Islamda astroloji var mı

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Merhaba,
Islamda astroloji hakkında bilgi edinmek istiyorum. Astroloji ile ilgili araştırmalarım sonucunda Islamda astroloji hakkında bir çok farklı görüşler gördüm. Buna rağmen, kesin bir cevap alamadım. Bu nedenle, sizin deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum. Lütfen, Islamda astroloji hakkında çok fazla bilginiz varsa, bunu bana açıklayabilir misiniz? Çok teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,451
1,256
112
Islamda Astroloji Hakkında Genel Bakış

Islam dini astrolojiyi asla kabul etmez. Islamiyet astrolojiyi kötü bir şey olarak görür ve bu nedenle astrolojiyle ilgili herhangi bir konuda akıl veya danışmanlık almak, astrolojiyi öğrenmek, astrolojiye güvenmek ya da astrologların danışmanlığını almak kesinlikle yasaklanmıştır. Astrolojiye güvenmek, Allah'ın kaderini reddetmeye eşdeğerdir.

Islamda Astrolojinin Günahları

Islam astrolojinin tamamen kötü olduğunu ve bu nedenle insanların astrolojiden uzak durmaları gerektiğini öğretir. Astrolojiye güvenmek, Allah'ın kaderinin reddedilmesi demektir. Dolayısıyla, insanların astrolojiye güvenmeleri, imanlarını sorgulamaya götürecek şeyleri inanmaya veya güvenmeye zorlayacak şeyleri reddetmeyi gerektirir.

Astrolojiyle İlgili Arapça Hadisler

Peygamber Efendimiz (sav) astrolojiye karşı çok açık fikirliydi. Peygamberimiz (sav) astrolojinin, insanların Allah'a olan bağlılığını sorgulamaya veya Allah'ın kaderini reddetmeye yönelik olduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz (sav), Allah'ın kaderinin insanların kaderiyle hiçbir alakası olmadığını ve Allah'ın kaderiyle astrolojinin hiçbir şekilde bir araya gelmeyeceğini söyledi.

Astrolojiyle İlgili Sonuç

Sonuç olarak, Islam astrolojiyi tamamen reddeder ve astrolojiyle ilgili herhangi bir konuda akıl ya da danışmanlık almak, astrolojiyi öğrenmek, astrolojiye güvenmek ya da astrologların danışmanlığını almak yasaklanmıştır. Astroloji, Allah'ın kaderini reddetmeye eşdeğerdir. İslamiyet astrolojinin tamamen kötü olduğunu öğretir ve insanları astrolojiye güvenmekten uzak durmaya çağırır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)