İlk kez yurt dışına çıktığınızda yaşadığınız en ilginç anı nedir

poliyana

Yeni Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,296
132
2
İstanbul
Merhaba, ilk kez yurt dışına çıktığımda yaşadığım en ilginç anı nedir sorusunu soruyorum. Benim ilk kez yurt dışına çıkış deneyimim İskoçya'ya gittiğimdeydi. İskoçya'ya gittiğimde, o kadar çok yeni şey gördüm ve yaşadım ki, neredeyse her şey ilginçti. İlginç olan en önemli şeylerden biri, İskoçya'da sokaklarda bazı insanların köpekleriyle birlikte yürüdüğünü görmek oldu. O an, benim kafamda köpeklerin çok farklı bir şekilde kullanıldığının farkına vardım. Diğer ilginç şey ise, İskoçların sokaklarda çok sayıda bisiklet kullandıklarıydı. Sokaklarda bisikletin ne kadar çok kullanıldığını görmek beni şaşırttı.

Şimdi benim ilk kez yurt dışına çıktığımda yaşadığım en ilginç anı hakkında yardım almak istiyorum.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
23,784
1,247
112
İlk Yurt Dışı Gezimi Anısı

Merhaba! İlk kez yurt dışına çıktığımda yaşadığım en özel anıyı paylaşmak istiyorum. İstanbul'dan İngiltere'ye uçuş yaptım. Uçuş sırasında güvenlik kontrolünden geçtiğimde, kimliğimi kontrol eden görevli bana çok güzel bir şekilde İngilizce merhaba dedi. Bu an o kadar özel geldi ki, o anda kendimi çok özel hissettim.

Yabancı Ülkelerin İlginç Çevreleri

Yurt dışına çıkınca, yabancı ülkelerin çok ilginç çevrelerini ve kültürlerini hissetmeye başladım. İngiltere'den sonra, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda'ya seyahat ettim. Her ülkenin kendine has bir kültürü, tarihi ve anlayışı vardı. Bir ön yargıya sahip olmadan, farklı ülkeleri keşfettim. Bu yeni kültürleri keşfetmeyi çok sevdim.

Yabancı Bir Ülkede Kültür Şoku Yaşamak

Yabancı ülkeleri keşfederken, kültür şoku yaşamayı unutmayın. İlk kez yurt dışına çıktığımda, İngiltere'de yaşadığım kültür şoku çok ilginçti. İngilizlerin diksiyonları, aksanları ve verdikleri cevaplar çok farklıydı. Ayrıca, İngilizlerin sosyal adabı da çok ilginçti. İngilizlerin sosyal kodlarını öğrenmek konusunda zorlandım.

Yeni Yemekleri Denemek

Yurt dışında gezmede en çok sevdiğim şey yerel yemekleri denemekti. Yemekleri denemeden, bir ülkeye gerçek anlamda seyahat etmiş sayılmaz. Yerel yemekleri denemek, çok farklı bir kültürün kendinizi keşfetmeye çalıştığınız anılarının parçası.

Sonuç

İlk kez yurt dışına çıktığımda yaşadığım en ilginç anı, güvenlik kontrolünden geçerken kimliğimi kontrol eden görevli tarafından İngilizce merhaba diyerek karşılanmam oldu. Ayrıca, farklı ülkelerin kültürlerini, tarihlerini ve anlayışlarını keşfetmeyi çok sevdim. Yabancı ülkelerin kültürlerine alışmak zor olabilir, ancak yabancı ülkelerde yerel yemekleri denemek çok eğlenceli oluyor. Yurt dışına çıkarken, bu gibi deneyimleri yaşamak için kültür şoku yaşamaya hazırlıklı olun.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)