Green Card için lise mezunu olmak şart mı

ProtonGiant

Tanınmış Üye
BaY
14 Ara 2020
1,411
115
62
Merhaba,

Green Card başvurumu yapmak istiyorum fakat lise mezunu olmak gerekiyor mu? Özellikle ülkemden Green Card almak için lise mezunu olmak gerekiyor mu? Bu konuda bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi?

Türkiye'de liseyi bitirmek, ülkemde ikamet etmeyi planladığım için çok önemli bir soru bu. Green Card almak için lise mezunu olmak gerekiyor mu? Eğer öyleyse, lise mezunu olmadan Green Card başvurusu yapmak mümkün mü?

Lütfen, Green Card almak için lise mezunu olmak şart mı? sorusuna cevap verebilenlerden yardım istiyorum. İşlemler hakkında detaylı bilgi sahibi olsam büyük bir rahatlık olurdu.

Gördüğünüz gibi, lise mezunu olmak Green Card için şart mı sorusuna cevap arıyorum. Lütfen, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,580
1,315
112
Green Card için Lise Mezunu Olmak Şart mı?

Yıllardır süren Green Card sürecinin sonunda ABD vatandaşı olmak hayalini kuranların en önemli merak ettiği soru, başvuruda Green Card için lise mezunu olmak şart mı? ABD vatandaşlığının haklı olarak elde edilmesi için pek çok şart aranıyor. Bu şartlar arasında lise mezunu olmak da en önemli olanlarından biri. Ancak, bu şartın kesin olarak yerine getirilmesi gerekmiyor. Green Card almak için lise mezunu olmak şartı, ABD vatandaşlığı için başvuruda bulunan kişinin durumuna göre değişebilmektedir.

Green Card Başvurusu için Şartlar

Green Card için başvurmak isteyen kişilerin ilk olarak ABD vatandaşı olmak istedikleri kategoriyi seçmeleri gerekir. Bu kategoriler, kalıcı ikametgah hakkına sahip olarak ABD'ye giriş yapmak isteyen kişiler için geçerlidir. Başvuruda bulunan kişi, Green Card için lise mezunu olmak şartını yerine getirmek zorunda olmasa da, başvuru için gerekli diğer şartların yerine getirilmesi gerekecektir.

Green Card için Lise Mezunu Olmak Şartı İçin Gerekli Şartlar

Green Card için lise mezunu olmak şartının yerine getirilmesi gereken şartlar, kişinin durumuna göre değişebilmektedir. Örneğin, daha önce ABD'ye getirilen bir katılımcının durumu farklı olacaktır. Aynı zamanda, başvuruda bulunan kişinin ABD vatandaşı kategorisine göre de değişecektir.

Green Card için Lise Mezunu Olmak Şartında İstisnalar

ABD vatandaşlığı için başvuruda bulunan kişinin Green Card için lise mezunu olmak şartını yerine getirmesi gerekmeyebilir. Örneğin, başvuruda bulunan kişinin ABD'de çalışma izin belgesi alması durumunda, söz konusu kişinin lise mezunu olması şartı aranmayabilir. Aynı zamanda, ABD vatandaşlığına geçiş için lise mezunu olmak şartının yerine getirilmesi gereken diğer koşullar da olabilir.

Sonuç

ABD vatandaşlığı için başvuruda bulunan kişilerin Green Card için lise mezunu olmak şartını yerine getirmeleri gerekebilir. Ancak, bu şartın kesin olarak yerine getirilmesi gerekmiyor. Başvuruda bulunan kişilerin durumuna göre de değişebilir. ABD vatandaşlığı için başvuruda bulunan kişilerin lise mezunu olmak şartının yerine getirilmesi gereken diğer koşullar da olabilir.

Anahtar Kelimeler: Green Card, Lise Mezunu, ABD Vatandaşlığı, Şartlar, İstisnalar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)