Ingiliz vatandaşlığı kaç dolar

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba herkese! İngiliz vatandaşlığının ne kadar olduğuyla ilgili kesin bir cevap arıyorum. İngiltere'ye taşınmak istiyorum ve vatandaşlık hakkında bilgi edinmek istiyorum. İngiliz vatandaşlığının ne kadar olduğu hakkında doğru bilgiyi öğrenmek istiyorum. Ayrıca, vatandaşlığa alınma sürecini ve bu sürecin nasıl gerçekleştiği hakkında da bilgi edinmek istiyorum. Bu konuyla ilgili olarak herhangi birinin katkısını ve yardımını bekliyorum. Lütfen bilginizi paylaşın ve bana yardım edin. Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Ingiliz vatandaşlığının Maliyeti

Ingiliz vatandaşlığının maliyeti çok farklı yollardan elde edilebilir. Vatandaşlık başvurusunda bulunan kişinin durumuna göre farklı metotlarla elde edilebilen maliyetler vardır. Aşağıda bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Ingiliz vatandaşlık başvurusu maliyeti

Bir kişi Ingiliz vatandaşlığına başvurmak istediği zaman, başvuru formunun doldurulmasından sonra ilgili belgelerin sunulması gerekiyor. Bunun için vatandaşlık başvurusu maliyeti yaklaşık 600 GBP, yani yaklaşık 775 Dolar.

Citizenship by descent maliyeti

Bir kişinin vatandaşlık başvurusu yapan bir ebeveyni varsa, bu kişi bir vatandaşlık hakkında konuşabilir. Bu durumda, vatandaşlık başvurusu maliyeti hiçbir şey olmaz ve bu kişinin Ingiliz vatandaşlığına sahip olması için hiçbir maliyeti olmaz.

Naturalization maliyeti

Bir kişi naturalization aracılığıyla vatandaşlığa sahip olamazsa, bu kişi vatandaşlık başvurusu maliyeti ödeyecektir. Bu durumda, vatandaşlık başvurusu maliyeti yaklaşık 1.000 GBP, yani yaklaşık 1.300 Dolar.

Pasaport maliyeti

Bir kişi Ingiliz vatandaşlığına sahip olduktan sonra, bu kişinin bir pasaport alması gerekebilir. Pasaportun maliyeti kişinin yaşına ve durumuna göre değişmektedir. Genel olarak, pasaportun maliyeti ilgili belgelerin sunulmasından sonra yaklaşık 72.50 GBP, yani yaklaşık 94 Dolar.

Sonuç

Bir kişi Ingiliz vatandaşlığına sahip olmak istiyorsa, başvuru maliyeti ödemek durumunda olacaktır. Başvuru maliyeti 600 GBP, yani yaklaşık 775 Dolar. Bir kişinin vatandaşlık başvurusu yapan bir ebeveyni varsa, bu kişinin Ingiliz vatandaşlığına sahip olması için hiçbir maliyeti olmaz. Naturalization aracılığıyla vatandaşlığa sahip olan bir kişi için, vatandaşlık başvurusu maliyeti yaklaşık 1.000 GBP, yani yaklaşık 1.300 Dolar. Pasaportun maliyeti ise genel olarak yaklaşık 72.50 GBP, yani yaklaşık 94 Dolar olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)