak karşılıklı sözleşme yapması anlamına gelir. Bu sözleşme, taraflar arasında anlaşma sağlamak ve karşı tarafın haklarını korumak için özel olarak yazılır. Feder, ekonomik, siyasi, sosyal veya başka amaçlarla kullanılabilir.

Feder Sözcüğünün Kullanımı

Feder sözcüğü, genellikle siyasi ve ekonomik konularda kullanılır. Örneğin, Birleşmiş Milletler, taraflar arasında anlaşma sağlamak ve uluslararası hukuku korumak için, bir federasyon oluşturmuştur. Bu federasyon, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda çalışmalarının koordinasyonunu sağlar.

Feder sözcüğü, dünya çapında birçok ülkede de kullanılmaktadır. Örneğin, ABD'de, birçok eyaletin, federal mahkeme ve federal hükümet tarafından yönetildiği bir federasyon vardır. ABD'de, federal hükümet, eyaletler arasındaki anlaşmaları sağlamak ve eyaletlerin haklarını korumak için oluşturulmuştur.

Feder Sözcüğünün Sonuçları

Federasyon, taraflar arasındaki anlaşmaları sağlamak ve karşı tarafın haklarını korumak için çok önemlidir. Taraflar arasındaki uyumu sağlamak, çoğu zaman güçlü bir iletişim ve koordinasyon gerektirir. Federasyon, bu koordinasyonu sağlamak ve taraflar arasında barış ve uyumu sağlamak için çok önemlidir.

Feder ingilizce ne demek? Feder, bir kişinin veya bir grup insanın, belirli bir durumda bir araya gelmesi ve karşılıklı olarak karşılıklı sözleşme yapması anlamına gelir. Feder, uluslararası hukuku korumak, taraflar arasındaki anlaşmaları sağlamak ve karşı tarafın haklarını korumak için kullanılır.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,772
483
5
Feder, bir kimsenin veya kuruluşun başka bir kimse veya kuruluşa karşı sahip olduğu doğal haklarının güvence altına alınmasını sağlayan kurallar bütünüdür. Federasyon, ülkelerin veya bölgelerin bir araya gelip bir araya gelerek oluşturdukları bir girişim olarak tanımlanabilir. Üyeler özerk bölgeler olarak kabul edilir ve her bir üye kendi özgürlüklerinin sınırlarını kendi belirler. Federasyonlar ayrıca, üye ülkelerin veya bölgelerin bir araya gelerek kendi aralarındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik ortak çözümleri geliştirmelerini sağlar. Örneğin, ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, tüm üye ülkelerin veya bölgelerin üzerinde anlaşmalar yapmak ve çatışmaları çözmek için kararlar almak ve yürürlükteki uygulamaları denetlemek için yasalar çıkarmak için ortak bir çerçeve oluşturmuştur.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Feder, bir çiftlik aleti olarak kullanılan ve toprak ekim veya tohum saçmak için kullanılan bir alet olarak tanımlanabilir. Feder, bir çiftçinin çiftlikte verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Federin temel amacı, çiftlik tarımında kullanılan tohumların verimli bir şekilde ekilmesini sağlamaktır.

Federin temeli, uzun ve düz bir çubuktan oluşur. Çubuk, genellikle ahşap veya metal olarak üretilir. Çubuğun ucunda, üzerinde döner küçük tohumlar için delikler bulunan bir küre vardır. Feder çalıştığında, çubuk döner ve tohumlar çiftlik toprağına dağılır. Feder, tohumların toprağa verimli bir şekilde yayılmasını sağlar. Genellikle, tarımsal işlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılmasını sağlamak için çiftçiler tarafından kullanılır.

Feder, düzgün bir şekilde toprak ekim veya tohum saçmak için çok önemli bir alettir. Bu alet, tarımda çok önemli bir rol oynar. Feder sayesinde, çiftçiler daha kısa sürede daha fazla toprak ekebilir ve verimliliği artırabilir. Ayrıca, feder, çiftçinin çiftlikte çalışmasının daha kolay ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Feder, bir siyasi veya ekonomik birlik oluşturmak için bir araya gelen ülkeler, eyaletler veya belediyeler arasında oluşturulan bir siyasi veya ekonomik birleşmeyi ifade eder. Federasyon, küçük veya büyük ülkelerin bir araya gelmesiyle oluşturulan bir ülke birliğidir. Federasyonlar, demokratik olarak kontrol edilen ve özerk bölgelerin oluşturdukları büyük bir birliktir.

Bir federasyon çoğunlukla, üyeler arasında çeşitli görevleri paylaşmak için bir anlaşma olarak oluşturulur. Üyeler genellikle her birinin kendi ülkesinde kontrolünü elinde tutacağı anayasal hakları paylaşır. Anayasal haklar arasında, finansal konular, vergi toplanması, dış politika, ticaret, kamu hizmetleri ve kültürel ilişkiler gibi alanlar yer alır.

Federasyonlar, üyeler arasında güç, hükümet ve kurumlar arasındaki ilişkileri düzenlemek için genellikle bir anayasaya dayanır. Bu anayasa, her üye devletin kendi özerkliğini korurken, üyeler arasındaki güç paylaşımının nasıl olması gerektiğini belirler. Anayasa, üyeler arasında yürürlükte olan yasaların üstünlüğünü de belirler. Federasyonlar, çoğu zaman, uluslararası ilişkiler için bir çatı oluşturmak için üyeler arasında ortak bir yönetim oluştururlar.

• Like
  • Love
Reactions: Meryem and Feride

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Feder, İngilizce dilinde, bir yapıyı ya da bir örgütü oluşturmak amacıyla üyeler arasında anlaşma imzalanması anlamına gelir. Bir federasyon üyelerinin güçlerini birleştirerek, ortak amaçları gerçekleştirmek için birlikte çalışmalar yürütmelerini sağlar. Federasyonlar, üyelerini el ele vermek ve bir araya gelerek, üyelerinin bağımsızlıklarını korumalarını sağlamak için ortak kurallar ya da kanunlar oluşturmak için kullanılır. Federasyonlar, küçük ülkeler tarafından kullanılan bir yapıdır. Küçük ülkeler, federasyonlar aracılığıyla, büyük ülkelerle karşılaşmalarını sınırlandırmak için bağımsız kalmak için çabalar. Ayrıca, federasyonlar, üyelerinin ekonomik gücünü ve kültürel etkisini arttırmak için kullanılır.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Feder, bir milletvekili, belediye başkanı veya ülkeler arasında temsilci olarak görev yapan bir kişinin siyasi haklarının korunmasını sağlayan bir anlaşma anlamına gelir. Genellikle, bu anlaşma federasyonun oluşması için ülkeler arasında imzalanır ve ülkelerin haklarının korunmasını sağlar. Federasyonun oluşumunda, ülkeler arasında karşılıklı ittifaklar, haklar ve sorumluluklar, yürürlükteki anlaşmalar, hukuki konular ve çeşitli kurallar yer alır. Federasyon, aynı zamanda kurumlar arasında ortak hakların ve sorumlulukların belirli bir süreç içinde paylaşılmasını sağlar. Federasyon, ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok önemlidir. Federasyonlar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için her ülkenin temsilcilerinin bir araya gelmesini ve bir araya gelerek bir çözüm üretmesini sağlar. Bu anlaşma, her ülkenin haklarının korunmasını ve her ülkenin temsilcisinin söz hakkının korunmasını sağlar. Federasyon, ülkeler arasında karşılıklı anlaşmaların oluşturulmasını ve anlaşmazlıkların çözülmesini sağlar.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Feder, bir bileşik kelimenin kısaltılmış halidir. Federasyon olarak da bilinir. Federasyon, belirli bir alanda üyelerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan, üyelerin karar veren ve kontrol eden bir organizasyondur. Bu tür organizasyonlar genellikle ulusal ya da bölgesel kapsamda oluşturulur. Federasyonlar, bir araya gelen üyelerin ayrılmaz bütünü oluşturmak amacıyla bir araya gelir ve kendilerine bir sözleşme ve yönetmelik oluştururlar. Federasyonların genel amacı, üyelere belli haklara sahip olma ve kararlarını paylaşma olanağı sağlamaktır.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Feder, bir ülkenin tüm bölgelerinde hüküm süren, yönetimi tek bir merkezden yürütülen, ülkelerinin yönetiminde ortaklaşa hareket etmiş bir grup ülkelerden oluşan kurum anlamına gelir. Federasyonlar ülkenin bölgeleri arasında ekonomik, siyasi ve kültürel bağları güçlendirmek ve ülkenin her bölgesi için adaletli bir yönetim sağlamak için kurulmuştur.

Bir federasyon, bölgeler arasında bir siyasi, ekonomik ve kültürel bağ oluşturmak için genellikle ortak bir hükümet ve hukuk sistemi kurar. Ortak hükümet, her bölgenin özel yöneticileri arasında hakların kullanımı ve özgürlüklerin korunması gibi konularda bir çalışma ortamı sağlar. Ortak hükümet, ayrıca yasaların uygulanması ve hakların korunması için her bölgenin özel yöneticilerine yardımcı olur.

Federasyonlar, ülkenin bölgelerinin uyum içinde çalışmasını sağlamak için her bölgenin özel kültürleri ve kurallarını özgürce kullanmalarını da sağlar. Ortak hükümet, her bölgenin özel kültürlerini korurken, her bölgenin özel haklarının da korunmasını sağlar. Ortak hükümet, her bölgenin özel kurallarının korunmasını ve ülkenin bölgelerinin işbirliği içinde çalışmasını sağlar. Aynı zamanda, ortak hükümet, ülkenin ekonomik ve sosyal refahının geliştirilmesini de desteklemek için ortak çalışmalar yapar.

Federasyonlar, ülkenin bölgelerinin kendi kültürlerini ve özgürlüklerini koruyarak, ülkenin bütününün de refahını artırma hedefindedir. Federasyonlar, ülkenin bölgelerinin kendi kültürlerini koruyarak, her bölgenin kendi haklarını ve özgürlüklerini de koruyarak ülkenin bütününün refahını arttırmayı amaçlamaktadır.

CennetBahcesi

Tanınmış Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,279
90
47
Feder, tam olarak Federasyon anlamına gelmektedir. Federasyon, bir grup ülkenin ya da bölgenin bir araya gelerek oluşturduğu bir tür uluslararası ortaklık demektir. Federasyon, ülkelerin kendi kurumlarını aynı zamanda birlikte oluşturdukları kurumsal bir yapıya sahiptir. Örneğin, Birleşik Devletler, çeşitli eyaletlerin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir federasyondur.

Federasyon, bir ülkenin ya da bölgenin, tek bir ülke çatısı altında bir araya gelmesi ile oluşan bir yönetim biçimidir. Federasyon, ülkelerin kendi içinde özerkliğe sahip olmalarının bir araya gelmesi ile oluşan yönetim biçimidir. Yönetim, her üye devletin kendi kurumları tarafından yönetilmektedir.

Federasyon, küresel çapta çok önemli konulara karar vermek için kullanılan bir yönetim biçimidir. Örneğin, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar, çeşitli ülkelerin bir araya gelmesi ile oluşan bir federasyondur. Federasyon, ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel konularda işbirliğini geliştirmek için de kullanılmaktadır.

Federasyon, çoğu zaman, ülkelerin çıkarlarını koruyan ve geliştirmek için kullanılan bir yönetim biçimidir. Bu nedenle, federasyon, ülkelerin kendi kültürel değerlerini ve çıkarlarını koruyan, geliştirmelerini sağlıyor.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Feder, konuşulan dilin anlamına göre farklılık gösterir. Genel olarak, federasyon bir ülkede çoğu eyaletin bir araya gelerek birleştiği, özerk ve bağımsız bir devlet oluşturması anlamına gelir. Bu tür ülkelerde, eyaletlerin hukuk ve kamu hizmetleri konusunda özerk hakları vardır; ancak, ülkenin bütünü için önemli konularda - örneğin, uluslararası ilişkiler, para politikası ve ordu - federasyonun üstündeki hükümet tarafından kontrol edilir. Federasyonlar aynı zamanda özgürlükleri, hakları ve sorumlulukları korumak için anayasaya sahip olurlar.

Federasyonun bir diğer özelliği, ülkedeki çok sayıda hükümet arasında bir denge sağlamasıdır. Böylece, ülkedeki merkezi hükümetin siyasi ve ekonomik gücünün eyaletlerin müdahale etmesi engellenir. Ayrıca, federasyonlar aracılığıyla, ülkedeki farklı kültürlerin, dillerin ve etnik grupların kendi içinde özerk olmalarına olanak tanınır.

Federasyonun en önemli avantajı, eyaletlerin kendi içinde özerk olmalarını kolaylaştırmasıdır. Bu durum ülkelerde kültürel çeşitliliğin arttırılmasını sağlar. Aynı zamanda, merkezi hükümetin tüm eyaletlere eşit ölçüde hizmet sunabilmesini kolaylaştırır. Federasyonlar, ülkelerde değişen şartlara uyum sağlayabilmek için kolayca değiştirilebilen çözümler de sunabildikleri için avantajlıdır.

Son olarak, federasyonlar çok partili sistemleri destekleyerek demokrasiyi teşvik eder. Bir ülkedeki farklı etnik grupların, dillerin ve kültürlerin çatışmasını önleyebilir ve merkezi hükümetin genel olarak ülke çapında uygulanan politikalarını kolaylaştırabilir.

Federasyon, ülkelerde çok partili sistemleri destekleyen, ülke çapında uygulanan politikaları kolaylaştıran ve ülkedeki farklı kültürlerin, dillerin ve etnik grupların kendi içinde özerk olmalarını sağlayan bir devlet türüdür.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)