Hesap verebilirlik ne demek

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba herkese!

Hesap verebilirlik hakkında biraz araştırma yapmaya karar verdim ancak tam olarak ne anlama geldiğini anlayamadım. Herkesin açıklayıcı ve kapsamlı cevaplar vermesini umut ediyorum.

Hesap verebilirlik ne demek? Hesap verebilirlik, özellikle iş ya da siyasi liderlerin kamuya ya da özel kuruluşlara yönelik olarak eylemleri ve kararları için sorumlu olmalarını ifade eder. Genel olarak, bu, liderlerin, üstlendikleri görevleri yerine getirmeyi taahhüt ederken, eylemlerinin ve kararlarının sonuçlarının üstünlüğünün hesap verme sorumluluğu taşıyan kuruluşlarla paylaşılmasını gerektirir.

Sorumluluklarını anlayabilmek için, liderlerin eylemlerinin ve kararlarının ne tür etkilere neden olduğunu anlamaları gerekir. Örneğin, bir iş liderinin bir çalışanı çıkarması, çalışanların ücretlerini arttırması veya işe alım yapması gibi kararlar, işletme üzerinde ani veya uzun vadeli değişikliklere neden olabilir. Bu nedenle, liderlerin eylemlerinin ve kararlarının sonuçlarını anlamaları ve bunu kamuya veya özel kuruluşlara açıklamaları gerekir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,362
1,315
112
Hesap Verebilirlik Ne Demek?

Hesap verebilirlik, herhangi bir kişi veya kurumun kendi eylemleri ve işleri hakkında karşı tarafa cevap verebilme yeteneğini ifade eder. Bir kurum veya kişinin hesap verebilirliği, zaman zaman organize edilmiş bir şekilde, zaman zaman da kendiliğinden ortaya çıkar. Hesap verebilirlik, üstlenilen görevlerin değerlendirilmesini sağlamak ve diğerlerine bu konu hakkında bilgi sağlamak amacıyla kullanılan bir kavramdır. Hesap verebilirlik, aynı zamanda başkalarının haklarını korumak için kullanılan bir mekanizmadır. Hesap verebilirlik, bir kişinin uygulamaya koyduğu kurallara uymasının veya yerine getirmesi gereken görevleri yerine getirmesinin sorumluluğunun üstlenmesidir.

Hesap Verebilirliğin Önemi

Hesap verebilirliğin önemi, özellikle özel ve kamu sektörlerinde çoğu zaman çok büyüktür. Hesap verebilirlik, özellikle kamu hizmetlerinde, insanların yaşamlarını etkileyen hizmetlerin doğru ve adil olarak uygulanmasını sağlar. Hesap verebilirlik, çoğu zaman kamu hizmetlerinin değerlendirilmesinde ve kararların etkili bir şekilde alınmasında kilit bir rol oynar. Hesap verebilirliğin önemi, kurumsal otoritenin ve özgürlüğün de temel unsurlardan biridir.

Hesap Verebilirliğin Örnekleri

Hesap verebilirlik, herhangi bir kurum veya kişinin üstlenmiş olduğu görevleri veya eylemleri hakkında karşı tarafa cevap verebilme yeteneğini ifade eder. Hesap verebilirliğin örnekleri arasında, özel ve kamu sektörlerinde çalışan kurumların politikalarının uygulanmasından sorumlu olan kişilerin görevleri ve yetkilerinin kapsamları, kamu hizmetlerinin verilmesinden sorumlu olan kişilerin tutumları ve davranışları, kamu otoritelerinin kararlarından sorumlu olan kişilerin tutumları ve davranışları gibi örnekler verilebilir. Hesap verebilirlik örnekleri arasında, kamu hizmetlerinin verilmesinden sorumlu olan kişilerin görevlerinin ve yetkilerinin kapsamının belirlenmesi, kamu hizmetlerinin verilmesinden sorumlu olan kişilerin davranışlarının ve tutumlarının değerlendirilmesi, kamu otoritelerinin kararlarından sorumlu olan kişilerin tutumlarının ve davranışlarının değerlendirilmesi gibi örnekler verilebilir.

Sonuç

Hesap verebilirlik, özel ve kamu sektörlerinde çoğu zaman çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu, özellikle kamu hizmetlerinde, insanların yaşamlarını etkileyen hizmetlerin doğru ve adil olarak uygulanmasını sağlamak için kullanılan bir mekanizmadır. Hesap verebilirlik, herhangi bir kurum veya kişinin üstlenmiş olduğu görevleri veya eylemleri hakkında karşı tarafa cevap verebilme yeteneğini ifade eder. Hesap verebilirliğin örnekleri arasında, özel ve kamu sektörlerinde çalışan kurumların politikalarının uygulanmasından sorumlu olan kişilerin görevleri ve yetkilerinin kapsamları, kamu hizmetlerinin verilmesinden sorumlu olan kişilerin tutumları ve davranışları, kamu otoritelerinin kararlarından sorumlu olan kişilerin tutumları ve davranışları gibi örnekler verilebilir.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Hesap verebilirlik, özet olarak, bir kurum, kişi veya çalışanın, özellikle bir projede harcadıkları kaynakların ve harcama kararlarının doğruluğunu kanıtlaması anlamına gelir. Hesap verebilirlik, yöneticiler için çoğunlukla sonuçları değerlendirme ve iyileştirmeyi kolaylaştırmak için önemlidir. Hesap verebilirlik, işletmelerin etkinliğini ve verimliliğini ölçmek için kullanılır. Hesap verebilirlik, kurumların ve çalışanların, karar verme, tahmin yapma ve planlama gibi işlerde etkinliğinin ölçülmesini sağlar.

Hesap verebilirlik, çalışanların veya kurumların faaliyetlerinin etkinliğini ölçmek için çeşitli yöntemler kullanır. Bunların arasında, performansa dayalı ölçümler, finansal ve mali raporlama, karşılaştırmalı analiz ve kalite standartları gibi teknikler sayılabilir. Aynı zamanda, örgütlerin veya çalışanların amaçlarına ulaşmada başarısını ölçmek için kullanılan sonuç odaklı yaklaşımlar da hesap verebilirlik stratejileri arasında yer alır.

Hesap verebilirlik stratejileri, çalışanların, kurumların ve işletmelerin, çalışmalarının etkili ve verimli olmasını sağlamak için önemli bir araçtır. Hesap verebilirlik, organizasyonların ve çalışanların, performansa ve üretkenliğe dayalı kararlar vermek için güvenilir bilgilere sahip olmalarını sağlar. Ayrıca, hesap verebilirlik, kurumların, çalışanlarının ve çalışma ortamının sorumluluğunu ve çalışanlarının özgürlüklerini korumak için de önemlidir.
 

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Hesap verebilirlik, bir kişinin ya da bir kurumun eylemlerini sorgulayabilme ve açıklayabilme yeteneğidir. Bu yetenek, her zaman bireysel ve kurumsal başarının ölçülmesinde önemli bir rol oynar. Hesap verebilirlik, kararların ve sonuçların sorgulanabilmesi ve açıklanabilmesi anlamına gelir. Bir kurumun hesap verebilirlik anlayışı, çalışanlarının veya liderlerinin öncelikleri, stratejileri ve performansını ölçmek için kullanılabilecek bir yöntemdir. Hesap verebilirlik, kurumun hedeflerinin veya projelerinin ulaşılıp ulaşılmadığının saptanmasına yardımcı olur. Ayrıca, kurumların hangi yöntemlerin başarılı olduğunu ve hangi yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğini anlayabilmelerine yardımcı olur. Hesap verebilirlik, kurumların kurumsal kimliklerini de geliştirmelerine yardımcı olur.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Hesap verebilirlik, bir kişinin veya kurumun eylemlerinin, kararlarının veya eylemlerinin başkaları tarafından incelenmesine veya ölçülmesine izin vermesidir. Bu, her türlü karar verme ve harekete geçme sürecinde mevcuttur ve birey veya kurumların genel olarak görevlerinin yerine getirilmesinde yol göstericidir.

Hesap verebilirlik, kurumlar tarafından alınan kararların içerdiği etkinliklerin, insanların haklarını koruma veya başka konuların dikkate alınmasının sağlanmasını içerir. Bununla birlikte, hesap verebilirlik, kurumların kararlarını belirli standartlara göre değerlendirmek için kullanılan bir kavramdır. Kurumların kararlarının ve eylemlerinin başkaları tarafından incelenmesi ve değerlendirilmesi, bireylerin veya kurumların hesap verebilirliğini arttırmaya yardımcı olur.

Hesap verebilirliğin önemi, özellikle kamu otoriteleri tarafından alınan kararlarla ilgilidir. Kamu otoriteleri, kamu fonlarının kullanımından tutun da, kamu hizmetlerinin verilmesine kadar birçok konuda sorumludur. Kamu otoriteleri, toplumun haklarını korumak ve kamu hizmetlerinin hızlı ve verimli bir şekilde sunulmasını sağlamak için kurumsal olarak hesap verebilirlik esaslarına göre hareket etmelidir.

Hesap verebilirlik, her türlü kamu hizmeti sunucusunun toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için en iyi şekilde hareket etmesini sağlar. Hesap verebilirlik, kamu hizmetlerinin verilmesi sırasında toplumun haklarının korunmasını ve kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde sunulmasını sağlar. Hesap verebilirlik, toplumun haklarının korunmasının yanı sıra, kamu hizmetlerinin verilmesi sırasında kamu fonlarının doğru kullanımına da yardımcı olur.
 
  • Wow
Reactions: Gulnur

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Hesap verebilirlik, bir kurum ya da organizasyonun başarısını ve etkinliğini ölçmek için ortaya konan bir kavram olarak tanımlanabilir. Bu kavram, kurumların üst düzey yöneticilerine ya da tüketicilere karşı sorumluluklarını karşılamalarının önemini vurgulamaktadır. Hesap verebilirlik, ölçülebilir ve ölçülemez ölçütleri kullanarak kurumun başarısını ve etkinliğini ölçmeyi amaçlar. Çoğu durumda, kurumun görev yapan kişilere veya kurumlar arasındaki ilişkilere karşı sorumluluklarının ölçülmesi gerekir.

Hesap verebilirlik, kurumların verimliliği ve etkinliğini ölçmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem, kurumun çalışmalarının sonuçlarının değerlendirilmesine ve raporlanmasına dayanmaktadır. Kurumun ne kadar etkili olduğu anlaşılabilmesi için, çalışmalarının sonuçlarının doğru ve güvenilir bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu değerlendirme, arzu edilen sonuçların elde edilip edilmediğinin, çalışmaların nasıl gerçekleştiğinin, çalışmaların sonuçlarına bağlı olarak alınan önlemlerin etkinliğinin ve diğer unsurların değerlendirilmesini kapsar.

Hesap verebilirlik, kurumların kararlarının etkin bir şekilde alınıp alınmadığını, öngörülen sonuçların elde edilip edilmediğini ve ne kadar başarılı olduklarını ölçmek için kullanılır. Bu kavram, kurumların söz konusu kararlarını vermeden önce, nelerin olabileceğini, ne beklenen sonuçların ne olacağını ve kararların neticelerini dikkatlice incelemelerini gerektirir. Kurumların kararlarının etkinliğini ölçmek için, kararların uygulanma sürecinde ortaya çıkan sonuçların değerlendirilmesi ve raporlanması gerekir. Aynı zamanda, kararların kurumun uzun vadeli hedeflerine uygunluğu da hesaba katılmalıdır.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,831
641
5
Hesap verebilirlik; bir yetkili kişinin, konuyla ilgili olarak verdiği kararların veya söylediklerinin etkilerini incelemek ve kontrol etmek için yapılan araştırmaların sonucunu sorgulamayı ifade eder. Bu açıdan, hesap verebilirlik, herkesin yükümlü olduğu bir sorumluluktur. Örneğin, bir okul müdürünün tüm öğrencilerin okula geliş oranını arttırmak için çeşitli önlemler almış olsa bile, öğrencilerin başarı durumlarının, bu önlemlerden dolayı arttığını ispat etmek zorundadır. Aynı şekilde, bir şirket lideri, çalışanların verimliliğini arttırmak için çeşitli önlemler almış olsa bile, bu önlemlerin etkilerini gösteren bir rapor hazırlamak zorundadır.

Hesap verebilirliğin önemi, kişilerin haklı olarak çalışma ya da çalışma şartlarının veya stratejilerin etkilerini gözlemleyip, değişiklikleri hakkında bilgi sahibi olmalarının önemini vurgular. Bunun için, kişilerin görevlerini ne kadar iyi yaptıklarını, çalışma sonuçlarının ne kadar iyi olduğunu veya stratejilerin ne kadar etkili olduğunu sorgulamak gerekir. Bu durumda, hesap verebilirlik, kişilerin verimliliğini arttırmak için kendilerini sürekli olarak geliştirmelerine yardımcı olur.

Hesap verebilirlik, aynı zamanda, kişilerin kendi çalışma ortamlarını veya kurumlarının kurumsal politikalarını sorgulama hakkını da güvence altına alır. Örneğin, bir şirket lideri, çalışanların verimliliğini arttırmak için çeşitli önlemler almış olabilir, ancak çalışanların bu önlemlerin etkilerini gözlemlemek ve rapor etmek hakkına sahiptirler. Bu durumda, çalışanların çalışma ortamlarının nedenlerini sorgulama hakkına sahip oldukları görülecektir.

Sonuç olarak, hesap verebilirlik, herkesin yükümlü olduğu bir sorumluluktur. Üstlenilen görevleri doğru ve etkili bir şekilde yerine getirmek için, kararların veya stratejilerin etkilerini incelemek ve rapor etmek önemlidir. Hesap verebilirlik, kişilerin verimliliğini arttırmak ve çalışma ortamlarını sorgulama hakkını güvence altına almak için önemlidir. Böylelikle, herkesin sorumluluklarının farkına varması ve bu sorumlulukları hakkı
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Hesap verebilirlik, kişilerin veya kuruluşların özellikle kamu görevlilerinin, büyük ölçüde davranışlarının veya eylemlerinin sonuçlarını ortaya koymak için sorumlu olmalarını ifade eder. Hesap verebilirlik, özellikle iş içerisinde, özellikle de örgütlerin başarısını arttırmak için önemli bir unsur olarak kabul edilir. Hesap verebilirlik, kişilere veya kuruluşlara hareketlerinin sonuçlarını kontrol etme ve bunların sonuçlarını açıkça anlamalarını sağlamak için gereklidir. Hesap verebilirlik, birçok çeşitli yöntemleri içerir. Kişiler veya kuruluşlar, kurum, eylem ve davranışlarını takip etmek, raporlamak ve analiz etmek için çeşitli mekanizmalar kullanabilirler. Bunlar arasında, kişilerin veya kuruluşların özellikle kamu görevlilerinin, görevlerini yerine getirmeyi kontrol etmek için kullanılan audit sistemleri, soruşturmalar, kınamalar, cezalar veya daha az kapsamlı ölçümler bulunabilir. Hesap verebilirlik, özellikle kamu görevlilerinin, yönetimlerinin veya kuruluşlarının halka karşı sorumlu tutmalarını da kapsar. Bu, kişilerin veya kuruluşların hareketlerinin nedenlerinin ve sonuçlarının ortaya konmasını sağlar. Hesap verebilirlik, kişilerin veya kuruluşların ahlaklı ve etik davranışlarının korunmasını ve geliştirilmesini sağlar.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Hesap verebilirlik, bir kuruluş, kurum veya kişinin sorumlu olduğu kişilerin veya kurumların verdiği kararların veya yaptıkları eylemlerin sonuçlarının belirlenmesi, açıklanması veya raporlanmasıdır. Bu, özellikle geleneksel olarak siyaset, ekonomi ve sosyal alanlarda önemli olan bir kavramdır. Hesap verebilirlik, demokrasinin sağlıklı çalışması için kritik bir öneme sahiptir, çünkü herkesin kararların ve eylemlerinin sonuçlarının ve niteliklerinin hesaba katılmasını gerektirir. Özellikle kamu hizmetlerinde, hesap verebilirlik önemli bir rol oynamaktadır. Kamu kurumları, kararlarının sonuçlarını kamu tarafından kontrol edilmesi için hesap verebilir olmalıdır.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,352
398
5
Hesap verebilirlik, bir kurumun veya kişinin yürüttüğü faaliyetlerinin başka bir kurum veya kişi tarafından denetlenip, yürütülen faaliyetlerin adil, etik ve hesap verebilir şekilde yürütülüp yürütülmediğinin değerlendirilmesidir. Hesap verebilirlik, özellikle kamu kurumları tarafından yürütülen faaliyetlerde önemlidir.

Hesap verebilirlik, bir kurumun veya kişinin yürüttüğü faaliyetlerin, mevcut görevleri için gerekli olan ölçümlerle kontrol edilmesi anlamına gelir. Hesap verebilirlik, örneğin, bir kamu kurumunun yürüttüğü faaliyetleri kontrol etmek için özel bir ölçümleme sistemi oluşturmasını gerektirir. Ölçümleme sistemi, kurumun ne kadar verimli bir şekilde faaliyetlerini yürüttüğünü belirlemek için kullanılır.

Hesap verebilirlik, kurumların yürüttükleri faaliyetlerin etik, adil ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla da kullanılabilir. Etik, adil ve hesap verebilir olmayan faaliyetlerin yürütülmesi, kurumun çoğu zaman zarara uğrayacağı anlamına gelir. Bu durumda, kurumun veya kişinin, yürüttüğü faaliyetlerin adil ve etik bir şekilde yürütülüp yürütülmediğini her zaman denetlemek ve hesap verebilirliğini garanti etmek gerekir.

Hesap verebilirlik, bir kurumun veya kişinin günümüzde kamuya hizmet sunarken daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için önemlidir. Hesap verebilirlik, kamuya hizmet sunan kurumların, kamuya ne kadar ve ne şekilde hizmet ettiklerini gösteren bir sistemdir. Hesap verebilirlik, kamu tarafından kullanılan kaynakların adil bir şekilde dağıtılmasını ve kamu hizmetlerinin etik, adil ve hesap verebilir bir şekilde sunulmasını güvence altına almak için kullanılır.
 

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Hesap verebilirlik, bireylerin veya kurumların üstlerine raporlama, hesap vererek açıklama veya karşılıklı izahat etme işlemine verilen addır. Yani hesap verebilirlik, kişi veya kuruluşların özgürlüklerinden ve eylemlerinden sorumlu olma anlamına gelir.

Genellikle, hesap verebilirliğin uygulanması ile ilgili kurallar, yasalar ve hükümler belirlenir. Yani, bir kişinin veya kuruluşun üstündeki sorumlulukları anlamak ve bunların yerine getirilmesini sağlamak için, çeşitli yasalar ve hükümler kullanılır.

Hesap verebilirlik, her türlü eyleme, karara veya işe karşı çıkma veya destek olma sürecinde, kararların yürütülmesi ve etkilerinin değerlendirilmesi için çeşitli mekanizmalar kullanılır. Ayrıca, birey veya kuruluşların davranışlarının, eylemlerinin ve kararlarının analiz edilmesi ve bu konularda gerekli önlemlerin alınması için çeşitli gözlemler ve kontroller yapılır.

Hesap verebilirlik, çoğu zaman yönetim kurulları tarafından uygulanan denetim mekanizmalarını da içerir. Herhangi bir üst tarafından verilen yetki ve sorumlulukların yerine getirilmesinden sorumlu kişi veya kuruluşların eylemlerini, kararlarını ve sonuçlarını denetlemek ve bu konularda gerekli gözlemleri yapmak için, yönetim kurulları özel denetim mekanizmalarını kullanır.

Hesap verebilirlik, genel olarak yasalara ve etik kurallara uygunluk, her türlü karar ve eylemlerin makul bir şekilde değerlendirilmesi ve birey veya kuruluşlar tarafından alınan kararların sonuçlarının analiz edilmesi anlamına gelir. Hesap verebilirlik, kurumların daha adil ve etik bir şekilde çalışmasını ve sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamak için bir zorunluluktur.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,714
483
5
Hesap verebilirlik, bir kurum, kuruluş veya kişinin yaptıklarının etkin, verimli, ekonomik ve etik olarak sonuçlarının kontrol edilebilmesi anlamına gelir. Bu kontrol süreci, bir kurumun faaliyetlerinin veya stratejilerinin kurallara, standartlara veya sözleşmeye göre yürütüldüğünü gösteren ispatlardır. Hesap verebilirlik, kurumun kararlarının bilimsel, etik veya teknik kriterlere dayandırıldığının kanıtlanmasını da içerir.

Hesap verebilirlik, bir süreç olarak kurumların etkinliğini ve verimliliğini arttırmaya yardımcı olabilir ve kurumları kaynaklarının doğru kullanımını sağlamak için uygun olan yöntemleri geliştirmelerine olanak sağlayabilir. Kurumlar, hesap verebilirliğin sağlanması için belirli raporlama standartlarını kullanabilirler. Bu raporlamalar, kurumun hedeflerine ulaşma sürecini izleme ve denetleme konusunda kuruma yardımcı olacaktır. Böylelikle, kurumların faaliyetlerinin etkinliği ve verimliliği arttırılabilir.

Hesap verebilirlik sisteminin başarılı bir şekilde uygulanması, kurumların kararlarının doğru olarak alınmasına yardımcı olabilir. Doğru kararların alınması, kurumun çıkarlarını korumasına ve kurumun geleceği için güvenilir bir ortam oluşturmasına yardımcı olur. Kurumlar, hesap verebilirlik sistemi kullanarak kararlarını doğru olarak alma ve kendi çıkarlarını koruma şansına sahip olacaklardır.

Hesap verebilirlik sistemi, kurumların kararlarının etkin olarak alınmasının yanı sıra, tüm kurum çalışanlarının etkinliği ve verimliliği de arttırmaya yardımcı olur. Kurum çalışanlarının etkinliği, etik ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamalarını sağlayacaktır. Kurumlar, hesap verebilirliğin sağlanması için gerekli olan tüm kurum içi denetim mekanizmalarını kullanarak kurum çalışanlarının etkinliğini geliştirebilir.

Hesap verebilirlik, bir kurumun kaynaklarını doğru ve verimli bir şekilde kullanmasını sağlamanın yanı sıra, aynı zamanda kurumun çıkarlarını korumasına da yardımcı olabilir. Hesap verebilirliğin sağlanması, kurumların çıkarlarını korumasını sağlayacak ve kurumların gelecekteki başarılarını arttıracak
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,994
1,031
15
Hesap verebilirlik, bir kurumun, görevini yerine getirirken yaptığı her işlemi ve kararları açıklar ve değerlendirmek için gerekli olan açık ve doğru bilgi sağlamasıdır. Hesap verebilirlik, herhangi bir kurumun özellikle kamu sektöründe, çalışanlarının, kurumun amaçlarını gerçekleştirmeyi amaçlayan hareketleri ve kararlarının doğruluğunu ve etkililiğini açıklamasını ve değerlendirmesini içerir. Bu, kurumun sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli olan verimli bir çalışma ortamının oluşturulmasını ve kurumun amaçlarına ulaşmasını sağlamak için gerekli olan her şeyi yapmak için gerekli olan verimli bir çalışma ortamının oluşturulmasını sağlamak için gereklidir.

Hesap verebilirlik ayrıca kurumun çalışanlarının ve yöneticilerinin her davranışının nedenlerini ve sonuçlarını açıklamasını ve bu kararların doğruluğunu ve etkililiğini değerlendirmesini gerektirir. Kurumun fonksiyonlarının iyi yönetilmesi için, çalışanların ve yöneticilerin kurumun amaçlarına ulaşmak için önerileri, önerileri ve kararlarının doğruluğunu ve etkililiğini değerlendirmeleri gerekir. Hesap verebilirlik, kurumun önceliklerine göre çalışanlarının ve yöneticilerinin faaliyetlerinin kontrol edilebilmesini ve kurumun amaçlarına ulaşabilmesini sağlamak için gerekli olan kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için gereklidir.

Hesap verebilirlik, kurumun çalışanlarının ve yöneticilerinin her kararının ve eylemlerinin nedenlerini ve sonuçlarını açıklığı ve doğruluğu sağlamak için gereklidir. Bu, kurumun amaçlarının gerçekleştirilmesi için gerekli olan verimli bir çalışma ortamının oluşturulmasını ve kurumun amaçlarına ulaşmasını sağlamak için gereklidir. Kurumun çalışanlarının ve yöneticilerinin eylemlerinin ve kararlarının doğruluğunu ve etkililiğini değerlendirmek için, kurumun çalışmalarının sürekli olarak değerlendirilmesi gerekir. Kurumun çalışanlarının ve yöneticilerinin kararlarının doğru ve etkili olmasını sağlamak için, kurumun çalışmalarının değerlendirilmesi ve kararlarının etkililiğinin
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü