İş görüşmesinde ilk olarak ne sorulmaz

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba,

İş görüşmesinde ilk olarak ne sorulmaz? İş görüşmesinde başarılı olmak için ilk olarak hangi soruların sorulmaması gerektiğini merak ediyorum. Bu konuda deneyimli olanların yardımına ihtiyacım var. Görüşme sırasında hangi özelliklerin ya da konuların kesinlikle öne çıkarılmaması gerektiğini öğrenmek istiyorum. Söylediklerimin güvenilirliği hakkında bilgi sahibiyim, çünkü daha önce çeşitli iş görüşmeleri geçirdim. Ancak iş görüşmesinde ilk olarak ne sorulmaz? sorusunun cevabını öğrenmek istiyorum. Deneyimli forum kullanıcılarından bu konuda yardım almak istiyorum.

Çok teşekkür ederim.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
İş Görüşmesinde İlk Önce Ne Sorulmaz?

İş görüşmesi, iş başvurusu sırasında adayların yeteneklerini, kariyer hedeflerini ve motivasyonlarını inceleyen özel bir süreçtir. Bu süreçte, işverenler adayın pozisyon için ne kadar uygun olduğuna karar verirken, adaylar da aradıkları işi bulmak için sıkı bir sınav vermektedir. İş görüşmesinin başarısının anahtarı, adayların sorulara doğru ve etkili yanıtlar vermesinden geçer.

İş görüşmesi sırasında adayın pozisyon için uygunluğunu değerlendirmek için çeşitli sorular sorulur. Bununla birlikte, iş görüşmesinin başında adayların kendilerini tanımalarını sağlamak için işverenler tarafından konuşma başlatıcı sorular sorulmaz. Bu bölümde, iş görüşmesinde ilk olarak ne sorulmaz ve adayların kendilerini tanıtmalarını sağlayacak şeylerin neler olduğu hakkında konuşacağız.

İş Görüşmesinde Neler Sorulmaz?

İş görüşmesinde adayların kendilerini tanıtması için kullanılacak sorular, bireyin kişisel yaşamına ilişkin veya çalışma yaşamına ilişkin olmayan sorulardır. İş görüşmesinin ilk aşamalarında, işverenler kişinin cinsiyeti, yaşı, medeni durumu, ulusal kökeni, üyelikleri veya inançlarının ne olduğu gibi kişisel bilgilere ilişkin sorular soramaz. Ayrıca, adayların sağlık durumlarıyla ilgili sorular da iş görüşmesinde yasaktır.

İş Görüşmesinde Ne Sorulmalı?

İş görüşmesinin başında, işverenler adayların kendilerini tanıtmalarını sağlamak için, görev için pozisyon hakkında pozitif bir konuşma başlatmak için pozitif sorular sorarlar. Bunlar, adayın işin ne tür bir özelliği olduğu, pozisyona nasıl başvurduğu, pozisyonla ilgili olan yetenekleri veya işe alınma nedenleri gibi sorulardır.

Sonuç

İş görüşmesi, adayların işverenler tarafından değerlendirilerek, pozisyon için uygunluklarının belirlenmesi için özel bir süreçtir. İş görüşmesinin başında, adayların kendilerini tanıtmalarını sağlamak için, kişisel yaşamına veya çalışma yaşamına ilişkin olmayan sorular sorulmaz. Bunun yerine, pozisyon hakkında pozitif bir konuşma başlatmak için pozitif sorular sorulur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü