Gözün az görmesi nedir

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Merhaba,

Gözümün az görmesi nedir? Son zamanlarda gözümün düşük keskinliği nedeniyle her şeye net bir şekilde bakamıyorum. Gözümün sağlığıyla ilgili endişeleniyorum ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Şu anda gözümün keskinliği hakkında endişeleniyorum. Çevremdeki her şeye net bir şekilde bakamıyorum ve şu anda bu durumdan çok rahatsızım. Gözlerimin düşük keskinliğinin nedenleri nelerdir? Neden gözümün keskinliği düşmüş olabilir? Bu durumun kalıcı olup olmadığı hakkında endişeliyorum.

Gözümün az görmesi nedir? Bu konuda her türlü bilgiye ihtiyacım var. Konu hakkında destek almak için bu forum sitesine başvuruyorum. Lütfen bu konuda yardım edebilecek kişilerden destek almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
 

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Gözün Az Görmesi Nedir?

Gözün az görmesi, kısaca körlük olarak adlandırılan göz hastalığıdır. Gözün az görmesi, gözlerin doğru olarak görmesini engellediğinden, insanların normal şekilde okuması, çalışması veya diğer görevleri yerine getirmesini zorlaştırır. Körlük, her yaşta herkesten etkilenebilir ancak çoğunlukla yaşlıları etkiler. Körlük, genetik, biyolojik ya da çevresel faktörlerden kaynaklanabilir.

Gözün Az Görmesinin Nedenleri Nelerdir?

Gözün az görmesinin nedenleri, gözlerin yapısının doğuştan bozuk olması ya da ortaya çıkan patolojik değişikliklerden kaynaklanabilir. Doğuştan göz hastalıkları, göz yapısının doğuştan bozuk olmasından kaynaklanır ve bu bozukluk, gözün görmesini zorlaştırır. Ortaya çıkan patolojik değişiklikler ise, gözün yaşlanmasından, gözün hastalığa yakalanmasından ya da dış etkenlerden kaynaklanabilir.

Gözün Az Görmesinin Belirtileri Nelerdir?

Gözün az görmesinin belirtileri, gözün kalitesini bozan herhangi bir şey olduğunda ortaya çıkar. Belirtiler, çoğunlukla görme kalitesinin düşmesi olarak tanımlanır. Görme kalitesinin düşmesi, okuma, yazma veya çalışma gibi günlük faaliyetleri yerine getirmede zorluklar oluşturur. Görme kalitesinin düşmesi, gözlerin küçülmesi, kararması veya kımıldamaması gibi fiziksel belirtilerle de ortaya çıkabilir.

Gözün Az Görmesinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gözün az görmesinin tedavisi, hastalığın nedenini belirledikten sonra yapılır. Doğuştan göz hastalıklarının tedavisi, gözün yapısını düzeltmek için cerrahi müdahale veya tıbbi tedavi gibi tedaviler gerektirebilir. Ortaya çıkan patolojik değişikliklerin tedavisi ise, kullanılan ilaçlar, göz damlası veya diyet gibi tedavilere bağlıdır.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Gözün az görmesi, kısaca görme kaybı olarak bilinir ve çoğu zaman gözün her iki tarafının da görme kaybına neden olan bir durumdur. Gözün az görmesi, bu akıl almaz durumun birçok farklı nedenine bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Görme kaybının temel sebepleri arasında, gözün içindeki sinirlerin hasar görmesi, gözün merceklerinde veya göz kaslarındaki problemler veya gözün korneasının hasar görmesi yer alır. Daha nadir sebepler arasında ise, göz hastalıkları, çocukluk döneminde gelişen genetik hastalıklar veya kalıtsal bozukluklar, kafa travması veya ilaçların göz üzerindeki zararlı etkileri sayılabilir.

Gözün az görmesi, çoğu durumda, gözün içindeki sinirlerin hasar görmesi sonucunda ortaya çıkar. Bu hasarın sebepleri arasında; gözün içindeki kan damarlarının hasar görmesi, kan damarlarının tıkanması, anormal büyüme veya gözün içindeki küçük kan damarlarının çatlaması yer alır. Diğer sebepler arasında; gözün merceklerinde bulunan küçük bozukluklar, gözün korneasının hasar görmesi, gözün kasında bulunan kasılma veya gözün içindeki yağ tabakasının hasar görmesi sayılabilir.

Gözün az görmesinin tedavisi, hastalığın sebebine ve gözün durumuna bağlı olarak değişebilir. Bu durumda genellikle göz doktoru tarafından uygulanan tedavi yöntemleri arasında; gözün içindeki kan damarlarının düzeltilmesi, gözün merceklerinde bulunan bozuklukların düzeltilmesi, gözün içindeki yağ tabakasının onarılması veya gözün korneasının onarılması gibi prosedürler yer alır. Ayrıca, gözün içindeki sinir hasarının tedavisinde ilaçlar, kortikosteroidler veya gözün içindeki sıvının drenajı gibi tedavi yöntemleri de kullanılabilir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,601
1,031
15
Gözün az görmesi, bir göz hastalığı olarak bilinen görme kaybının bir çeşididir. Bu durum, gözün kısıtlı bir alana odaklanması veya bütün bir görüntünün tam olarak görülmeyebilmesi anlamına gelir. Gözün az görmesi, genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan bir durumdur ve çocukluk çağında görme kaybının en sık görülen nedenidir. Gözün az görmesi, genelde gözün anatomik yapısına bağlı olarak ortaya çıkar. Bununla birlikte, çeşitli nedenlerden dolayı da meydana gelebilir.

Gözün az görmesinin çeşitli nedenleri vardır. Bunlar; kalıtsal yatkınlık, geçirilen göz hastalıkları, katarakt, retinopati, glokom, kötü göz yorgunluğu, albinizm, gözyaşı bezinin yetersiz çalışması, gözün aşırı ışığa maruz kalması ve gözün tahriş edilmesidir. Gözün az görmesi, çoğu zaman tedavisi mümkün olmayan bir durumdur. Bu nedenle, gözün az görmesi olan kişilerin öncelikle gözünün durumu hakkında bilgi sahibi olmaları ve gerekli önlemleri almaları önerilir.

Gözün az görmesi, kimi zaman kısmi görme kaybına veya körlüğe neden olabilir. Bu nedenle, bu durumu olan kişilerin göz sağlığını korumaları için gözlerini kontrol ettirmeleri, göz doktoruna sık sık görünmeleri ve gözlerini aşırı ışığa maruz bırakmamaları önerilir. Ayrıca, gözün az görmesi olan kişilerin okuma gözlüklerinin düzenli olarak kontrol edilmesi de önemlidir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Gözün az görmesi, görme kaybı olarak bilinen konjunktivit veya göz hastalıklarının sonucunda meydana gelen bir durumdur. Görme kaybı, gözün kamaşma, kaşıntı, kızarıklık, şişlik veya gözyaşı gibi belirtileri göstermesiyle tanımlanır. Gözün az görmesi, küçük küçük görme alanlarının kaybıyla ilintili olarak ortaya çıkar. Bu durum, ortaya çıkan göz hastalıklarının tedavi edilmemesi durumunda daha da kötüye gidebilecek bir durumdur.

Gözün az görmesinin nedenleri arasında, gözün başka hastalıklara yakalanması, gözyaşı bezlerinin tıkanıklığı, tıkanıklıkla ilgili iltihaplanma, çok fazla gözyaşı üreten iltihaplanma, göz iltihabı, katarakt, glokom, kontakt lenslerin uygunsuz kullanımı gibi birçok neden sayılabilir. Gözün az görmesinin önlenmesi için, gözler sağlıklı bir şekilde korunmalıdır. Bunun için her zaman temiz bir çevrede yaşamalı, sağlıklı beslenmeli veya gerekiyorsa, göz doktoruna muayene olmalıdır. Göz doktorunun önerdiği gözlük, kontakt lens veya diğer tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Ayrıca, gözün kamaşması, kaşıntısı, kızarıklığı, şişliği veya gözyaşı gibi belirtileri varsa, derhal göz doktoruna başvurulmalıdır.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,433
641
5
Gözün az görmesi, görme yeteneğinin düşük olduğu durumlarda ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Bu hastalık, gözlerin neden olduğu görme kayıplarından kaynaklanıyor. Bireyin gözleri kısmi veya tamamen görme kaybına neden olabiliyor.

Gözün az görme hastalığı, genellikle çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenler arasında, gözün dışındaki faktörlerden kaynaklanan hastalıklar, yaşa bağlı düşme, genetik hastalıklar, gözün içinde bulunan hastalıklar, kötü gözlük çerçeveleri, göz hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan enfeksiyonlar, kötü göz hijyeni veya göz kapaklarının kapanmasını engelleyen durumlar gibi durumlar olabilir.

Eğitimci olarak, gözün az görme durumundaki bireylerin alabileceği önlemleri öğretmek ve onların bu durum ile başa çıkmasına yardımcı olmak bizim görevimiz olmalıdır. Bireylerin, her gün gözünü temiz tutmalarını ve gözünü her zaman korumalarını önermek gerekir. Ayrıca, gözlük çerçeveleri ve gözlükleri en uygun şekilde seçmek, günlük göz kontrollerinin yaptırılması gerekmektedir. Bununla birlikte, gözün az görme durumunda bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak özel teknolojik cihazların kullanımına yönlendirilmeleri, okuma ve yazma becerileri için yardım almaları, gözlerini kullanarak öğrenme ve görme becerilerinin geliştirilmesi gibi eğitim programlarının oluşturulması gereklidir.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Gözün az görmesi, çoğu insanda bulunan bir sağlık durumudur. Bu durum genellikle gözün geçici veya kalıcı olarak zayıf görme özelliği nedeniyle meydana gelir. Gözün az görmesi, özellikle yaşlı insanlarda daha yaygındır. Diğer risk faktörleri arasında göz hastalıkları, ilaçlar, gözlükler, aşırı alışkanlıklar, güneş ışınları ve gözün etkilendiği herhangi bir travma vardır.

Gözün az görmesi, birçok farklı belirtiye sahip olabilir. Bunlar arasında bulanık veya bulanık görme, göz algılarında azalma, göz çevresinde ağrı veya sızı hissi gibi şeyler yer almaktadır. Ayrıca, gözün az görmesi, baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görme, bozuk renk algısı ve kızıl noktaların görülmesi gibi belirtileri de içerebilir. Gözün az görmesi, özellikle okuma ve yazma gibi günlük faaliyetleri etkileyebilir.

Gözün az görmesinin tedavisi, nedenine bağlı olarak değişebilir. Genellikle, gözün düzelmesi için gözlük, kontakt lensleri veya ameliyat gibi seçenekler sunulmaktadır. Ayrıca, gözün az görmesi nedeniyle oluşan diğer belirtilerin tedavisi için de doktorlar tarafından ilaçlar, hastalıkların kontrolü veya yaşam tarzı değişiklikleri önerilebilir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,366
1,247
112
Gözün az görmesi, kısaca görme duyusunda bir azalma olarak tanımlanır. Bu durum, herhangi bir anda ya da uzun süreli olarak meydana gelebilir. Gözün az görmesi genellikle göz bebeğinin halkaları arasında meydana gelen katarakt nedeniyle meydana gelebilir. Bu durum diyabet, sigara, tütün, kötü beslenme, kötü göz hijyeni, bazı ilaçlar veya gözün zorlanması gibi faktörler tarafından da tetiklenebilir. Gözün az görmesi tedavi edilmezse, körlüğe yol açabilir. Bu nedenle, bu sorunu yenmek için öncelikle bir göz uzmanına danışmak çok önemlidir. Göz uzmanı tarafından önerilen tedavileri uygulamak, bu sorunu önlemek için çok önemlidir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,963
1,315
112
Gözün az görmesi, başka bir deyişle kısmi görme bozukluğu olarak da bilinir. Bu görme bozukluğu, gözün görmekte zorlanması veya göremeyebilmesi sonucunda ortaya çıkar. Kişinin görme yeteneğinin tamamen kaybedilmesine kadar çeşitli derecelerde görme bozukluğu oluşabilir.

Kısmi görme bozukluğu nedenleri arasında başlıca sebepler olarak, göz ve göz çevresindeki hastalıklar, yaşlanma, aşırı radyasyon, kötü görme alışkanlıkları, miyopi, hipermetropi, astigmatizm ve göz içi baskı arasında sayılabilir. Bunun yanı sıra, gözün ve göz damarlarının, enfeksiyonlar, tümörler, travma veya çevresel etmenler tarafından bozulması da bu görme bozukluğunun oluşmasına neden olabilir.

Kısmi görme bozukluğu olan kişiler, gözlerinin özel özelliklerine göre kısmi olarak ya da tamamen göremeyebilirler. Örneğin, kısmi görme bozukluğu olan bir kişi, renkli objeleri görebilir, ancak siyah ve beyaz objeleri göremeyebilir. Bazı durumlarda, objelere yakın bakılırken gözlerin kapanmasına veya kısmi görme alanının kapanmasına neden olabilir.

Gözün az görmesini önlemek ve tedavi etmek için, ilk olarak göz doktoruna gidilmesi ve mutlaka göz muayenesi yaptırılması önerilir. Göz doktoru, gözün görme bozukluğunu anlamak için gerekli tüm tetkikleri, testleri ve göz muayenesini yapar. Ayrıca, gözün görmekte zorlandığı anlaşıldığında, gözün az görmesini önlemek ve tedavi etmek için gerekli tüm tedavi seçenekleri de sunulur.
 

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Gözün az görmesi (Ağır Kulaklık), düşük görme yeteneği ile karakterize olan ve hastaların göz sağlığını kötü etkileyen bir görme bozukluğudur. Bu durum, hastaların gözün içindeki nörolojik sistemdeki hasar veya bozukluklar nedeniyle ortaya çıkar. Gözdeki bu hasar veya bozukluklar, körlük ve görme kaybına neden olabilir.

Gözün az görmesi, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. En sık görülen nedenler arasında çocukluk çağında geçirilen göz hastalıkları, genetik faktörler, gözün doğuştan olan yetersizliği, gözün yüksek performans göstermesi ile ilgili zorluklar, çevresel faktörler, göz hastalıkları, travma sonrası hasar veya göz ameliyatları yer almaktadır.

Gözün az görmesi, çeşitli semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunlar arasında kısa veya uzun mesafelerde net görmekte zorluk, görme kaybı, kör noktalar, görme bulanıklığı, göz kasının zayıflaması, gözyaşı salgısının yetersizliği ve kontrast hassasiyetinin azalması yer almaktadır.

Gözün az görmesi, çeşitli tanı ve tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir. Bunlar arasında gözdeki hastalığın etkenlerini inceleyen özel testler ve görme kontrolünden sorumlu olan optometristin bir göz muayenesi gibi teşhis amaçlı testler, görme koruyucu gözlükler, kontak lensler, lazer ve cerrahi müdahaleler, gözün içindeki hastalıkların tedavi edilmesi için ilaçlar yer almaktadır.

Gözün az görmesi tedavisi, hastanın göz sağlığı durumuna ve hastalığın nedenlerine bağlı olarak değişmektedir. Ancak, gözün az görmesi ile karşı karşıya kalan hastalar, mutlaka bir optometriste görünmeli ve gerekli tedaviyi almalıdır. Ayrıca, gözün korunması için çevresel faktörlerin ve genetik faktörlerin etkilerini azaltmak için gerekli önlemler alınmalıdır.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,955
398
5
Gözün az görmesi, medikal olarak “kısmi körlük” olarak adlandırılan bir durumdur. Kısmi körlük, kişinin gözünün bir veya her iki yanında görme kabiliyetinin azaldığı ifade edilen bir durumdur. Bu durum, genellikle kalıtsal veya otoimmün bir hastalık olmaksızın, kişinin yaşlanmasıyla veya yanlış göz kullanımından kaynaklanarak ortaya çıkabilir.

Kısmi körlük çoğunlukla kısmen gözünün dış görüş alanını etkileyerek, gözün kenarındaki görmeyi azaltarak ortaya çıkar. Bu durum, gözünün çoğu alanını etkilemeyebilir ve kişi normal görmeyi korumaya devam edebilir. Ancak, bu durum, kişinin gözünün kenarındaki görmeyi neredeyse hiç ortadan kaldırabilir ve kişinin günlük yaşamında önemli kısıtlamalara neden olabilir.

Kısmi körlüğe neden olabilecek en yaygın nedenler arasında, yaşlanma, göz kullanımının yanlış veya kötü olması, katarakt, glokom, retinopati ve diabetik retinopati gibi göz hastalıkları, gözün travması veya cerahatı, gözün enfeksiyonu veya tümörü, tıbbi tedaviler gibi çeşitli koşullar sayılabilir.

Kısmi körlüğün tedavisi, nedenin ne olduğuna bağlı olarak değişebilir. Bazen, gözünüzün görme kabiliyetini yeniden kazanması için göz doktorunun önerdiği tedavileri uygulayarak, kısmi körlük durumunu düzeltmeyi mümkün kılabilirsiniz. Ancak, nedenin kalıtsal olması durumunda, gözünüzün görme kabiliyetini yeniden kazanmak daha zor olabilir. Bu durumda, gözlükler veya görme koruyucu cihazlar gibi yardımcı araçlar kullanarak, gözünüzün görmesini korumaya çalışmanız önerilir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü