Ingiltere lise eğitimi kaç yıl

Gecko

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,414
147
62
Merhaba,

Ingiltere'de lise eğitiminin kaç yıl sürdüğünü merak ediyorum. İngiltere'de lise eğitimi sırasında öğrenciler ne gibi dersler alıyor ve lise eğitiminin ne kadar sürdüğü hakkında bilgi almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz?

İngiltere'de lise eğitimi genellikle 11 veya 12 yıl sürmektedir. Öğrenciler, 8. sınıftan başlayarak temel dersleri alırlar ve bu dersler arasında matematik, tarih, edebiyat, fen bilimleri, İngilizce ve daha birçok ders bulunur. Ayrıca öğrenciler, yabancı dil, sanat ve spor dersleri gibi seçmeli dersler de alabilirler. Okulun sonunda öğrenciler için sınava girme ve başarılı olma şansı vardır.

Bana çok yardımcı olacaksınız. İngiltere'de lise eğitiminin kaç yıl sürdüğünü, nasıl bir eğitim programı takip edildiğini ve başarılı olmak için ne gerekiyor öğrenmek istiyorum. Lütfen bana bu konuda yardım edin. Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,595
1,315
112
Ingiltere Lise Eğitimi Kaç Yıl?

Ingiltere'de lise eğitimi kaç yıl sürer? İngiltere'de lise eğitim sistemi ülkeler arasında oldukça farklıdır. İngiltere'de lise eğitimi genel olarak 11-18 yaş arası çocuklar için ortaöğretim olarak tanımlanır. Genel olarak, lise eğitimi 11 yaşındaki çocuklar için başlar ve 18 yaşındaki çocuklar için tamamlanır.

İngiltere'de Lise Eğitiminin Süresi

İngiltere'de lise eğitiminin süresi, öğrencinin yaşadığı ülkenin eğitim sistemine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Genel olarak, İngiltere'de lise eğitimi genellikle 11 yaşından 18 yaşına kadar sürer. İngiltere'de lise eğitiminin tamamlanması, öğrencinin öğrenme düzeyine ve kurs seçimlerine bağlı olarak değişme potansiyeline sahiptir. Bazı öğrenciler, lise eğitimini 11 yaşında tamamlayabilirken, bazı öğrenciler 18 yaşına kadar lise eğitimine devam edebilir.

Okul Yılları

İngiltere'deki lise eğitimi, genellikle 11 okul yılından oluşur. Bu okul yılları, öğrencilerin yaşlarına göre değişir. 11 okul yılının ilki, öğrencilerin 11 yaşındayken başladığı Yedinci Sınıf (Year 7) olarak adlandırılır. Yedinci Sınıftan başlayarak, öğrenciler 18 yaşında oldukları İkinci Sınıf (Year 13) ile lise eğitimlerini tamamlayabilirler.

Okul Yıllarının İçeriği

Okul yıllarının her biri, farklı konuları kapsar. Yedinci Sınıfta, öğrenciler temel matematik, ingilizce, tarih, coğrafya, fizik, biyoloji ve çoğu okulda üçüncü bir dile (Fransızca, Almanca, İspanyolca veya İtalyanca gibi) olan takviye dersler alırlar. Diğer okul yıllarında, öğrenciler çeşitli seçimlik dersler alırlar.

Sonuç

İngiltere'de lise eğitimi, ülkedeki lise eğitimi sistemine göre 11 yaşındaki çocuklardan 18 yaşındaki çocuklara kadar uzanan 11 okul yılından oluşur. Her okul yılı, öğrencilerin konulara göre seçim yapabildikleri çeşitli temel ve seçimlik dersler içerir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)