İmamoğlu olayı nedir

kizingucu

Yeni Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,323
100
0
Merhaba, İmamoğlu olayı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Bununla ilgili araştırmalar yaptım ama henüz bilgiye ulaşamadım. Lütfen bu konu hakkında bilgi veren veya araştıran kişilerden yardım almak istiyorum. İmamoğlu olayı nedir? Bu olayın ne zaman ve nasıl başladığını, kimlerin bu olayın içinde olduğunu ve sonuçlarının neler olduğunu öğrenmek istiyorum. Yardım edebilecek olanlardan çok memnun olurum. Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
İmamoğlu Olayı Nedir?

İmamoğlu olayı, Türkiye'de meydana gelen siyasi olaydır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde, Ekim 2018'de CHP adayı Ekrem İmamoğlu, ikinci seçim turunda AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ı yenerek kazanmıştır. Ancak, seçim sonuçlarının hukuki olarak geçerli olmasını engelleyecek şikâyetler ortaya çıktı.

Şikâyetler Nelerdi?

Seçim sonuçlarının geçerli olmasını engelleyecek şikâyetler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından seçim sırasında düzenlenen bazı hataların olduğu doğrultusunda ortaya çıkmıştır. İmamoğlu'nun kazanmasına neden olan bu hatalar arasında, ABD’nin Türkiye’ye gönderdiği seçim gözlemcilerinin etkinliklerine ilişkin raporların tutulmaması, ölü seçmenlerin oy kullanması, seçim tarihini değiştirmek gibi çok sayıda suçlamalar bulunmaktadır.

Hukuki Süreç Ne Zaman Başladı?

Hukuki süreç, Ekim 2018'de Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını kazanmasının ardından başladı. İmamoğlu, başkanlık koltuğuna oturmak için belediye binasına giriş yapmaya çalışırken, yüksek mahkeme tarafından verilen bir karar nedeniyle durduruldu. Mahkeme, İmamoğlu'nun oylarının yeniden sayılmasını emretti.

Sonuçları Ne Oldu?

Sonuç olarak, Ekrem İmamoğlu'nun oylarının yeniden sayılması için çok sayıda şikayet ve itirazın reddedilmesinin ardından, Ekrem İmamoğlu resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandı. İmamoğlu olayının hukuki süreci, Ekim 2019'da nihai kararın verilmesiyle sona ermiştir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)