İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı kimdir

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba,

İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı kimdi? Bu sorunun cevabını arıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Türkiye, 2. Dünya Savaşı boyunca bağımsız bir ülke olarak kalmıştır. Başbakanlık pozisyonu, 16 Nisan 1939'da İsmet İnönü tarafından kurulmuştur. İsmet İnönü, o zamandan beri Türkiye'nin başbakanı olarak görev yapmıştır. Savaşın sona ermesine kadar, Cumhurbaşkanlığından sonra en yüksek makamın başbakan olduğu Türkiye'de, İsmet İnönü, başbakanlık pozisyonunu korumuştur.

Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasındaki politikaları, dünyadaki diğer ülkelerin politikalarıyla karşılaştırıldığında oldukça özgürlükçüydü ve savaşa çok fazla katılmamıştı. Türkiye, savaş sırasında ticaret ve diğer çeşitli faaliyetlerde güçlü bir ittifak oluşturmuş ve ikinci dünya savaşının sonuna kadar İsmet İnönü liderliğinde başarılı bir şekilde yönetilmiştir.

Bana konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Lütfen İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı kimdi? sorusuna cevap verin. Teşekkürler.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,753
1,247
112
İkinci Dünya Savaşı Sırasında Türkiye'nin Başbakanı Kimdir?

İkinci Dünya Savaşı, Türkiye, Başbakan

İkinci Dünya Savaşı (1939-1945), tüm dünya ülkeleri için zor bir dönemdi. Türkiye de dünyayla birlikte bu savaşın sıkıntılarını yaşadı. Türkiye, savaş sırasında ülkesine yönelik tehlikeleri göz önünde bulundurarak, başbakanlarını belirleme görevini yerine getirdi. Bu makale, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanını tanımlayacak ve ülkenin savaş günlerinde nerede bulunduğunu ele alacaktır.

İkinci Dünya Savaşı, 1 Eylül 1939'da Nazi Almanyası'nın Polonya'ya saldırmasıyla başladı. Türkiye, üyelikleri için anlaşma teklifleri aldı ve savaşın tarafları arasında yer almadı. 1939'da Türkiye'de İsmet İnönü liderliğinde İkinci Cumhuriyet Hükümeti kuruldu. İnönü, Türkiye'yi savaştan uzak tuttu ve ülkenin savaşa katılmamasını sağladı.

Türkiye, savaş sırasında sınırlarında ciddi tehlikeler oluşturan komşularla karşı karşıya kaldı. Ülkenin sınırlarındaki komşuları arasında, İtalya, Almanya, Bulgaristan ve Yunanistan bulunmaktaydı. Almanya, 1940'da Fransa'yı işgal etti ve Türkiye'de sınırlarının korunması için tedbirler almak zorunda kaldı. 1941 yılında, Almanya ve İtalya, Balkanlar üzerinden Türkiye'nin sınırlarını tehdit etti. Türkiye, bu tehditlere karşı koymak için tedbirler alarak ve komşu ülkelerle temas kurarak sınırlarını korudu.

Türkiye, İkinci Dünya Savaşı'na katılmamakla birlikte, savaşın etkilerinden etkilenmedi. Ülkenin sınırları ve komşu ülkelerin tehditleri göz önünde bulundurularak, İnönü, ülkenin korunması için gereken adımları attı. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sırasında İsmet İnönü'nün başbakanlığını yürüttü.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, Türkiye'nin başbakanı İsmet İnönü olarak kaldı. Ülkenin sınırlarını korumasına yardımcı olan İnönü, savaş sonrasında da ülkenin güvenliğini korudu. Türkiye, savaş sırasında ülkesine yönelik tehditleri göz önünde bulundurarak, başbakanını belirledi ve İsmet İnönü'nün başbakanlığı, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı olarak kaldı.
 

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, 1923-1924'de Kurtuluş Savaşı'nın lideri Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte ülkenin yönetimini üstlendi ve 1923-1937 arasında ülkemizin ilk cumhurbaşkanı olarak görev yaptı. İkinci Dünya Savaşı sırasında, İsmet İnönü 9 Nisan 1939 ile 22 Şubat 1942 arasında Türkiye'nin başbakanı olarak görev yaptı. İsmet İnönü, politikası ve tutumu ile İkinci Dünya Savaşı'na katılmamak konusunda ülkemizi korumayı başardı.
 

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
Türkiye II. Dünya Savaşı sırasında İsmet İnönü tarafından yönetilmiştir. İsmet İnönü, Atatürk'ün görevi, cumhurbaşkanlığını devralmasından sonra, başbakanlığa getirilmiştir. İsmet İnönü, Türkiye'nin savaşının başlamasından önce, ikinci Dünya Savaşı'na karşı Türkiye'nin tarafsız kalmayı tercih ettiğini açıkça ortaya koymuştur. Ancak, savaşın ilerlemesi ve İkinci Dünya Savaşı'nın bölgesel ve küresel çapta etkisi, Türkiye'yi de etkilemeye başladı. İsmet İnönü, Türkiye'nin savaşın sadece etkilerinden korunmasının önemini anladı ve Türkiye'nin savaşın etkilerinden korunması için çeşitli koruyucu tedbirler almaya karar verdi. Bunlardan bazıları, İngiliz ve Fransız Akdeniz üslerine izin vermek, İngiliz ve Fransız kara ve deniz kuvvetlerine yardım etmek, Türkiye'nin Akdeniz'de deniz ve hava sınırları korumasını sağlamak ve Türk sınırlarını korumak için askeri tedbirler almak gibiydi. İsmet İnönü, Türkiye'nin aşırı milliyetçi ve siyasi baskıdan kaçınmasını sağlamak amacıyla, Türkiye'yi savaşın herhangi bir tarafına karşı koymamaya çalıştı. Türkiye'nin tarafsız durumu, savaşın sonuna kadar korundu ve Türkiye, İkinci Dünya Savaşı'nın tarafsız bir ülke olarak atlatmasına yardımcı oldu.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı İsmet İnönü'dür. O, 1930'dan itibaren Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri olarak seçilmiş ve 22 Mayıs 1937'den itibaren Türkiye'nin Başbakanlığını yürütmüştür. İnönü, Türkiye'yi İkinci Dünya Savaşı sırasında tarafsız bir tutumla geçiştirmiştir. Savaşın başlamasından hemen önce, o, İtalya ve Almanya'nın savaşa girmesi için Türkiye'nin tarafsızlığını güvenceye almak için uluslararası bir anlaşmaya imza atmıştır. İnönü, Türkiye'yi İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında çok ciddi bir ekonomik ve siyasi krizden kurtarmıştır. O, Türkiye'nin bu kritik dönemde halkının güvenini kazanmış ve ulusu siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamak için önemli adımlar atmıştır.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı İsmet İnönü’dür. İsmet İnönü, 1884 yılında İzmir'de doğmuştur. Cepheleri aynı anda savaşa sokmamak amacıyla Türkiye’nin tek taraflı tarafsızlığını ilan etti. İsmet İnönü kararlılık ve kahramanlıkla bu dönemi atlattı. İkinci Dünya Savaşı sırasında sıkıntılı günler geçiren Türk halkının moralini yükseltmeye çalıştı. Cephelerde hayatını kaybeden vatan evlatlarının anısına 6 Mart Şehitleri Anma Günü'nü kutladı. İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından 1945 yılında görevinden ayrıldı.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Türkiye Cumhuriyeti İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakan olarak İsmet İnönü'yü göstermektedir. İsmet İnönü, Türkiye'yi 23 Nisan 1920'den 2 Aralık 1938'e kadar çeşitli sürelerde başbakan olarak yönetmiştir. Savaşın başından itibaren Türkiye, savaşa taraf olmaktan çok, tarafsız bir konumda kalmıştır. Ancak, İnönü yönetiminde Türkiye tarafsızlığını korumuş ve ülke topraklarının güvenliğini sağlamıştır. İnönü, savaş sırasında Türkiye'yi tarafsızlık haliyle geçen bir dönemde tutmuş ve ülkenin güvenliğini korumuştur. İnönü, ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal yapısının korunmasına büyük önem vermiştir ve bu dönemde Türkiye'yi önemli başarılara imza atmıştır.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Türkiye Cumhuriyeti, İkinci Dünya Savaşı sırasında İsmet İnönü’nün başbakanlığını yürüttüğü üçüncü büyük kabinede uzun bir süre yer aldı. İsmet İnönü, TBMM tarafından yönetiminin başına getirildiği 1940 yılından itibaren Türkiye'nin başbakanı olarak çalışmaya başladı. İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı sırasında, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kurucularından olan ve Türkiye'deki solcu hareketlerin lideri sayılan Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasındaki isimdi.

İsmet İnönü, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasındaki politikalarının ülke için en iyi sonuçları ortaya çıkarmak için uzun ve zorlu bir mücadele verdi. İnönü, Hitler'in Avrupa'daki ülkeleri kontrol etmeye yönelik faaliyetleriyle birlikte, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'nda tarafsızlığını korumasına izin verdi. Türkiye, 1942 yılından itibaren tarafsız kaldı ve ülkenin topraklarına tahrik edilmeyecek şekilde, savaşın tarafları için askeri müdahale etmedi.

İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini de başarıyla yürüttü. Türkiye'nin, bu savaşın başından sonuna kadar koruduğu tarafsızlığı korumasına yardımcı oldu. İnönü, aynı zamanda Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında çok taraflı ittifakların kurulmasına ve savaşın sona ermesiyle birlikte, Türkiye'nin yeni bir uluslararası sisteme entegrasyonunu sağlamaya yardımcı oldu.

Böylece, İsmet İnönü, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı olarak ekonomik, siyasi ve askeri anlamda ülkenin tarafsızlığını koruyarak, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini yönetmeyi başardı. Bu dönemde, Türkiye'nin krizleri yönetme ve çözme konusunda gösterdiği başarı sayesinde, İsmet İnönü’nün başbakanlığı dönemi, Türkiye'nin modern tarihinde önemli bir yere sahip.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,977
1,031
15
Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı, İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, 1884 yılında İstanbul'da doğmuştur. Siyasi kariyerine, önce Kâzım Karabekir'in kumandanlığını yaptığı Sevr Barışı görüşmelerinde başladı. Ziraat ve İdare Mühendisliği okuduğu İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 1920'de Ankara'ya geldi ve Meclis-i Mebusan'da milletvekili seçildi. 1923 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sivil başbakanı olarak atandı ve bu makamını İkinci Dünya Savaşı sırasına kadar sürdürdü. İnönü, Türkiye'nin bu zor döneminde çok önemli kararlar aldı ve ülkenin siyasi geleceğini şekillendirdi. İnönü, Türkiye'nin savaşa taraf olmamasını öngören Montreux Sözleşmesi'ni imzalamak ve İngilizler ile Antlaşma ve Akdeniz Ülkeleri İttifakı'nı kurmak gibi önemli kararlar aldı. İkinci Dünya Savaşı sırasında İnönü, barışı korumak ve Türkiye'nin siyasi özgürlüğünü korumak için çok çalıştı. İsmet İnönü, 1950'de ikinci defa başbakan seçildikten sonra, 1957 yılında emekli oldu.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci dünya savaşı sırasındaki başbakanı İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, 1884 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlköğretimini İstanbul Erkek ve Yüksek Öğretmen Okullarında tamamladıktan sonra, 1908 yılında orduya katılmıştır. İnönü, 1912 yılından itibaren İsmet Paşa'nın arkadaşı olarak, Türkiye'nin siyasi ve askeri hayatında aktif rol oynamıştır. İnönü, 1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edilmesinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığını yürüttüğü Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu ve üyelerinden biri olmuştur. İkinci Dünya Savaşı sırasında, İnönü, 1937'den 1938'e kadar Başbakanlık görevini de üstlenmiştir. İnönü, Türkiye'ye her zaman bir güvenlik çemberi oluşturmak için büyük çaba sarf etmiş ve savaşın Türkiye’ye girmesini önlemek için aralıksız bir diplomatik girişimde bulunmuştur. İnönü, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendirmek adına yaptığı çalışmalarla ülkeye büyük hizmetlerde bulunmuştur.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, 23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ilk başbakanı olarak atandı ve 1938'de İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasından sonra tekrar başbakan olarak göreve getirildi. İsmet İnönü, Türkiye'nin bu savaşta tarafsız kalmayı gözeten politikalarını öne çıkardı ve ülke için çok sayıda önemli kararlar aldı. Savaş sırasında Türkiye'nin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını göz önünde tutarak, ülkenin savaştan kalıcı zarar görmesini önlemek için uygun politikaları uyguladı.
 

Damla

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
320
0
0
Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sırasında İsmet İnönü tarafından yönetilmiştir. İsmet İnönü, 29 Ekim 1938'den 23 Nisan 1950'ye kadar Cumhuriyetimizin başbakanı olarak hizmet vermiştir. İnönü, Türkiye'nin savaşa katılmamasının yanı sıra NATO'ya üyelik sürecini de başlatmıştır. İnönü, savaşın etkilerinin önlenmesi ve Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması için birçok çalışma yapmıştır. O dönemde Türkiye, büyük ölçüde İsmet İnönü'nün liderliğinde barışçıl bir şekilde ikinci dünya savaşının etkilerini azaltmıştır.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,392
517
0
İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin Başbakanı olarak İsmet İnönü görev yapmıştır. İsmet İnönü, 1884 yılında Kocaeli'de doğmuştur. Ailesi zengin bir aileden geliyordu ve büyük çabalarla okula katılma imkanı elde etmişti. İlk olarak İstanbul'da İktisat Mektebi'nde okuduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne devam etmiştir. 1909 yılında mezun olarak İstanbul Barosu'na başvurmuştur.

İsmet İnönü, 1923 yılında Cumhuriyet'in kurulmasıyla politik hayata atılmıştır. Öncelikle İstanbul Belediye Reisi olarak görev almış, ardından da Milli Mücadele sırasında İstanbul'u savunma sorumluluğu üstlenmiştir. 1924 yılında Adalet Bakanlığı görevine atanmış, 1925 yılında ise Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından Başbakanlığa getirilmiştir.

İkinci Dünya Savaşı sırasında İsmet İnönü, Türkiye'yi savaştan uzak tutma politikasını izlemiştir. Türkiye'yi savaşa sürüklememek, ülkenin güvenliğini korumak ve ülkenin ekonomisi üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmeyi hedeflemiştir. Bu amaçlar doğrultusunda, İsmet İnönü, savaştan uzak durmayı tercih etmiş ve ABD, İngiltere, İtalya, SSCB ve Fransa ile anlaşmalar yapmıştır. İsmet İnönü, bu anlaşmaların sonucunda ülkenin tarım ürünlerine, petrolüne ve demir cevherine erişim sağlamıştır.

İsmet İnönü, Türkiye'nin ikinci dünya savaşına katılmamasının arkasındaki en önemli nedenlerden biri olarak görülmektedir. İsmet İnönü, ülkenin en büyük önceliği olan güvenliği korumayı, savaştan uzak kalmayı ve ülkenin ekonomisinin gelişmesini amaç edinmiştir. İsmet İnönü, Türkiye'nin ikinci dünya savaşında tarafsız kalmasını sağlayarak, ülkenin güvenliğini korumaya, demokrasisini geliştirmeye ve ekonomik olarak gelişmesine önemli katkıda bulunmuştur.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,392
517
0
Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Dünya Savaşı sırasındaki başbakanı, Atatürk önderliğinde iktidara geldiği 1923 yılından itibaren İsmet İnönü’dü. İsmet İnönü, Atatürk'ün ölümünden sonra başkanlığa getirildi. İsmet İnönü, bu dönemde Türkiye’yi çok zorlu bir süreçten geçirecek stratejiler geliştirdi. İsmet İnönü, Türkiye’yi askeri, ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlarla başa çıkılması gereken zorlu bir dönemde liderlik ederek, Türkiye’yi İkinci Dünya Savaşı'dan en az hasarla çıkarmayı başardı. Ekonomik politikalarının etkisiyle, Türkiye 1941 yılından itibaren İkinci Dünya Savaşı'nın etkilerinden kurtuldu ve ekonomik olarak toparlanmaya başladı. İsmet İnönü aynı zamanda, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin çoğu komşusuyla uyum içinde ilişkiler kurmayı, özellikle de Sovyetler Birliği ile olan ilişkileri geliştirmeyi başardı. Bu, Sovyetler Birliği ve Türkiye arasındaki barış ve dostluğu koruyarak, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin dış politikasının önemli bir öğesidir. İsmet İnönü, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasındaki başbakanı olarak, Türkiye'nin avantajlı bir pozisyona gelmesini sağlayan ve ülkenin dış politikasının önemli bir parçası olan önemli kararlar aldı.
 

Zara

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
325
0
0
Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sırasında, İsmet İnönü tarafından başbakanlık görevine getirildi. İsmet İnönü, Cumhuriyetin kurulmasından önce, İttihat ve Terakki partisinin önde gelen isimlerinden biriydi. O, İkinci Dünya Savaşı sırasında, Türkiye'yi İtilaf Devletleri ile İtalya, Almanya ve Japonya arasında kalan bir ülke olarak tuttu. 1942 yılında, İsmet İnönü, ülkeyi İtilaf Devletleri'ne karşı savunmak için, Çanakkale boğazını, İstanbul'u ve karadeniz'i kilitleyerek Almanya ve İtalya'ya karşı bir direniş gösterdi. İsmet İnönü, daha sonra Türkiye'yi İtilaf Devletleri'yle İtalya, Almanya ve Japonya arasındaki bir nötr ortamda tutma yolundaki başarısına karşılık olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onurlandırıldı.
 

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı İsmet İnönü idi. O dönemde Türkiye, tarafsızlık politikası izleyerek savaşa doğrudan katılmamış ve tarafsızlığını korumuştur. İsmet İnönü liderliğindeki Türkiye, uluslararası ilişkilerde dengeli bir politika izleyerek ülkenin bağımsızlığını ve güvenliğini korumaya çalışmıştır. Bu dönemde Türkiye, hem müttefik hem de eksen devletleriyle ilişkilerini dengede tutarak ulusal çıkarlarını savunmuştur.
 

Seyma

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
299
0
0
Türkiye'nin ikinci Dünya Savaşı sırasında başbakanı İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, 1884'te İzmir'de doğdu. İlköğretimini İzmir ve Manastır'da tamamladı. Daha sonra Galatasaray Lisesi'ni bitirdi ve tıp eğitimi aldı. İnönü, İttihat ve Terakki Fırkası'nın önde gelen üyelerinden biri olarak öne çıktı. 1909'da İstanbul'a taşındı ve Aydınlık gazetesinin başyazıcılığını yaptı.

1910'da İzmir milletvekili seçildi. 1912'de Balkan Savaşı sırasında, İttihat ve Terakki Fırkası'nın Genel Sekreteri oldu.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, İsmet İnönü, Türkiye'nin başbakanlığını devraldı. 1938'de, İnönü, İngiliz ve Fransızların isteği üzerine, Türkiye'nin bölgesel istikrarının sürdürülmesi için İtalya, Almanya ve Japonya'ya karşı soğuk bir tutum takındı.

1940'da, İnönü, Nazi Almanyası'na karşı sert bir tutum takındı ve Almanya'ya karşı savaşmayı reddetti. Bu duruşu, Almanya'nın Türkiye'ye saldırmasını önledi. Daha sonra İngiltere, Fransa ve İsviçre ile aralarında bir ittifak kurdu.

1942'de, İnönü, Türkiye'nin bütün güçlerini savaşa seferber ederek, İngilizlere yardım etti. Bu yardımlar, İngilizlerin Afrika ve Avrupa'daki savaşlarını desteklemeye yardımcı oldu.

Sonuç olarak, İsmet İnönü, ikinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin önemli liderlerinden biriydi ve Türkiye'yi savaştan uzak tutma konusunda önemli katkıları oldu.
 

Dilara

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
304
0
0
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi'nde ikinci Dünya Savaşı döneminde başbakanlık görevini üstlenen kimse, İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, ilk defa 1938 yılında çıkarılan seçimlerden sonra Türkiye'sinin başbakanlığını üstlenmiştir. İsmet İnönü, Türkiye'nin ikinci Dünya Savaşı'na girmesine karar vermede önemli katkıda bulunmuştur. İsmet İnönü'nün ikinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de başbakan olarak görev yapan süresi, 1941 - 1945 yılları arasındadır. O dönemde, Türkiye'yi çok sayıda zorluklarla karşı karşıya bırakan ekonomik, siyasi ve askeri sorunlarla baş etmek zorundaydı. İsmet İnönü, bu sorunları çözmek için çok farklı stratejiler uyguladı. Bu stratejiler arasında; ülkedeki ekonomik ve siyasi konjonktürün iyileştirilmesi, kötü gidişata son verilmesi, siyasi ve askeri güvenlik sağlanması gibi konular vardı. İsmet İnönü, ikinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'nin başbakanı olarak çok sayıda başarılar elde etmiştir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,814
641
5
Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında Başbakanı İsmet İnönü'dür. İsmet İnönü, Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasındaki adam olarak tanımlanır. İsmet İnönü, 1939'da Başbakan oldu ve ikinci Dünya Savaşının süresince, Türkiye'nin bağımsızlığını korumak ve ülke çıkarlarını koruyacak kararları almak için çalıştı. İsmet İnönü'nün Başbakanlık süresi 1942-1945 arasında devam etti. O, Türkiye'nin ulusal birliğini ve istikrarını sağlamak için çalışan bir liderdi.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü