Hollywood etkisi, bir ülkede ya da dünya çapında bir etki olarak, kültür ve yaşam tarzı üzerine bazı özelliklerin yayıldığını ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Özellikle ABD sinemasının çoktan ünlü olması, bu etkiyi küresel ölçekte yaymıştır. Hollywood etkisi, başta sinema olmak üzere, moda, müzik, giyim, eğlence, teknoloji ve çeşitli sosyal öğeler gibi çok geniş bir alana yayılmıştır.
Bir örnek olarak, ABD sinemasının etkisi, özellikle gençler arasında kendine has bir yaşam tarzının oluşmasına yol açmıştır. Özellikle de moda alanında, ABD sinemasından ilham alınarak, özel bir tarzın oluşturulmasını sağlamıştır. Birçok ünlü markanın, Hollywood ünlülerinin kullanımıyla ünlü olması da, bu etkinin göstergesidir. Gençler, ABD sinemasının kendine has stili ve tarzını kendilerine örnek alarak, kendi tarzlarını oluşturmaya çalışmaktadır.
Bir diğer örnek olarak, eğitim alanında da ABD sinemasının büyük bir etkisi vardır. ABD sinemasının popülerlik göstergelerinden biri olan komedi filmlerinin, eğitim programlarının içerisinde öğrenciler için örnek olarak kullanılması, öğrencilerin davranışlarının değişimine yol açmıştır. Özellikle çocukların ve gençlerin karşılaştıkları sosyal sorunların çözümüne yönelik öğretim programlarının, ABD sinemasından alınan örneklerle desteklenmesi, öğrencilerin daha pozitif sonuçlarla karşılaşmasını sağlamıştır.
Özetle, Hollywood etkisi, ABD sinemasının popüler oluşuyla birlikte küresel ölçekte, çok geniş bir alana yayılan bir etkidir. Bu etki, moda, müzik, giyim, eğlence, teknoloji ve çeşitli sosyal öğeler gibi çok geniş bir alana yayılmıştır. Ayrıca, eğitim alanında da ABD sinemasının etkisi, özellikle çocuklar ve gençler arasında, kendine has bir yaşam tarzının oluşmasına katkıda bulunmuştur.