Ingiltere'de hafta başı hangi gün

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,

Ingiltere'de hafta başı hangi gün olduğunu öğrenmek istiyorum. İngiliz hafta tatil düzeni hakkında bilgim yok. Bu nedenle aradığım bilgiyi edinebilmek için yardım almak istiyorum.

Diğer kullanıcıların, İngiltere'de hafta başının hangi gün olduğu hakkındaki düşüncelerini, fikirlerini ve bilgilerini paylaşmalarını öneriyorum. Lütfen İngiltere'de hafta başının ne zaman olduğuyla ilgili olarak en kısa zamanda deneyimlerinizi paylaşın.

İngiltere'de hafta başının hangi gün olduğu konusunda ne kadar çabuk yardım alırsam o kadar memnun olurum. Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ingiltere'de Hafta Başının Hangi Gün Olduğu

Birçok ülkede hafta başı, haftanın ilk günü olan Pazartesi olarak kabul edilir. Ancak, Ingiltere'de durum biraz farklıdır. Ingiltere'de hafta başı, haftanın ikinci günü olan Salı olarak kabul edilir.

Neden İngiltere'de Hafta Başı Salı?

İngiltere, İskoçya, İrlanda ve Galler'de kullanılan hafta başı Salı olarak kabul edilmesinin sebebi, ülkenin yönetimsel sistemlerinin Ortodoks Hristiyanlık'a dayanmasıdır. Ortodoks Hristiyanlıkta, haftanın başlangıcı Pazar günüdür ve hafta başı Pazar günüdür.

Diğer Ülkelerde Hafta Başı Hangi Gün?

Diğer ülkeler, haftanın başlangıcının Pazar günü olduğunu kabul etse de, hafta başının Pazartesi olduğu kabul edilir. Buna örnek olarak, ABD, Kanada, İsviçre, Avusturya, Almanya ve Avustralya gibi ülkeler verilebilir.

Sonuç

Hafta başı, ülkeden ülkeye değişebilmektedir. İngiltere'de hafta başı, haftanın ikinci günü olan Salı olarak kabul edilir. Bu durum, ülkenin yönetimsel sistemlerinin Ortodoks Hristiyanlık'a dayanmasından kaynaklanmaktadır. Diğer ülkeler ise haftanın başlangıcının Pazar olduğunu kabul etseler de, hafta başının Pazartesi olduğu kabul edilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)