Haşr günü, kısaca özetlenecek olursa, kişinin hayatını değiştirebilecek kararlar almasının ve bunu hayata geçirmesinin uygun zamanıdır. Bu konu, eğitimci bakış açısıyla incelendiğinde, kişinin hayatını değiştirecek kararların alınmasının, özellikle eğitim çevreleri için çok önemli olduğu söylenebilir.
Eğitimci bakış açısıyla, haşr günü, öğrencinin okul yaşamı için hayatını değiştirecek kararlar almasının gerektiği anlamına gelir. Örneğin, öğrenci, lise eğitiminin bitiminde, ne yöne gitmek istediğini, hangi alanda eğitim almak istediğini veya çalışmak istediğini karar vermek zorundadır. Ya da, öğrenci, okulu bitirdiğinde, mezuniyet sonrasında bir meslek seçmek veya devam eden eğitim için kararlar almak zorundadır.
Haşr gününde, öğrenci, hayatını ve eğitiminin geleceğini öngörerek, doğru kararları alacağına inanılmalıdır. Bu nedenle, öğrencilerin haşr gününde verdikleri kararlarını ciddiye almaları ve bu kararlarının sonuçlarını göz önünde bulundurmaları gerekir. Eğitimciler, öğrencilerin haşr gününde karar verirken, onlara yardımcı olacak ve rehberlik edecek konumdadırlar. Öğrencilerin, eğitimci tarafından verilen önerileri ve tavsiyeleri dikkate alarak, doğru kararı vermeleri gerekmektedir.
Haşr günü, öğrencilerin hayatını değiştirecek kararlar vermesi için önemli bir zamandır. Ancak, öğrencilerin bu kararlarını verirken, hayatlarının geleceği açısından doğru kararlar vermeleri için eğitimcilerin de yardımına ihtiyaçları vardır. Eğitimcilerin, öğrencilerin haşr gününde kararlarının sonuçlarının çok önemli olduğunu anlaması ve öğrencilere bu konuda gerekli rehberliği yapması gerekmektedir.