Güvensizlik duygusu nasıl aşılır

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba herkese,

Güvensizlik duygusunu aşmak için ne yapmalıyım? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Özellikle geçmişteki olumsuz deneyimlerimden dolayı güvensiz hissediyorum ve bu durumu nasıl aşacağımı bilmiyorum. Beni ne kadar rahatsız ediyor olursa olsun, bu güvensizlik duygusunu çok fazla etkiliyor ve bana çok kötü hissettiriyor.

Bu konudaki en büyük sorunum, kendime güvenmem ve kendimle barışık olmam. İnsanlarla konuşmaktan ve topluluklarda olmaktan korkuyorum. İçinde bulunduğum her ortamda ne yapacağımı ve ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Bana herhangi bir şey söylendiğinde veya herhangi bir şey yapıldığında, çok fazla stresli ve kendimi kötü hissediyorum.

Bu güvensizlik duygusu ve korkuları nasıl aşabilirim? Birçok farklı teknik ve strateji var mı? İçinde bulunduğum durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım? Herhangi bir öneriniz varsa lütfen paylaşın.

Çok teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Güvensizlik Duygusu Nasıl Aşılır?

Güvensizlik duygusu, kişinin kendisine veya çevresine olan güvenini kaybetmesiyle ortaya çıkan bir duygudur. Bu duygu kişinin kendini güvensiz hissetmesine ve kendini başkalarına karşı savunmasız hissetmesine neden olur. Güvensizlik duygusunu aşma için kişinin kendi kendine güvenini artırması gerekir. Bu amaçla çeşitli psikolojik desteklerden yararlanmak, kendini olumlu ve pozitif şekilde ifade etmek, hayaller kurmak ve bunları gerçekleştirmeye çalışmak, kişinin güvenini arttıracaktır.

Kendi Kendine Güveni Nasıl Arttırılır?

Kişinin kendi kendine güveninin arttırılması için bazı basit adımlar atılması gerekebilir. Öncelikle insanların kendilerini ne kadar sevdiğini ve kendilerine ne kadar değer verdiğini anlamaları gerekir. Ayrıca, olumsuz düşüncelerden arınmaya çalışmak, olumlu düşünme becerisini geliştirmek ve kişinin kendini başarılı hissedebilmesi için kendisine ödül vermek önemlidir. Kişilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmak için alınan zorlukların, kişinin kendine olan güvenini artıracak şekilde seçilmesi ve bunları başarıyla tamamlamaları da güven artırıcı etkenlerdendir.

Güvenli Ortamlar Nasıl Yaratılır?

Güvenli bir ortam yaratmak için belli başlı adımlar atılması gerekebilir. Öncelikle kişinin güvendiği, desteklediği ve anladığı insanlarla arkadaşlık kurması önemlidir. Ayrıca, kişinin kendi kendine olan güvenini arttırmasına yardım edecek alanlarda ilerlemesi, güvenli bir ortamın oluşmasına yardımcı olacaktır. Kişinin kendine olan güveni arttığı zaman, diğer insanlarla olan ilişkilerinde de güvensizlik hissini azaltacaktır.

Güvensizlik Duygusunun Sonuçları

Güvensizlik duygusu, kişinin kendisini koruma amaçlı olarak önlem almasına neden olur. Bununla birlikte, güvensizlik duygusu kişinin çevresindeki insanlarla ilişkilerini etkileyebilir. İnsanlar güvensizlik duygusuyla yaşadıkları zaman, kendileriyle çevrelerindeki insanlar arasındaki iletişimleri kesebilirler. Böylece, kişinin çevresindeki insanlarla arasındaki ilişki zayıflamış olur. Ayrıca, güvensizlik duygusu kişilerin kendilerine olan güvenlerini de azaltabilir.

Sonuç

Güvensizlik duygusunu aşmak için kişinin kendini olumlu ve pozitif şekilde ifade etmesi, hayaller kurup bunları gerçekleştirmeye çalışması, güvensizlik duygusunun sonuçlarını azaltacak alanlarda ilerlemesi ve kendine olan güvenini arttırmak için alınan zorlukları seçmesi gerekir. Bunların hepsi, kişinin güvensizlik duygusunu aşmasına yardımcı olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)