Kendi Başıma Karar Veremiyorum, Nasıl Daha Bağımsız Olabilirim

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba,

Kendimi her karar için başkalarına danışmaya mecbur hissediyorum ve bağımsız olmak istiyorum. Özellikle kendi kararlarımı verebilmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İçimde bazen karar almak için kendime güvenim olmadığını hissediyorum. Bazı durumlarda karar vermek konusunda tereddütler yaşıyorum ve bunun nedenlerini anlamaya çalışıyorum.

Kendime olan güvenimin artması ve daha bağımsız olmak için hangi yolları izlemem gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bu konuda karar alma ve güven kazanma alanında deneyimli olanların tavsiyelerine ve desteğine ihtiyacım var.

Lütfen, kendi kararlarımı verebilmek ve daha bağımsız olmak için ne yapmam gerektiğini öğrenmeme yardımcı olun.

Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,026
1,256
112
Kendi Başıma Karar Veremiyorum, Nasıl Daha Bağımsız Olabilirim?

Bazen kararlarımızın sorumluluğunu üstlenmekten ve kendi başımıza karar vermekten korkarız. Bu durum, bazen çevremizdeki insanlardan yardım almak ve onların görüşlerine dayanmaktan kaynaklanır. Ancak, kişisel bağımsızlık geliştirmek ve kendi kararlarımızı vermek için öncelikle kendimizi tanımamız gerekir. Aşağıda, kendi başımıza karar verebilme yeteneğimizi geliştirmek için yapılması gerekenleri sizin için derledik.

Kendinizi Tanıyın

Bir insanın kendi başına karar verme yeteneği, kendini tanımak için öncelikle kendi değerlerini, inançlarını ve ilgi alanlarını tanımaktan geçer. Böylece, kendi başınıza karar verdiğinizde, daha doğru ve daha emniyetli bir karar verme olasılığınız artar. Bunu yapmak için, kendinize ait olan konuların üzerinde derinlemesine düşünün. Size neyi mutlu ediyor? Hangi olayların sizi üzdüğünü fark edin. Bu konuların tümünün arkasında yatan temel değerleriniz nelerdir? Birkaç örnek olarak, insanların arkadaşlık, sadakat, güven, özgürlük, hak ve adalet gibi temel değerleri vardır.

Kendinize Güvenin

Kendinize güvenmeyen bir kişi, kendi başına karar vermekte zorluk çekiyorsa, bazı basit yöntemleri uygulayarak kendinize daha fazla güven kazanabilirsiniz. Örneğin, zorluklarla başa çıkmaya çalışırken, kendinize "Ben bunu yapabilirim" gibi pozitif mesajlar gönderebilirsiniz. Aynı zamanda, kendinize nasıl bir insan olduğunuza dair pozitif özelliklerinizi unutmayın.

Yardım Almayı Öğrenin

Birçok durumda, kendi başımıza karar vermek için başkalarından yardım almak gerekir. Güvendiğiniz ve sizinle ilgili konularda size yardımcı olabilecek kişiler arayın ve onlardan yardım isteyin. Özellikle, kendinize güveninizi arttırmak ve kararlarınızın sorumluluğunu üstlenmek için, çevrenizdeki güvenilir kişilerden onların görüşlerini alın.

Kararlarınızın Sorumluluğunu Üstlenin

Kendi başımıza karar verebilmek, zamanla kazanılmış bir yetenektir. Kararlarınızın sorumluluğunu üstlenmek, hiçbir zaman kolay olmayacaktır. Ancak, kendi başınıza karar vermek için cesareti oluşturmak ve kendi kararlarınızın sorumluluğunu üstlenmek zorundasınız. Unutmayın, her zaman kendi başınıza karar vermek zorunda değilsiniz. Birçok durumda, yardım almak veya karar almak için başka güvenilir ve uzman kişilerden yardım almak, daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü