if diyeti

kelekci

Tanınmış Üye
BaYaN
6 Kas 2020
1,344
95
47
Merhaba herkese, 'if diyeti' hakkında bilgi almak istiyorum. Bu diyetin gerçekten çalışıp çalışmadığı hakkında merak ediyorum. Bu diyette ne tür yiyeceklerin tüketildiğini ve ne tür egzersizlerin yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda başkalarının deneyimlerini dinlemek istiyorum. Ne tür sonuçlar alındı? Ne tür tehlikeler vardı? Bu diyetin gerçekten sağlıklı olduğundan emin olmak istiyorum. Lütfen diyet hakkında bilgilerinizi paylaşın.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
If diyeti nedir?

If diyeti, her gün belli saatler arasında yemek yemeyi kısıtlayan bir diyet şeklidir. İsmini "intermittent fasting" (sürekli ara vermeli açlık) olarak da bilinir. Bu diyet, birçok farklı şekil alabilir. Günde birkaç saat arasında aç kalmaktan tutun da her gün belli saatler arasında yemek yemeyi kısıtlayarak benzer şekilde uygulanabilir.

Bu diyetin en bilinen çeşidi "16/8 metodu" olarak adlandırılır. Bu metot, günde 16 saat aç kalıp 8 saat besinleri tüketmeyi kapsar. Örneğin, günün 11:00'den 19:00'a kadar yemek yemeyi keserek, 19:00 ile 11:00 arasında aç kalınır.

If diyetinin faydaları nelerdir?

If diyetinin en önemli faydası, kilo vermeyi kolaylaştırıyor olmasıdır. Çalışmalar, if diyetinin kalori alımını kısıtlayarak kilo vermeyi kolaylaştırdığını gösteriyor. Bazı araştırmalar, if diyetinin insülin düzeyini düşürdüğünü ve vücut yağ oranını azalttığını da gösteriyor.

If diyeti ayrıca insanların metabolik hastalıklarını önlemeye yardımcı olabileceği de gösterilmiştir. Bazı çalışmalar, if diyetinin kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olduğunu ve kansere karşı koruma sağlayabileceğini de göstermiştir.

If diyeti nasıl uygulanır?

If diyeti, her gün aynı saatler arasında aç kalmayı ve yemek yemeyi kısıtlamayı kapsar. Herkesin diyet alışkanlıklarını kendine özgü şekilde belirlemesi gerekmektedir.

If diyeti, herhangi bir besin grubuna odaklanmak ya da özel bir beslenme programı izlemek gibi diğer diyetlerden farklı olarak, gün içerisindeki yemek saatlerine odaklanır.

If diyetinin dezavantajları nelerdir?

If diyeti, bazı insanların sağlıklarına zarar verebilecek riskler içeriyor. Bu diyetin her gün aç kalmayı kapsaması nedeniyle, açlık hissi ile başa çıkmanın güç olduğu durumlar ortaya çıkabilir.

If diyeti ayrıca, günlük dengeli beslenmenin önemine değinmez. Bu, diyetin insanların besin çeşitliliği açısından sağlıklı olmayabileceği anlamına gelebilir. Ayrıca, bazı insanlar, if diyeti uygulamak için gereken disiplini sağlayamayabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)