Hangi dönemde ilköğretim zorunlu hale geldi

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba,

Bugün farkında olmadan sıklıkla kullandığımız ilköğretimin zorunlu hale gelmesinin hangi dönemde olduğu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bu konuda yardım edebilecek herhangi birisi var mı?

Avrupa'da, 18. yüzyılda, krallar ve devletlerin tüm çocuklarının okumalarının önemini anladıklarını görmekteyiz. 19. yüzyılın başında, Almanya'da ilköğretimin zorunlu hale gelmesi, Avrupa'da yeni bir anlayışın başlangıcını teşkil etmiştir. 19. yüzyılda, Avrupa'da çoğu ülkelerde, okuma, yazma ve sayıları öğrenme yeteneklerine sahip olmak zorunlu hale geldi.

Türkiye'de ise, ilköğretimin zorunlu hale gelmesi konusunda ne zaman olduğu hakkında ne kadar bilgimiz olsa da, yaklaşık olarak hangi dönemde olduğu hakkında merak ettiğim bilgilere ulaşmak istiyorum.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,450
1,256
112
Türkiye'de ilköğretimin Zorunlu Hale Gelişi

Türkiye'de ilköğretimin zorunlu hale gelmesi, ülkenin eğitim sisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. Bu değişimin ne zaman gerçekleştiği, hangi etkenlerin bu değişimin önünü açtığı ve bu değişimin ne gibi sonuçları olduğu hakkında konuşalım.

Ne Zaman Zorunlu Hale Geldi?

Türkiye'de ilköğretimin zorunlu hale gelmesi, 1924 yılında Atatürk tarafından kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile gerçekleşti. Bu kanun ile ülkedeki çocukların öğrenim yaşamına devam etmesi zorunluluğu getirildi.

Neden Zorunlu Hale Geldi?

Türk toplumunun gelişmesi ve kalkınması için ilköğretimin zorunlu hale gelmesi çok önemliydi. Atatürk, ülkenin diğer ülkeler ile rekabet edebilmesi için eğitimin herkes için erişilebilir ve zorunlu hale getirilmesi gerektiğine inanıyordu. Diğer taraftan, ilköğretimin zorunlu hale getirilmesi, ülkedeki çocukların daha iyi eğitim almasını sağlamak için önemli bir adım oldu.

Ne Gibi Sonuçları Oldu?

Türkiye'de ilköğretimin zorunlu hale gelmesi, ülkedeki toplumun her kesiminin eğitim almasını sağladı. Bu sayede, ülkede çocukların eğitim seviyesi arttı ve ülke genelinde eğitim oranlarında büyük bir iyileşme oldu. Böylelikle, ülkedeki toplumun gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılar sağlanmış oldu.

Türkiye'de ilköğretimin zorunlu hale gelmesi, ülkenin eğitim sisteminin gelişmesine önemli katkılar sağlamıştır. 1924 yılında Atatürk tarafından kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile ülkedeki çocukların öğrenim yaşamına devam etmesi zorunluluğu getirildi. Zorunlu ilköğretimin getirdiği avantajlar arasında ülkedeki toplumun her kesiminin eğitim almasının sağlanması, ülkede çocukların eğitim seviyesinin arttırılması ve ülke genelinde eğitim oranlarında büyük bir iyileşme olması gelmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)