HMK 119 1 ğ maddesi nedir

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Merhaba,

HMK 119 1 ğ maddesi hakkında bilgi edinmek istiyorum. Avrupa Birliği'nin İş Güvenliği Yönetmeliği'nin bu maddesinin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? İş Güvenliği Yönetmeliği'nin bu maddesi neyi kapsıyor? Bu maddeyi nasıl uygulayabilirim? Bu maddeye bağlı olarak alınması gereken önlemler nelerdir?

İş Güvenliği Yönetmeliği'nin bu maddesinin neyi kapsadığını ve bu maddeye bağlı olarak alınması gereken önlemleri öğrenmek için size çok minnettar olurum.

Teşekkür ederim.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
HMK 119 1 ğ maddesi Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın (TCA) 119. maddesinin 1. fıkrası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini korumak için önlemlerin alınmasını öngörmektedir. Bu madde, Türkiye'de temel özgürlüklerin korunmasının bir garantisi olarak kabul edilmektedir.

Madde, Türkiye'de özgürlüklerin korunmasını sağlamak için güvenlik birimlerinin ve diğer kamu kurumlarının en üst düzeyde müdahalelerden kaçınmasını sağlar. Madde, özgürlüklerin korunmasının önündeki her türlü engeli ortadan kaldırır ve herhangi bir kişinin özgürlüklerine müdahale edilmemesini sağlar.

Madde 119 1 ğ'nın İçeriği

Madde 119 1 ğ, vatandaşların özgürlüklerinin korunmasını öngörmektedir. Madde, özgürlüklerin korunmasını sağlamak için kamu görevlilerinin ve diğer kurumların özgürlükleri kısıtlayan her türlü davranıştan kaçınmalarını öngörür. Madde, herhangi birinin özgürlüklerine müdahale edilmemesini sağlamak için vatandaşların özgürlüklerinin korunmasını güvence altına alır.

Madde 119 1 ğ'nın Önemi

Madde 119 1 ğ, Türkiye'de özgürlüklerin korunmasının güvence altına alındığının bir kanıtıdır. Bu madde, vatandaşların özgürlüklerinin korunmasının güvence altına alınması için önlemlerin alınmasını sağlar. Bu madde, Türkiye'de özgürlüklerin korunmasının bir garantisi olarak kabul edilmektedir.

Sonuç

HMK 119 1 ğ maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın (TCA) 119. maddesinin 1. fıkrasıdır. Madde, vatandaşların özgürlüklerinin korunmasını öngörmektedir. Madde, özgürlüklerin korunmasını sağlamak için kamu görevlilerinin ve diğer kurumların özgürlükleri kısıtlayan her türlü davranıştan kaçınmalarını öngörmektedir. Madde, Türkiye'de özgürlüklerin korunmasının bir garantisi olarak kabul edilmektedir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Türkiye'de HMK 119 1. maddesi, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "Kasten Adam Öldürme" hakkındaki düzenlemedir. Bu düzenleme, kasten adam öldürme suçunun nasıl düzenleneceğini, nasıl cezalandırılacağını ve önlemlerin alınmasını gerektirerek, suçun önlenmesi için öngörülen yaptırımları belirlemektedir.

HMK 119 1. maddesi, kasten adam öldürme suçunu aşağıdaki şekilde düzenlemektedir: "Kasıtlı olarak, kasıtlı olarak veya kasıtsız olarak başka birinin ölümüne sebep olan kimse, cezai sorumluluğu doğuracak şekilde cezalandırılır."

Türk Ceza Kanunu'nun bu düzenlemesi, kasten adam öldürme suçunun cezalandırılmasına ilişkin bir çok bölüm içerir. Örneğin, bu maddedeki cezalandırma ölçütleri arasında, kasten öldürmeye teşebbüs etmek, kasten öldürmeyi karşılıksız teşvik etmek, ölümün aracılığıyla kasten öldürmeye teşebbüs etmek, kasten öldürmeyi teşvik eden bir fiille öldürmeye teşebbüs etmek, kasten öldürmeyi karşılıksız teşvik etmek ve kasten öldürmeyi teşvik eden bir fiille öldürmek gibi durumlar da düzenlenmiştir.

HMK 119 1. maddesine göre, kasten adam öldürme cezası ölüm cezası, hapis cezası ve ağır para cezası gibi çeşitli cezaların verilmesi gerektiği belirtilmektedir. Kasten öldürme cezası, suça konu olan kişinin durumuna, öldürme fiilinin ne şekilde gerçekleştiğine, öldürmenin nasıl önlenebilir olduğuna ve suça sebep olan nedenlere göre değişebilmektedir. Örneğin; öldürme fiili intihar düşüncesiyle, daha önce yaşanan bir suça karşılık olarak ya da bir çatışmanın sonucunda gerçekleştiğinde, ceza kısmi olarak indirilebilir.

Türk Ceza Kanunu'nun kasten adam öldürme suçunu düzenleyen bu maddesi, cezalandırma ölçütlerinin net olmasını, suçun önlenmesini ve cezalandırılan kişinin suçunu özümsemesini sağlamak ve suça sebep olan şartları ortadan kaldırmak amacıyla ortaya konmuştur.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
HMK 119 1. maddesi, Türkiye’deki çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinin korunmasını konu alan bir yasal düzenlemedir. Madde, çalışanların, iş sağlığı ve güvenliğinin temel ilkeleri çerçevesinde korunmasını sağlamayı hedeflemektedir.

Madde, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğinin korunması için çalışanların bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve güvenli ve sağlıklı çalışma ortamının sağlanması gibi konuları kapsamaktadır. Madde, çalışanların, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri tanımlayarak, riskleri ortadan kaldırma veya azaltma yöntemleri üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Madde, işverenlerin, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurallara uymalarını ve çalışanların kurallara uymasını sağlamalarını gerektirmektedir. Ayrıca, işverenlerin çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini korumak için gerekli olan önlemleri almasını ve bu önlemlerin takip edilmesini sağlaması da maddenin içeriğinde yer almaktadır. İşverenlerin, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği için gerekli olan önlemleri almak için, gerekli olan önlemlerin alınmasına, denetlenmesine ve değerlendirilmesine ilişkin tüm sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Maddenin amacı, çalışanların işyerlerinde karşılaşacakları riskleri ortadan kaldırmak, azaltmak veya önlemek ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini korumak için gerekli olan önlemlerin alınmasını sağlamaktır. Madde, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurallara uymalarını ve işverenlerin çalışanlarının korunması için gerekli olan önlemleri alıp takip edebilmelerini sağlamaktadır.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,069
1,031
15
HMK 119 1. maddesi, Türk Ceza Kanunu'nun çocuklar üzerinde işlenen suçları kapsayan bölümüdür. Çocuklar üzerinde işlenen suçlardan kast edilen, cinsel istismar, ciddi dil ve bedensel ağır cezaları içeren suçlar, çocuğa haksız müdahale, çocuğa uygun olmayan çalışma koşulları, çocukların yaşam koşullarını kötüleştirmek, çocuklara uygun olmayan kötü muamele, çocukların özgürlüklerinin kısıtlanması gibi suçlarla ilgili hükümleri içerir. HMK 119 1. maddesinde, çocuklar üzerinde işlenen bu suçlar için çok ağır yaptırımlar öngörülmektedir. Örneğin, çocuğa cinsel istismar suçu işlendiğinde, bu suçun cezası en az 10 yıla kadar hapis cezası olabileceği öngörülmektedir. Ayrıca, çocuklar üzerinde işlenen suçlarla ilgili hükümlerin uygulanması konusunda, çocukların haklarını koruyan ve çocukların çıkarlarını gözeten özel hukuki düzenlemeler de mevcuttur.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,907
641
5
HMK 119 1. maddesi, öğrencilerin eğitim süreçlerine katılımlarının sağlanması ve katılım süreçlerinin öğrenme ve öğretme süreçleriyle desteklenmesi amacıyla öğretmenlerin ve diğer eğitimcilerin eğitim süreçlerine katkılarının önemini vurgulamaktadır. Bu madde, öğrencilerin öğretmenlerin ve eğitimcilerin öğrenme süreçlerine katkılarının önemini vurgulamaktadır. Örnek olarak, öğretmenler öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkıda bulunabilecekleri çeşitli teknikler ve yöntemler geliştirebilir ve uygulayabilirler. Örneğin, öğretmenler öğrencilerin öğrenme süreçlerini destekleyecek akıllı tahtalar ve dijital öğrenme kaynakları kullanabilirler. Öğrenme süreçlerinde öğretmenlerin öğrencilere destek olması, öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkinleştirmek ve katılımlarını artırmak için önemlidir. Öğretmenler, öğrencilere özgü, öğrenme süreçlerini destekleyecek öğrenme ortamları oluşturabilirler. Örneğin, öğretmenler öğrencilerin öğrenmelerini desteklemek için öğrenme ortamları oluşturabilirler, öğrencilerin katılımını artırmak için onların deneyimlerini kullanabilirler ve öğrenci odaklılığı arttırabilirler. Bu gibi öğrenme ortamları öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkinleştirir, öğrencilerin öğrenme süreçlerine daha iyi katılmalarına yardımcı olur ve öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
HMK 119 maddesi, Türk Ceza Kanunu'nun 119. maddesidir. Bu madde, kişilerin yargılanmasına dair önemli kuralları düzenlemektedir. Maddede, hakimlerin kararlarını vermeden önce sanıkların, özgürlüklerini ve kişisel haklarını korumak amacıyla, bazı bilgileri toplayarak sanıkların özgürlükleri hakkında karar vermesi gerektiği belirtilmektedir. Buna ek olarak, kişilerin hapsedilmeden önce, hakimlerin onların özgürlükleri hakkında karar vermek için gerekli bilgilere sahip olmaları gerektiği de belirtilmiştir. Maddede ceza ve güvenlik tedbirleri hakkında da karar verilmesi gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, kamu güvenliği veya adaletin sağlanması için ceza ve güvenlik tedbirlerinin güvenli ve etkili bir şekilde uygulanmasının gerektiği de belirtilmiştir. Bu madde ile, Türk Ceza Kanunu'na göre yargılanan kişilerin özgürlükleri ve kişisel hakları korunmuş olmaktadır.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Madde 119, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) bir bölümünü oluşturur. Madde 119, "İşlenen suçun cezalandırılmasından doğan hakların korunması" hakkını tanımlar. Maddede ayrıca, ceza verilen kişinin haklarının korunması, özgürlüğünün korunması veya ceza mahkemesine başvurma hakkının tanınması gibi kavramların yer alması gerektiği belirtilmiştir. Madde 119, TCK'nin temel ilkelerinden biri olup, kişilerin suç işleyebilme cezalarının cezalandırılmasının adalete uygun olarak gerçekleşmesini sağlamaktadır. Madde 119, insan haklarının korunmasının önemli bir unsuru olarak görülmektedir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Madde 119, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) kötü muamele maddesidir. Madde 119, herhangi bir kişiye, kamu hizmeti görevlisi veya hakim tarafından kötü muamele yapılmasının caydırıcı cezalara tabi tutulmasını öngörür. Buna göre, kötü muameleye yönelik suçun öne sürülmesi durumunda, hakim, olayı tetkik ettikten sonra, gerekli görürse cezai müeyyide uygulayabilir. Bu müeyyideler, para cezaları, hapis cezaları, hükümlerin düzenlenmesi veya işkence ile tehdit edilmesi gibi önlemlerden oluşabilir.
 

arkamikontrolet

Tanınmış Üye
BaY
1 May 2023
1,292
103
47
Madde 119, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının (TCA) en önemli maddelerinden biridir. Madde 119, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkelerini ve temel değerlerini tanımlar. Madde 119, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet olarak üç temel özelliğini belirtir: laiklik, demokrasi ve hukukun üstünlüğü.

Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kökeninde yer alan, devletin din ve mezhep ile ilgili kararlar almaması anlamına gelir. Laiklik, her vatandaşın inanç ve düşünce özgürlüğünü korumasını, eşit haklara sahip olmasını ve eşitliği güvence altına almasını sağlar.

Demokrasi, vatandaşların katılımıyla oluşturulan sürekli değişen bir hükümet biçimidir. Türkiye Cumhuriyeti, anayasaları temelinde seçimler aracılığıyla belirlenen ve halkın özgürce seçtiği temsilciler tarafından yönetilen bir parlamenter demokrasi sistemine sahiptir.

Hukukun üstünlüğü, devletin her vatandaşının özgürlük ve haklarını korumasını güvence altına almasını ve her vatandaşın kendine has haklarının korunmasını sağlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası tarafından tanımlanan her vatandaşın hakları, yürürlükteki mevzuat ve kararlar tarafından güvence altına alınmıştır.

Madde 119, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkelerinin temel taşlarını oluşturmaktadır. Laiklik, demokrasi ve hukukun üstünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri arasında yer almaktadır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal kuralları çerçevesinde her vatandaşın hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınmasını sağlamaktadır.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,316
1,256
112
Madde 119, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) yer alan bir maddedir. Madde, bir suçun işlenmesini engellemek için, suçluya uygulanabilecek cezaların türlerine ve ölçülerine dair önemli bir hükümdür.

Madde 119, özetle, suçluya, cezaların uygulanmasına ilişkin genel ilkeleri belirleyen bir hükümdür. Buna göre, cezalar yasalara göre uygulanır. Ceza, suçu işlemenin niteliğine, suçluya uygulanacak cezanın ölçüsüne ve suçluya verilecek cezanın türüne bağlıdır.

Madde 119’e göre, ceza yasalara göre uygulanır ve çoğu zaman, suçun niteliği ve suçluya uygulanacak cezanın türüne bağlı olarak, suçtan dolayı verilecek ceza cezalar kanunu’na göre belirlenir. Bu cezalar, hapis cezası, para cezası, sürgün cezası veya ömür boyu hapis cezası gibi farklı türlerde uygulanabilir.

Madde 119, ayrıca, suçluya uygulanacak cezanın ölçüsüne de dair ilkeleri de içermektedir. Bu ölçü, suçun niteliği, suçun derecesi ve suçlu kişinin önceki suçları gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir.

Madde 119, suçluya uygulanacak cezaların türlerinin ve ölçülerinin belirlenmesinde çok önemlidir. Bu madde, suçluların cezalarının ne türde ve ne ölçüde olacağının doğru bir şekilde belirlenmesini sağlar. Bu sayede, suçlu için adalet sağlanır ve suç işlemekten korkulur.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,069
1,031
15
HMK 119 1. maddesi, Türkiye'de öğretmenlerin ve öğrencilerin karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde çalışmalarını sağlamak üzere oluşturulmuş bir ilke olarak tanımlanır. Öğretmenler, öğrencilerin kişisel özelliklerini kullanarak kendi öğretme ve öğrenme süreçlerini geliştirirler. Öğretmenler, öğrencilerle bireysel olarak iletişim kurup, onların çalışmalarını desteklemek için yardımcı olur. Öğretmenler kendi öğrenme ortamlarını oluşturmak için öğrencilerin deneyimlerinden, öğrenme stillerinden ve bilgilerinden faydalanır.

HMK 119 1. maddesi, öğrencilerin gelişiminin ve öğretmenlerin işlerinin kolaylaşmasını sağlamak için önemli bir rol oynar. Öğretmenler, öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkilemeyi amaçladıklarından, öğrencilerin öz güvenlerini desteklemelidir. Öğretmenler, öğrencilerin başarılarını kendi öğretme stratejileriyle desteklemelidir ve öğrencilerin kendi kendilerini geliştirme sürecini desteklemelidir. Öğretmenler, öğrencilerin öz güven duygularını arttırmak için, öğrencilerin özelliklerini değerlendirmelidir. Öğretmenler, öğrencilere karşı her zaman saygılı ve sevgi dolu olmalı ve öğrencilerin kendilerini ifade etme haklarını korumalıdır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular Forum Tarih
CATA Genel Kültür 11 183
arkamikontrolet Genel Kültür 9 305

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü