Green Card diploma istiyor mu

BebekYuzlu

Tanınmış Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,309
109
62
Ankara
Merhaba herkese,

Green Card diploma istiyor mu? sorusunun cevabını öğrenmek istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ne Green Card almak istiyorum ve bu konuda bir diploma aramak zorunda mıyım? Green Card için diploma gerektiriyor mu? Diploma istemesi durumunda, ne tür bir diploma aramam gerekiyor? Lütfen yardım edin.

Green Card alma sürecinin çok kapsamlı olduğunu biliyorum ve herhangi bir ek belgeye ihtiyacınız olup olmadığını merak ediyorum. Özellikle diploma için, hangi türde belgeye ihtiyacım olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

Green Card almak için diploma arama zorunluluğu olup olmadığını ve ne tür bir diploma aramam gerektiğini öğrenmek için çok yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen yardım edin. Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,116
1,159
112
Green Card Diploma İstiyor Mu?

Green Card veya diğer adıyla Amerikan Vatandaşlık ve İmmigrasyon Servisi tarafından verilen 'Uluslararası Öğrenci Özgürlük Kartı', ABD'de yaşayan yabancı öğrencilere özel olarak öğrenim imkanları ve hakları sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak, olumlu bir Green Card başvurusu sonucunda alınan diploma, Green Card'ın sahibine, ABD vatandaşlığının tam anlamıyla kazanılmasını sağlamaz.

Green Card başvurusu sonucunda verilen diploma, Green Card'ın sahibinin ABD'deki öğrenim gördüğünü göstermek için bir kanıt olarak kabul edilir. Bu diploma, ABD vatandaşlığının tamamen kazanılmasını sağlamaz ve bu nedenle Green Card'ın sahibine tam vatandaşlık haklarının verilmesi için başka bir işlem gereklidir.

Green Card Diploma İçin Gerekli Belgeler

Green Card alımları için başvurulan belgeler, kimlik belgeleri, pasaport ve vize hakkında bilgileri içeren bir kişisel özgeçmiş ve öğrenim gördüğünü gösteren bir diploma veya transkript gerektirir. Green Card başvurusu ile birlikte, dil becerilerini gösteren bir sınav raporu da sunulmalıdır. Green Card'ın sahibinin, ABD'deki öğreniminde başarılı olduğu ve ABD vatandaşı olmak için gereken şartları karşıladığını gösteren belgeler de gönderilmelidir.

Green Card Diploma ve Vatandaşlık Arasındaki Farklar

Green Card diploma, ABD vatandaşlığının tam olarak kazanılmasını sağlamaz. Green Card'ın sahibine ABD vatandaşlığının tam anlamıyla kazanılması için, iki yıl süreyle Green Card sahibi olması ve bu süre içerisinde ABD'de oturma izni hakkında belgeler sunulması gerekir.

Green Card sahibi olmanın yanı sıra, ABD vatandaşlığının tam anlamıyla kazanılması için Green Card'ın sahibi, ABD vatandaşlığı sınavının başarıyla geçmesi ve ABD vatandaşlığına geçiş sözleşmesi imzalamalıdır.

Sonuç

Green Card diploma, ABD vatandaşlığının tam anlamıyla kazanılmasını sağlamaz. Ancak, Green Card başvurusu sonucunda alınan diploma, Green Card'ın sahibinin ABD'deki öğrenim gördüğünü göstermek için bir kanıt olarak kabul edilir. ABD vatandaşlığının tam olarak kazanılması için, Green Card'ın sahibine iki yıl süreyle Green Card sahibi olması ve bu süre içerisinde ABD'de oturma izni hakkında belgeler sunulması gerekir. Green Card sahibi olmanın yanı sıra, ABD vatandaşlığının tam anlamıyla kazanılması için Green Card'ın sahibi, ABD vatandaşlığı sınavının başarıyla geçmesi ve ABD vatandaşlığına geçiş sözleşmesi imzalamalıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)