Jurassic Park Benzeri Filmler

AkilliKafa

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,346
113
62
Merhaba, ben Jurassic Park'ı çok sevdim ve daha fazla filmler arıyorum. Jurassic Park benzeri filmleri arıyorum ve size yardım etmenizi istiyorum. Korku, macera ve bilim kurgu konularının harmanlandığı filmleri arıyorum. Filmlerin konusu dinozorlar olmayıp dinozorların etkisiyle ortaya çıkan olayları içerirse daha iyi olurdu. Eğer dinozorlarla ilgili değilse, yine de mümkünse eğlenceli olmasını tercih ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Jurassic Park Benzeri Filmler Hakkında Genel Bilgi

Jurassic Park, Steven Spielberg'in 1993 yılında çektiği, başrolünde Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum ve Richard Attenborough'un oynadığı bir bilim kurgu filmidir. Film, Michael Crichton'un aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, bir grup bilim insanının klonlanmış dinosaurusların yaşadığı bir adaya gidişleri ve oradaki maceralarını konu alır. Jurassic Park aynı zamanda bir çok filmi etkileyen kült bir klasiğe dönüşmüştür.

Benzer Filmler

Jurassic Park'ın kült bir klasiğe dönüşmesi, çeşitli film şirketlerinin bu türde filmler çekmek istemesini sağladı. Büyük sinema evleri, izleyicilerin Jurassic Park'a benzer hikayeler izlemelerini sağlamak amacıyla birçok film çekmiştir. Aşağıda, Jurassic Park'a benzer olan bazı filmleri bulabilirsiniz:

* The Lost World: Jurassic Park (1997) - Steven Spielberg tarafından yönetilen ve yine Michael Crichton'un romanından uyarlanan bir devam filmi.

* Jurassic Park III (2001) - Joe Johnston tarafından yönetilen ve bu sefer William Monahan tarafından yazılan bir film.

* Jurassic World (2015) - Colin Trevorrow tarafından yönetilen ve Rick Jaffa ve Amanda Silver tarafından yazılan bir film.

* Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) - J.A. Bayona tarafından yönetilen ve Derek Connolly ve Colin Trevorrow tarafından yazılan bir film.

* Jurassic World: Dominion (2021) - Colin Trevorrow tarafından yönetilen ve ancak henüz yazılmamış bir film.

Farklı Türlerdeki Benzer Filmler

Jurassic Park filmleri, insanların insan üretiminde oluşturulan canlıların kontrolünün zorluklarını gözler önüne sermek için kullanılan bir tür canavar filmidir. Jurassic Park'ın etkisinden faydalanan birçok farklı türde film vardır. Aşağıda, Jurassic Park'ın etkisinden faydalanan farklı türlerdeki benzer filmleri bulabilirsiniz:

* Godzilla (1954) - Ishiro Honda tarafından yönetilen ve Shigeru Kayama tarafından yazılan bir film.

* King Kong (2005) - Peter Jackson tarafından yönetilen ve Jackson, Fran Walsh ve Philippa Boyens tarafından yazılan bir film.

* Pacific Rim (2013) - Guillermo del Toro tarafından yönetilen ve Travis Beacham tarafından yazılan bir film.

* Kong: Skull Island (2017) - Jordan Vogt-Roberts tarafından yönetilen ve Dan Gilroy, Max Borenstein ve Derek Connolly tarafından yazılan bir film.

* Rampage (2018) - Brad Peyton tarafından yönetilen ve Ryan Engle tarafından yazılan bir film.

Sonuç

Jurassic Park, 1993 yılında çekilen ve kült bir klasiğe dönüşen bir bilim kurgu filmidir. Film, çeşitli film şirketlerinin bu türde filmler çekmek istemesini sağladı ve Jurassic Park'a benzer birçok film çekildi. Jurassic Park'ın etkisinden faydalanan farklı türlerdeki filmler arasında Godzilla, King Kong, Pacific Rim, Kong: Skull Island ve Rampage sayılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü