Hikayeleri görenler neye göre sıralanıyor

ZeusNuts

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,394
132
62
Merhaba,

Bu forumda hikayeleri görenler neye göre sıralanıyor? sorusunu soruyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi çok merak ediyorum.

Bir hikayeyle ilgili hangi özelliklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini öğrenmek istiyorum. Hikayelerin sıralanması nasıl gerçekleşiyor? Hikayeler hangi kriterler doğrultusunda sıralanıyor? Hikayelerin nasıl değerlendirildiği hakkında bilgi almak istiyorum.

Hikayelerin sıralanmasıyla ilgili deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Lütfen bu konuda düşüncelerinizi bana iletin.

Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,410
1,256
112
Hikayeleri Görenler Neye Göre Sıralanıyor?

İnsanların hikayelerini görmek, anlamak ve değerlendirmek için hikayelerin nasıl sıralandığını bilmek önemlidir. Hikayeleri görenler neye göre sıralanıyor, bu soruya cevap vermek için öncelikle hikaye sıralama yöntemlerini anlamak gerekir. Hikaye sıralama yöntemleri, hikaye içeriğine, hikaye öğelerine ve hikaye anlatımına dayanmaktadır.

Hikaye İçeriğine Göre Sıralama

Hikayelerin içeriği temel alınarak sıralanması, okuyucunun hikayenin konusunu anlamasına yardımcı olur. Hikayeler, konu, kahraman, çevre, olay ve sonuç gibi öğeler arasındaki ilişkileri anlamaya yardımcı olan tekniklerle sıralanır. Konu, hikayenin başlangıcını oluşturur. Kahraman, okuyucunun konuyla ilişkilendirmesini sağlar. Çevre, kahramanın yaşadığı yaşam alanını belirtir. Olaylar, konuya girişi oluşturur. Sonuç ise, hikayedeki konu ve olayların çözümlenmesini ve karakterlerin nihai kaderini belirtir.

Hikaye Öğelerine Göre Sıralama

Hikayeler, özellikle karakterlerin gözlemleri, duyguları ve eylemleri arasındaki ilişkileri anlamaya yardımcı olan tekniklerle sıralanır. Bu sıralama türü, okuyucuya, hikayenin konusuyla ilgili neyin gerçek olduğunu ve neyin hayal edildiğini belirleme imkanı verir. Hikayenin karakterleri, hikayenin temel öğeleridir ve karakterlerin duyguları ve eylemleri, hikayeyi önemli ölçüde etkiler. Karakterlerin gözlemleri, duyguları ve eylemleri, hikayenin anlatımının kolayca anlaşılmasını ve hikayenin temel özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlar.

Hikaye Anlatımına Göre Sıralama

Hikayeler, hikayenin anlatımına göre sıralanır. Hikayenin anlatımı, hikayenin öğelerinin anlaşılır ve etkileyici bir şekilde bir araya getirilmesini sağlar. Hikayenin anlatımının etkili olması, okuyucuya hikayenin konusunu anlamaya ve hikayenin öğelerini kolayca anlamaya yardımcı olur. Hikayenin anlatımında, okuyucuya hikayenin temel öğelerini ve konusunu kolayca anlamasını sağlayacak öğelerin kullanımı önemlidir. Örneğin, hikayenin anlatımında konuşma, nesneler ve mekânlar gibi öğelerin kullanımı, okuyucuya hikayenin anlaşılmasını kolaylaştırır.

Hikayelerin konu ve öğelerine göre veya anlatımına göre sıralanması, okuyucuların hikaye anlaması ve değerlendirmesi için önemlidir. Hikayelerin sıralama yöntemleri, hikayelerin konusu ve öğeleriyle veya hikayenin anlatımıyla alakalıdır. Bu sıralama yöntemleri, okuyucuya hikayenin konusunu anlamasına ve hikayenin öğelerini kolayca anlamasına yardımcı olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)