Kaldırma kuvveti G Nedir

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba,

Kaldırma kuvveti G hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa lütfen bana yardım eder misiniz? Kaldırma kuvveti G nedir? Bu kuvvetin ne tip etkileri vardır? Kaldırma kuvveti G hakkında önemli bilgiler nelerdir? Kaldırma kuvveti G ile ne gibi işlemler yapılabilir? Bana yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim.
 
  • Like
Reactions: Yaprak

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,222
1,256
112
Kaldırma Kuvveti G Nedir?

Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında bir kavram olarak karşımıza çıkar. Kaldırma kuvveti G, havacılıkta uçuş eğrisinin uçuş sırasında düşey düzlemde değişen kuvvetleri açıklamak için kullanılan bir kavramdır. Kaldırma kuvveti G, kuvvetler arasındaki ilişkiyi tanımlamak için kullanılan bir oran veya bir ölçektir.

Kaldırma kuvveti G, ayrıca, ağırlık ve kaldırma kuvveti arasındaki ilişkiyi de tanımlar. Ağırlık, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetidir. Kaldırma kuvveti ise hava aracının havada kalmasını sağlayan kuvvettir. Bu iki kuvvet arasındaki ilişki kaldırma kuvveti G ile ifade edilir.

Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında sıklıkla kullanılan bir kavramdır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetlerin karşılaştırılmasının kolaylaşması için kullanılır. Kaldırma kuvveti G ile hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin hesaplanması mümkün olur.

Kaldırma Kuvveti G'nin Hesaplanması Nasıl Yapılır?

Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetin hesaplanmasında kullanılır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranını ifade eden bir ölçüdür. Kaldırma kuvveti G, ağırlık ve kaldırma kuvveti arasındaki ilişkiyi de tanımlar.

Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin hesaplanmasını sağlar. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranının hesaplanması için kullanılan bir ölçüdür. Kaldırma kuvveti G'nin hesaplanması için, ağırlık ve kaldırma kuvveti arasındaki ilişkiyi tanımlamak gerekir.

Kaldırma kuvveti G, çeşitli hava aracı tipleri için farklı oranlarda hesaplanır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranının hesaplanmasında kullanılan bir ölçüdür. Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında sıklıkla kullanılan bir kavramdır.

Kaldırma Kuvveti G'nin Uygulanması Nasıl Yapılır?

Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranının hesaplanmasında kullanılır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetler arasındaki ilişkiyi tanımlayan bir ölçüdür.

Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında sıklıkla kullanılır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranının hesaplanmasıyla uygulanır. Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında kaldırma kuvveti G'nin uygulanmasıyla tasarlanan tüm hava aracı modellerinin havada tutulabilmesini sağlar. Kaldırma kuvveti G, uçuş eğrisinin düşey düzlemde değişen kuvvetleri açıklamak için kullanılan bir kavramdır.

Sonuç

Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi alanlarında sıklıkla kullanılan bir kavramdır. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada tutulabilmesi için gerekli olan kuvvetler arasındaki ilişkiyi tanımlayan bir ölçüdür. Kaldırma kuvveti G, hava aracının havada kalabilmesi için gerekli olan kuvvetin oranının hesaplanmasında ve uçuş eğrisinin düşey düzlemde değişen kuvvetlerinin açıklanmasında kullanılır.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Kaldırma kuvveti, hava akımının bir nesneyi havaya kaldırabilecek özelliğini ifade eder. Kaldırma kuvvetinin meydana gelmesi için, hava akımının hızının, nesnenin kütlesi, şekli ve yüzeyi ile çalışması gerekir.

Hava akımının hızı arttıkça, kaldırma kuvveti de artacaktır. Nesnenin şekli, kütlesi ve yüzeyi hava akımının etrafa yayılmasını etkileyerek, kaldırma kuvvetini etkileyebilir. Örneğin, bir uçak kanatlarının şekli, uçak kütlesine bağlı olarak kaldırma kuvvetini artırır.

Kaldırma kuvveti, hava akımının nesneye verdiği bir çeşit itme kuvveti olarak da düşünülebilir. Bu kuvvet, bir nesneyi havaya kaldırmak için yeterli olabilir. Ancak, kaldırma kuvveti tek başına yeterli olmayabilir ve bu nedenle uçuş için gerekli olan ekstra kuvvetler de gerekli olabilir.

Kaldırma kuvveti, aerodinamik kuvvetlerden biridir. Bu kuvvetler, hava akımının hareketinin etkisi ile oluşan kuvvetlere verilen genel isimdir. Aerodinamik kuvvetler havacılık, araçların hareketi ve balonların hareketleri gibi uygulamalarda kullanılır.
 

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Kaldırma kuvveti, bir kütle üzerindeki havadaki basınca karşı oluşan bir kuvvettir. Bu kuvvet, hava akımından kaynaklanan basınç farkları arasındaki farktan kaynaklanır. Kaldırma kuvveti, hava akımının üzerindeki bir kütlenin hareket etmesini sağlar. Kaldırma kuvveti, hava akımının büyüklüğüne, kütlenin şekline, hızına ve yönelimine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bir uçak kütlesinin havadaki yolculuğuna kaldırma kuvveti sağlar. Uçak, kanatlara veya tümüne için kaldırma kuvvetini arttırmak için profilini değiştirir. Ayrıca, uçak hızını arttırarak da kaldırma kuvvetini arttırabilir. Uçak, kaldırma kuvvetiyle havada kalıp hareket etmesini sağlayarak, uçak yolculuğunda kullanılır.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Kaldırma kuvveti, hava veya diğer sıvı akışı altındaki bir yüzeyin hava veya diğer sıvıya karşı oluşturduğu direnci ifade eder. Bu kuvvet, aerodinamiğin temel kavramlarından biri olarak kabul edilir. Kaldırma kuvveti, akışkanın hızı, sıvının viskozitesi, hava akışının basıncı, yüzeyin şekli ve diğer faktörleri içerir.

Kaldırma kuvveti, hava sürtünmesi veya sürtünme kuvveti ile etkileşimde olduğunda, bir çift kuvvet oluşturur. Bu çift kuvvet, akışkanın sürtünmesinin sonucu olarak oluşur. Sürtünme, akışkan ile yüzey arasındaki temas noktalarından oluşur ve yüzeyin üzerinde bir kuvvet oluşturur. Bu kuvvet, akışkanın sürtünmesinin ve hava akışının basıncının bir sonucu olarak oluşur.

Kaldırma kuvveti, aerodinamik kuvvetlerin önemli bir parçasıdır. Kaldırma kuvveti, bir hava aracının yüksekliğinde, bir helikopterin kaldırılmasında veya bir sürücünün bir aracı kullanmasında kullanılır. Bu kuvvet, bir hava aracının havada kalmasını sağlar ve bu kuvvet, havadan süzülme sürecinde de önemlidir.

Kaldırma kuvvetinin ölçülmesi, ölçüm aletleri ve hesaplamalar ile yapılır. Ölçüm aletleri, hava akışının hızını, basıncını ve viskozitesini ölçer ve bu bilgilerin kullanılması ile kaldırma kuvveti hesaplanır. Hesaplamalar, akışkan akışının karakteristiğini tanımlamak için kullanılabilir.

Kaldırma kuvvetinin etkisi, hava veya diğer akışkanların hızı, sıvının viskozitesi, hava akışının basıncı, yüzeyin şekli ve diğer faktörleri ile doğrudan ilişkili olduğundan, bu kuvvetin çok hassas bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Bu, hava aracının uçuş güvenliğinin sağlanması için önemli bir konudur.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,335
398
5
Kaldırma kuvveti G, havacılık uygulamalarında önemli bir kavramdır. Bu kavram, uçaklarda güvenli ve kontrollü bir şekilde hareket etmek için kullanılan bir kuvvettir. Kaldırma kuvveti G, havacılıkta uçuş sırasında uçak yüksekliğinin değişmesini sağlayan hava akımının aşağıya doğru uyguladığı kuvvettir. Bu kuvvet, kanatların üstünde oluşan hava akımlarından kaynaklanmaktadır.

Kaldırma kuvveti G, uçaklarda yüksek hızda hareket etmek için gereklidir. Uçağın yüksekliğini arttırmak için, uçağın açık konumda kanatlarının üstündeki hava akımının aşağıya doğru uyguladığı kuvvet kullanılır. Havacılık uygulamalarında, kaldırma kuvveti G, uçak için gereken tüm kaldırma kuvvetini sağlamak için kullanılır.

Kaldırma kuvveti G, uçuş sırasında uçağın yüksekliğinin kontrolünü sağlamak için kullanılır. Uçak, hava akımının aşağıya doğru uyguladığı kuvveti kullanarak yüksekliğini arttırır. Aynı zamanda, uçuş sırasında uçağın dengesinin korunmasını ve düzenli bir hızla hareket etmesini sağlamak için de kaldırma kuvveti G kullanılır. Uçak, hava akımının aşağıya doğru uyguladığı kuvvete göre daha yüksek veya daha alçak hızla hareket eder. Bu, uçak için gerekli kaldırma kuvvetini sağlamak için önemlidir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Kaldırma kuvveti, hava veya suyun bir cisim üzerinde oluşturduğu etki olarak tanımlanabilir. Kaldırma kuvveti, düşey bir yöne doğru sayesinde bir cismin uçmasını sağlayan fiziksel bir kuvvettir. Uçuş araclarının uçmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan kaldırma kuvveti, hava akımının karşısına çıkabilecek bir yüzeyin sahip olmasından kaynaklanır.

Kaldırma kuvvetinin oluşması için, hava akımının bir cismin üzerinden geçtiğinde, hava akımının üst tarafındaki akışın hızının, alt tarafındaki akışın hızından daha yüksek olması gerekir. Bu, cismin üzerindeki hava akışının soluk bir biçimde döndüğünü göstermektedir. Bu etki, bazı durumlarda mekanik bir türbülansa yol açabilir, ancak genellikle akışın karşısına çıkabilecek yüzeyler sayesinde oluşur.

Kaldırma kuvveti, çeşitli uçuş araclarının havada uçmasını sağlayan en önemli faktörlerden biridir. Bu kuvvetin bir cismin havada uçmasını sağlamasının yanı sıra, hava aracının hızını artırmak veya yüksekliğini kontrol etmek için de kullanılabilir. Kaldırma kuvveti, hava aracının havadaki hareketlerini düzenlerken, hava aracının direksiyonunu kontrol etmek için de yardımcı olabilir.

Son olarak, kaldırma kuvvetinin uçuş aracının havada sağlam bir şekilde uçmasını sağlamasının yanı sıra, cismin havada kalma süresini de arttırabilmesi de önemli bir faktördür. Bu, uçuş aracının hava koşullarına uyum sağlamasını ve daha az yakıt tüketmesini sağlar.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,814
641
5
Kaldırma kuvveti (G), bir çiftin veya bir grubun ağırlık merkezinin yukarıya doğru olan kuvvetidir. G, hava aracının, uçakların veya balonların havada kalmasını sağlayan bir kuvvettir. Ayrıca, kaldırma kuvveti, uçuş sırasında atmosferik basınca karşı direnç sağlamada da önemli bir rol oynar.

Kaldırma kuvvetinin çalışma prensibi, hava aracının hava ile temas kurduğu alanlarının yüzeyleri arasındaki hava arasındaki farklı basınçlar arasındaki farkın etkisiyle oluşur. Uçuş sırasında, hava aracının yüzeyleri, üstünde hava akımına maruz kalır. Bu akımın üstündeki basınç düşüktür ve altındaki basınç yüksektir. Bu basınç farkı, hava aracının havada kalmasını sağlar.

Kaldırma kuvvetinin üç temel özelliği vardır. Bunlar, hava aracının yüzeylerindeki basınç farkı, hava aracının şekli ve hava aracının hızıdır. Basınç farkı, hava aracının yüzeylerinde oluşan hava akımının daha yüksek basınca sahip olan hava aracının üzerinde ve daha düşük basınca sahip olan hava aracının altında oluşan hava akımı arasındaki farktır. Şekil, hava aracının tasarımına bağlı olarak kaldırma kuvvetini etkilemektedir. Hız, hava aracının kaldırma kuvvetini sağlayan hava akımının hızını etkilemektedir.

Kaldırma kuvvetinin önemi, hava aracının güvenli ve verimli bir şekilde uçmasını sağlamaktadır. Kaldırma kuvveti, hava aracını havada tutan bir kuvvettir ve hava aracının yükünü havada tutarak uçmasını sağlar. Bu kuvvet, hava aracının havada kalması ve kontrol edilebilmesi için gereklidir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Kaldırma kuvveti, hava akımının havayolu üzerinde oluşturduğu bir kuvvettir. Kaldırma kuvveti, hava akımının hava yolu üzerinde hareket etmesiyle oluşur ve havayolu üzerinde uçan bir uçaktan veya kuşa çekim kuvveti gibi kuvvetlerden daha fazla havayolu üzerinde kaldırıcı kuvvet oluşturur. Kaldırma kuvveti, hava akımının hava yolu üzerinde hareketiyle oluşur ve uçak tasarımının ve motor gücünün kontrolüne izin verir.

Kaldırma kuvveti, uçakların veya diğer hava aracılarının havada kalmasını sağlayan önemli bir faktördür. Uçaklar, hava akımının havayolu üzerinde oluşturduğu kaldırma kuvveti sayesinde havadan kalkar ve havada kalır. Uçak tasarımı ve motor gücünün ayarlanması, havayolu üzerindeki hava akımının hızını, yönlendirmeyi ve akımın hava yolu üzerindeki kaldırma kuvvetini etkileyerek kontrol edilebilir.

Kaldırma kuvveti, hava akımının hava yolu üzerinde oluşturduğu kuvvetlerden biridir. Bu kuvvet, hava akımının üzerindeki bir objeye üstten aşağı doğru bir kuvvet uygulamasıyla oluşur ve hava akımının hava yolu üzerindeki hareketiyle oluşur. Kaldırma kuvveti, hava akımının havayolu üzerindeki hareketiyle oluşur ve uçak tasarımı ve motor gücünün ayarlanmasına izin verir. Kaldırma kuvveti, hava aracılarının havada kalmasını sağlar ve hava aracının havada kalmasını sağlayan temel güçlerden biridir.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Kaldırma kuvveti, bir nesneyi havaya kaldıran ve onu havada tutan kuvvetin adıdır. Bu kuvvet, hava akımının nesne üzerine etkisiyle oluşur. Kaldırma kuvveti, nesnenin hava akımına maruz kalan alanına ve yüzey şekline bağlı olarak değişir. Kaldırma kuvveti, havadaki akışkanın nesne üzerindeki basıncını azaltarak, nesneyi havaya kaldırır. Kaldırma kuvveti, uçan taşıtların havada kalmasını sağlayan temel kuvvettir. Hava kanallarında veya laboratuvar deneylerinde, kaldırma kuvveti ölçülmesi ve etkisi incelenmesi mümkündür.
 

DeRiNDaRBe

Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,355
111
17
İzmir
Kaldırma kuvveti (G), bir cismin havada kaldırılmasını sağlayan ve cismin havada kaldırılması için gerekli olan kuvvetle ilgilidir. Kaldırma kuvveti, havada kaldırılan cismin havada kalmasını sağlayan ani bir kuvvettir. Kaldırma kuvveti, havadaki dalgalara veya rüzgara maruz kalan cisme verilen bir tür kuvvet olarak tanımlanır.

Kaldırma kuvveti, hava akımları tarafından cismin üzerine düşen basınç arttığında oluşur. Cisimler havada kaldırılırken, havadaki basınca karşı direnç arttığında kaldırma kuvveti oluşur. Basınç arttıkça, kaldırma kuvveti havadaki basıncın havadaki dalgaların oluşturduğu kuvvetle karşılaştırılabilecek derecede artar.

Kaldırma kuvvetinin etkisi, cismin havada kalmasını sağlarken, aynı zamanda cismin havadaki dalgaların etkisiyle hareket etmesini de sağlar. Kaldırma kuvveti, havadaki dalgaların etkisiyle cismin havada kalan süresini arttırır. Kaldırma kuvveti, hava akımının etkisiyle cismin havada hareket etmesini sağlayan bir kuvvettir.

Kaldırma kuvvetinin etkisi, havadaki basıncın arttığı durumlarda daha da artar. Cismin hava akımına maruz kalma durumunda kaldırma kuvveti, hava akımının etkisiyle cismin havada hareket etmesini sağlar. Kaldırma kuvveti, hava akımına maruz kalma durumunda cismin havada kalan süresini arttırır. Böylece, hava akımının etkisiyle cismin havada kalma süresi genişletilir.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,697
483
5
Kaldırma kuvveti G, havacılık ve astronomi gibi alanlarda sıkça kullanılan bir terimdir. Kaldırma kuvveti G, bir cismin hızı, yönü veya yüksekliği değiştiğinde yüksekliğinin yükselmesi veya düşmesi için ortaya çıkan çekme kuvvetidir. Kaldırma kuvveti G, hava akımının başlıca hareket faktörlerinden biri olarak, bir cismin havada hareket etmesini sağlar.

Kaldırma kuvveti G, bir açıdan düşünüldüğünde, özellikle havacılık alanında oldukça önemlidir. Bir uçak, havada hareket etmesini sağlamak için çeşitli hava akımlarının etkisi altında kaldırma kuvveti G ile havada kalabilecek hıza ulaşır. Uçak, havada hareket etmesini sağlamak için kaldırma kuvveti G'nin etkisinden yararlanır. Uçak, havada hareket etmesini sağlamak için hava akımının kaldırma kuvveti G'den çeşitli yöntemlerle desteklenmesi gerekebilir.

Kaldırma kuvveti G, diğer bir açıdan da astronomi alanında kullanılmaktadır. Gezegenler ve diğer astronomik cisimler, evrende hareket etmek için havada kaldırma kuvveti G'den yararlanırlar. Yerçekimi, gezegenlerin yörüngelerinde hareketlerini sağlamak için etkili olan bir kuvvettir. Bu, astronomik cisimlerin havada hareket etmesini sağlamak için önemli bir güçtür.

Kısacası, kaldırma kuvveti G, bir cismin havada hareket etmesini sağlamak için çekme kuvveti olarak kullanılan, havacılık ve astronomi alanlarında önemli bir güçtür. Kaldırma kuvveti G, cismin hava akımının etkisi altında hareket etmesini sağlamak için önemlidir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,977
1,031
15
Kaldırma kuvveti G, merkezî bir kuvvet etkisi altındaki uçak ve diğer havacılık aracının uçuşu sırasında uçak gövdesi ve kanatlarının hava aksiyal kuvvetine karşı direnç göstermesini sağlayan kuvvetler toplamıdır. Uçaklar, aksiyal kuvvetleri ve kaldırma kuvveti arasındaki dengeyi sağlamalıdır. Kaldırma kuvveti, uçak hava akımından kaynaklanan bir etki olarak oluşur ve kuşlar ile uçak arasındaki temel fark, kuşların kendi kanatlarını kullanarak kaldırma kuvveti oluştururken, hava akımından kaynaklanan kaldırma kuvveti uçaklar için geçerlidir.

Kaldırma kuvveti G, hava akımından kaynaklanan kaldırma kuvveti, hava akımının uçak gövdesi ve kanatları üzerindeki basıncının değişimi sonucu oluşur. Basınç değişimi, uçak hava akımından kaynaklanan basınç dalgalarının oluşmasından kaynaklanır. Uçak hava akımının kanatların arkasından geçmesi, kanatların üzerinde hava akımının basıncının düşmesine ve bu basınç farkının kanatların üzerinde kaldırma kuvveti oluşturmasına neden olur.

Kaldırma kuvveti G, kanatların kesiti, kanatların yüksekliği ve uçuş hızı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Uçak, yüksek hızda uçarken, kanat yüzeyi üzerindeki hava akımının yüksek basıncının ve kanatların arkasındaki basınç düşüklüğünün oluşturduğu kaldırma kuvveti G daha yüksektir. Aynı zamanda, kanatların kesiti ve yüksekliğinin de kaldırma kuvveti G üzerinde etkili olduğunu unutmamalıyız. Kanatların kesiti arttıkça kaldırma kuvveti G artar, ancak kanatların yüksekliği arttıkça kaldırma kuvveti G azalır.

Kaldırma kuvveti G, uçakların havada kalmasını sağlayan temel etkendir. Kaldırma kuvveti G, uçak hava akımının basınç değişiminden kaynaklanan bir etki olarak oluşur ve bu kuvvet uçakların havada uçabilmesi için gereklidir. Uçakların kontrol edilebilmesi ve havada kalabilmesi için, uçak gövdesi ve kanatları arasındaki kaldırma kuvveti G dengeye uygun şekilde ayarlanmalıdır.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,753
1,247
112
Kaldırma kuvveti, hava aracının sürtünme ve gravitasyon etkilerinden bağımsız olarak havada kalmasını sağlayan kuvvettir. Bu kuvvet, hava aracının motoru tarafından üretilen hava akımının hava aracının uçuş yönünde yön değiştirmesi ve böylece kalkış ve iniş esnasında aerodinamik kuvvetlerin oluşmasına sebep olmasıyla oluşur.

Kaldırma kuvveti, hava aracının hava akımının aracın üzerinde konumlandırılmış uçuş kontrol kanatları üzerinden geçmesiyle oluşur. Kanatlar, hava akımının hava aracının uçuş yönünde yön değiştirmesini sağlar. Bu, aracın iki yönde kuvvet uygulayarak havada kalmasını ve havada kalma süresini arttırmasını sağlar.

Kaldırma kuvveti, aerodinamik kuvvetler arasındaki dengenin aracın uçuş açısına, motor gücüne, hava akımının hızına ve aracın kanat yüzey alanına bağlı olarak değiştiği anlamına gelir. Kaldırma kuvvetinin aracın uçuş yönündeki hızına, aracın hava akımına ve aerodinamik kuvvetlerin aracın kanat yüzey alanına olan uyumluluğuna bağlı olarak değiştiği de anlaşılmaktadır.

Kaldırma kuvveti, hava aracının uçuş güvenliğini arttıran önemli bir kavramdır. Ayrıca, hava aracının kalkış ve iniş sırasında kaldırma kuvveti sayesinde havada kalması ve sürücünün aracı kontrol etmesi gibi avantajlar da sağlar.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü