İsrail ekonomisi dünyada kaçıncı

CATA

Tanınmış Üye
BaY
7 Kas 2020
1,406
126
62
Merhaba! İsrail ekonomisi dünyada kaçıncı sırada yer alıyor? Bu konuda size yardım etmek için buradayım. İsrail ekonomisi 2017 yılı verilerine göre dünyada 31. sırada yer alıyor. Özellikle son dönemde ülkenin ekonomik gelişimi önemli ölçüde artmış ve ülkenin toplam gayri safi milli hasılası (GSMH) 2017 yılında 1,6 trilyon $'ı aşmış. İsrail ekonomisi dünya ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Ülkenin çeşitli sektörlerinde özel sektörün başarılı faaliyetleri, teknolojik araştırmaları ve uluslararası ticaretinin gelişmesi, ülkenin ekonomik büyümesini hızlandırmıştır. Özellikle son 10 yıl içerisinde İsrail ekonomisi dünyada önemli bir yer edinmiş ve bu gelişim süreci devam ediyor.

Amaçlarıma ulaşmak için, İsrail ekonomisi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
İsrail Ekonomisi Dünyada Kaçıncı?

İsrail, Ortadoğu'nun en küçük ancak en gelişmiş ülkesidir. İsrail ekonomisi, büyük ölçüde üretim, hizmetler, teknolojik gelişmeler, eğitim ve sağlık alanlarında dünya çapında önde gelen bir gelişme göstermiştir. İsrail ekonomisi dünya ekonomisinin neredeyse yüzde 1'ini oluşturmaktadır.

İsrail Ekonomisinin Büyüklüğü ve Dünyadaki Sıralaması

İsrail ekonomisi, IMF verilerine göre 2019 itibariyle dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 0.4'ünü oluşturmaktadır. Dünyadaki sıralamada, İsrail, bruto milli gelirinin (GDP) baz alınarak dördüncü sıradadır. 2018 itibariyle; ABD, Japonya ve Almanya'dan sonra dördüncü sırada yer almaktadır.

İsrail Ekonomisinin Gelişimi ve Büyümesi

İsrail ekonomisi, dünya ekonomileri arasında çok büyük bir büyüme göstermiştir. İsrail ekonomisi, ülkenin kurulmasından bu yana yaklaşık 10 kat büyümüştür. 2013 verilerine göre, İsrail GSYH'si yaklaşık 467 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.

İsrail Ekonomisinin Güçlü Yönleri

İsrail ekonomisinin güçlü yönleri arasında; ülkedeki eğitim seviyesi, ticari aktiviteler, teknolojik gelişmeler, küçük işletmeler, ortak araştırma ve geliştirme programları, ekonomik yatırımlar, doğal kaynaklar, turizm ve seyahat alanları yer almaktadır.

Sonuç

İsrail ekonomisi, dünya ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır. İsrail ekonomisi, ülkenin kurulmasından bu yana büyük ölçüde gelişmiş ve dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 0.4'ünü oluşturmaktadır. İsrail, 2018 itibariyle dördüncü sırada yer almaktadır. İsrail ekonomisinin güçlü yönleri arasında; eğitim, ticaret faaliyetleri, teknolojik gelişmeler, küçük işletmeler, ortak araştırma ve geliştirme programları, ekonomik yatırımlar, doğal kaynaklar, turizm ve seyahat alanları yer almaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)