Ingiltere'de okul ne zaman tatil

mahkum

Tanınmış Üye
BaY
9 May 2021
1,423
116
62
Merhaba,
Ingiltere'de okul ne zaman tatil? sorusunun cevabını arıyorum. İngiltere ülkesinde okul tatilleri, çocuğun yaşına ve okul türüne göre değişiyor. Genellikle İngiltere'de okulların tatilleri, yaz, kış, Paskalya, Cuma günü ve hafta sonları arasındaki tatil periyotları arasında değişiyor. İngiliz okulları, genelde tatil dönemleri için yıl içerisinde 10-14 haftalık aralıklar oluşturuyor. Bu tatil aralıkları, çocukların okul ödevlerine, dinlenmeye ve aileleriyle vakit geçirmeye çok önemli bir fırsat oluşturuyor. Ayrıca, çoğu İngiliz okulunda, çalışma günleri arasında tatil günleri de mevcuttur.

Bu konuda deneyimli olan herkesin yardımına ihtiyacım var. İngiltere'de okul tatilleri nasıl düzenleniyor? Ne zaman başlıyor ve bitiyor? Okul tatillerinde çocukların ne yapması gerekiyor? Ayrıca İngiltere'deki okulların tatil dönemleriyle ilgili ne gibi özel kurallar ve sınırlamalar var?

Her yanıtı çok takdir edeceğim. Teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Ingiltere'de Okul Tatil Süreleri

Ingiltere'de okul tatilleri, ülkenin okul sistemi üzerindeki yıllık tatillerin zamanlamasını belirleyen bir kalender sistemi tarafından düzenlenmektedir. Her okul, tatil süresi için okulun kendi zamanlamasını düzenler; ancak, tatil süreleri genellikle ortak bir temel üzerine kurulur. İngiltere'de okul tatilleri, genellikle, Eylül ayından Haziran ayına kadar olan dönem için uygulanır.

Eylül-Ekim Tatili: İngiltere'de eğitim yılı, genellikle, Eylül ayında başlar. Yine de, öğrencilerin okula başlaması, kendi bölgelerindeki okullardaki tatil süreleri tarafından belirlenir. Okullar, öğrencilerin eğitim sistemine giriş yapması için eğitim sürelerine kadar, yaklaşık bir hafta tatil yaparlar.

Kasım Tatili: Kasım ayında, İngiltere'deki okullar, genellikle, üç gün tatil yaparlar. Bu tatil, İngiltere'deki okulların, öğrencilerin, eğitim sistemine alışmalarını ve kendilerini yeniden özgürce hareket etmelerini sağlamak için kısa bir aralıktır.

Noel Tatili: Noeller, İngiltere'deki okullar için en uzun tatil süresidir. Genellikle, üç haftadan birkaç haftaya kadar olan bir süre için, okullar kapalıdır. Noeller, öğrencilerin eğitim sisteminden uzaklaşmasını ve kendilerini yeniden tatil yapmaya hazırlamasını sağlar.

Ocak Tatili: Ocak ayında, İngiltere'deki okullar, genellikle, bir haftalık tatil yaparlar. Bu tatil, öğrencilerin, eğitim sistemine geri dönmek için bir fırsattır ve okullar, eğitim sistemine tam olarak tekrar bağlanmak için bir hafta zaman ayırırlar.

Şubat-Mart Tatili: İngiltere'deki okullar, Şubat ve Mart aylarında, genellikle, bir haftalık tatil yaparlar. Bu tatiller, öğrencilerin tatil sürelerinden sonra, eğitim sistemine tekrar bağlanmasını sağlamak için bir hafta verilir.

Nisan Tatili: İngiltere'deki okullar, Nisan ayında, genellikle, bir haftalık tatil yaparlar. Bu tatil, okulların öğrencilerin eğitim sistemine tam olarak tekrar bağlanmaları için bir hafta zaman ayırmasını sağlayan kısa bir aralıktır.

Mayıs-Haziran Tatili: İngiltere'deki okullar, Mayıs ve Haziran aylarında, genellikle, iki haftalık tatil yaparlar. Bu tatiller, öğrencilerin, eğitim sistemine geri dönmek için bir hafta zaman ayırmasını sağlar. Bu tatil, öğrencilerin, eğitim sistemine tam olarak bağlanmalarını sağlamak için bir hafta sürer.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)