Ilk yazılı eserler kime ait

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba arkadaşlar,

Ilk yazılı eserlerin kime ait olduğu hakkında bilgi almak istiyorum. İlk yazılı eserlerin ne zaman ortaya çıktığını, hangi toplumlarda ve kim tarafından yazıldığını öğrenmek istiyorum.

Dünya tarihine ilişkin bu bilgiyi bulmak için nereye başvurabilirim? İnternet aracılığıyla mı, ya da dünya tarihinden eserler okuyarak mı öğrenebilirim? Ayrıca, ilk yazılı eserlerin hangi dilde yazıldığını da öğrenmek istiyorum.

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu konuda bilgi sahibi olan herkesten paylaşımlarını bekliyorum.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,418
1,256
112
Ilk Yazılı Eserlere Ait Olan Kişilerin Özellikleri

İlk Yazılı Eserler

İlk yazılı eserlerin tarihi, insanlık tarihinin başlangıcına dayanmaktadır. İlk insanlar, kendilerini ifade etmek ve komşularıyla iletişim kurmak için çeşitli şekillerde kullandıkları simgelerin ilk örneklerini vermişlerdir. Bu simgelerin arasında, sözlü dilin önüne geçmek için kullanılan ve bugün bile kullanılan hieroglifler de vardı. İlk yazılı eserlerin çoğu, bu dönemden kalma antik felsefeci ve şairlerin çalışmalarından oluşmaktadır.

Eserlerin Yazarı

Antik çağlardaki ilk yazılı eserler, çoğunlukla Mısır, Mezopotamya ve Hindistan'daki antik halklar tarafından yazılmıştır. Bu yazıların çoğu, o dönemlerin ünlü filozofları ve şairleri tarafından yazılmıştır. Mezopotamya'daki İşhara uygarlığından gelen ilk yazılar, kral Hamurabi tarafından 1750 yılında kodlanmıştır. Mısır'daki hieroglifler ise yaklaşık 3000 yıl önce, Mısır kralı Tutmosis III tarafından ortaya çıkarılmıştır.

Antik Felsefenin Gelişimi

Antik çağda, çeşitli halkların ilk yazılı eserleri, felsefenin gelişimini de etkilemiştir. Çünkü bu eserler, antik felsefecilerin fikirlerini ve görüşlerini ifade etmek için kullanılmıştır. Örneğin, Mısır'dan gelen birçok antik yazı, dünyanın yaratılışıyla ilgili felsefecilerinin görüşlerini içerir. Mezopotamya'daki İşhara uygarlığının gelişimi de, çeşitli konularda felsefecilerin çalışmalarını etkilemiştir.

Günümüzde Yazılı Eserlerin İçeriği

Günümüzde yazılı eserlerin çoğu, edebi eserler, tarih kitapları, gazete makaleleri, akademik makaleler, ticari özgeçmişler ve çok daha fazlası gibi çeşitli konuları kapsamaktadır. Bu tür eserler, çoğunlukla bilgisayarlarla oluşturulmaktadır, ancak çoğu zaman, insanlar hala el yazmasıyla yazılmış eserleri sevmeyi sürdürmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)