Histerik afoni ne demek

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba,

Histerik afoni hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorum. Ne olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini öğrenmek istiyorum.

Histerik afoni nedir? Bu durum neden oluşur ve tedavisinde hangi doktorların katılımı gerekir? Ayrıca, bu durumun tedavisi için ne gibi önlemler alınmalı ve hastaların ne gibi özel ilaçlar alması gerekir?

Umarım, bu konuda daha fazla bilgi edinebileceğim çok sayıda forum kullanıcısından yardım alabilirim. Bana açıklayabilecek ve canlı olarak görüşebilecek kimselere çok ihtiyacım var.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Histerik Afoni Ne Demek?

Histerik afoni, ağız ve boğaz bölgesinde ortaya çıkan ve kendini bilmezlik durumlarına bağlı olarak artan ses kaybı ya da ses bozukluğu olarak tanımlanabilir. Histerik afoni, özellikle tıbbi bir hastalık olmamasına rağmen, sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ses kaybının nedeni çoğu zaman bilinmiyor, ancak çoğu zaman stresli ya da sinirli durumlardan kaynaklanmaktadır.

Histerik Afoniye İlişkin Belirtiler Nelerdir?

Histerik afoniye bağlı olarak bazı belirtiler meydana gelebilir. Bu belirtiler arasında; ses bozukluğu, ses kaybı, hırıltılı konuşma, konuşma bozuklukları, boğaz ağrısı, boğazda kasılma hissi ve çıkıntılar gibi belirtiler yer alıyor. Ayrıca hasta bazen hapşırma, öksürme gibi çeşitli hareketleri de yapma ihtiyacı duyabilir.

Histerik Afoniye Neden Olur?

Histerik afoni çoğu zaman stresli ya da sinirli durumlardan kaynaklanmaktadır. Bazı durumlarda da, hastalık nedeniyle oluşan ruhsal bozukluklar, yalnızlık, stresli yaşam koşulları, öfke, kaygı veya korku gibi durumlar da histerik afoniyi tetikleyebilir.

Histerik Afoniyi Tedavi Etmek İçin Ne Yapılır?

Histerik afoninin tedavisi, öncelikle hastanın durumunun anlaşılmasıyla başlar. Hastanın ne durumda olduğunu tespit edebilmek için, hastaya bir psikoterapist tarafından yapılacak psikolojik değerlendirmeler yapılmalıdır. Sonrasında, hastanın ruhsal durumunu düzeltmek için, terapi veya ilaçlar gibi tedavi yöntemleri kullanılabilir. Ayrıca, hastaya özel olarak hazırlanmış ses terapisi, fizyoterapi, diyafram kaslarının güçlendirilmesi gibi yöntemler de kullanılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)