Hazine arazisine ağaç dikerek sahip olunur mu

ruhumunizi

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
89
2
Merhaba! Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunup olunamayacağını öğrenmek için buraya geldim. Yıllardır bu konuda çok merak ettiğimden, bu konuda yardım istiyorum. Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunup olunamayacağını ve bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatacak yardım edebilecek olan var mı? Lütfen bu konuda bilgili olanların yardımını bekliyorum. Teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,294
1,256
112
Hazine Arazisine Ağaç Dikerek Sahip Olunur mu?

Hazine arazileri, devletin mal varlıkları arasında yer alır ve genellikle tarım faaliyetleri ve madencilik gibi çeşitli amaçlarla kullanılır. Türkiye'de, Hazine arazilerinin tasarruf ve yönetiminden Hazine Müsteşarlığı sorumludur. Özel mülkiyet talepleriyle ilgili olarak, Hazine Müsteşarlığı'nın belirlediği kurallara göre Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunup olunamayacağı sorgulanmaktadır.

Hazine Arazilerinin Yönetimi

Hazine Müsteşarlığı tarafından yönetilen Hazine arazilerinin, tarım, madencilik, inşaat, turizm veya benzeri faaliyetler için kullanılabileceği belirtilmektedir. Bu kapsamda, Hazine arazilerinin kullanımının mülkiyet haklarına uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Hazine Arazilerine Ağaç Dikerek Sahip Olunur mu?

Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen kurallara göre, Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunup olunamayacağı sorusu cevablandırılmıştır. Yürürlükteki mevzuat gereği, Hazine arazilerinin hizmet alanlarına tamamen uygun olarak kullanılması ve herhangi bir nedenle bozulmaması gerekmektedir. Bu nedenle, Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunamayacağı belirtilmektedir.

Hazine Arazilerine Ağaç Dikerek Sahip Olunma İmkanı Olabilir mi?

Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde, Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunma imkanı olabilir. Ancak, bu durumda, Hazine Müsteşarlığı'ndan alınmış bir izin veya lisans olması gerekmektedir. Ayrıca, bu tür bir kullanımın, Hazine arazisinin tarımsal veya madencilik faaliyetleri için kullanılmasını engellememesi gerekmektedir.

Sonuç

Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunup olunamayacağı konusunda, Hazine Müsteşarlığı'nın belirlediği kurallara göre bir karar verilmesi gerekmektedir. Bu kurallara göre, Hazine arazilerine ağaç dikerek sahip olunabileceği durumlarda, Hazine Müsteşarlığı'ndan alınmış bir izin veya lisans olması gerekmektedir. Ancak, hizmet alanlarına uygun olarak kullanılması gerekmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü