Kenane, Arapça'da "küresel" anlamına gelen bir kelimedir ve genellikle küresel bir şirket veya şirketin çalışmalarını anlatmak için kullanılır. Küresel şirketler, dünya çapında üretim, hizmet ve pazarlama faaliyetlerine sahip olan, çok uluslu şirketler olarak tanımlanır. Küresel şirketler, birden fazla ülkede faaliyetlerini sürdürerek, yerel pazarlara erişim hakkına, küresel ürünleri ve hizmetleri sunma hakkına ve müşteri tabanını genişletme hakkına sahiptir.
Küresel şirketler, çeşitli araçları kullanarak pazarlara erişmeyi amaçlamaktadır. Bunlar arasında reklam, pazarlama, dağıtım, satış, ticaret, teknoloji, üretim, satın alma, uzmanlık alanları, hizmetler, çevresel etki, çalışma ortamı, ücretler, insan kaynakları, vergi ve mali yapı gibi konular yer almaktadır. Küresel şirketler, tüm bu alanlarda etkili bir şekilde çalışarak, dünya çapında pazarlara erişim sağlamak için stratejiler geliştirmektedir.
Küresel şirketler, çalışma ortamlarını, çevresel etkiyi ve vergi politikalarını göz önünde bulundurarak, ülkeler arasındaki farklılıkları hesaba katarak, karlılıkları ve işletme hedeflerini gerçekleştirmek için çabalar. Küresel şirketler, ülkeler arasındaki rekabeti ve çeşitliliği karşılamak için farklı yöntemler ve stratejiler geliştirmektedir.
Küresel şirketler, dünya çapındaki faaliyetlerini etkili bir şekilde yürütürken, çalışanlarının haklarını, çevreyi ve yerel yönetimleri de göz önünde bulundurmak zorundadır. Küresel şirketlerin kar etme ve kurumsal sorumluluklarını yerine getirme hakkına sahip olmasına rağmen, çalışanlarının ve çevrenin haklarını da göz önünde bulundurmak zorunda oldukları unutulmamalıdır. Bu, küresel şirketlerin sadece kar amacıyla değil, aynı zamanda çevre ve toplumun yararını da göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdürmesi gerektiğinin altını çizmektedir.