Kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba, ben kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum. Ne yazık ki başkalarının düşüncelerine karşı çok hassas oluyorum ve onları yargılamaktan çok zor kurtulabiliyorum. Özellikle sosyal medyadaki insanlar hakkında düşüncelerim çok net olabilir ama bu beni onlar hakkında olumsuz şekilde yargılamaya itiyor. Diğer insanların davranışlarını da aynı şekilde yargılıyorum ve bunun bana çok yorgunluk verdiğini biliyorum. Bu durumdan kurtulmak istiyorum ama nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Forum kullanıcılarından yardım istiyorum. Kendini yargılamak ve diğer insanları yargılamak arasındaki farkı anlamak için nasıl adım atmalıyım? Diğer insanlar hakkında daha olumlu düşünceler edinmek için ne yapmalıyım? Diğer insanların düşüncelerine saygılı olmak için ne gibi teknikler kullanmalıyım? Aslında kendimi daha sevecen ve anlayışlı hale getirmek için ne yapmalıyım? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum: Ne Yapabilirim?

Kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum

Birçok kişi, kendilerini ve diğer insanları yargılamayla suçluyor ve bu durumdan kurtulmak istiyor. Yargılamak, karşımızdaki kişinin kusurlarını vurgulamak veya onun yeteneklerini küçümsemek anlamına gelir. Böylece, yargılamak çoğu zaman aramızdaki bağlılıkları zedelemeye, sohbeti boğmaya veya ilişkileri bozmaya neden olabilir. Yargılamak, kendimizi veya başkalarını suçlu hissetmemize de neden olabilir.

Yargılamak, kendimizi veya başkalarını suçlu hissetmemize neden olmaz. Ancak, bu duygu bizi kendimizi suçlu hissetmeye veya kendimizi kötü hissetmeye itebilir. Bu, özellikle nefret, kızgınlık, kıskançlık veya hayal kırıklığı gibi duyguların yükselmesi durumunda ortaya çıkabilir. Bu duyguların yükselmesiyle, kendimizi daha çok yargılamaya başlarız. Böylece, kendimizi veya başkalarını yargılamamızın sürekli bir hale gelmesine neden olabilir.

Kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum: Ne Yapabilirim?

Birçok kişi, kendilerini ve diğer insanları yargılamakla suçluyor ve bu durumdan kurtulmak istiyor. Yargılamadan kurtulmak için, öncelikle kendimizi ve diğer insanların yapabilecekleri hataların farkına varmalıyız. Anlayışla yaklaşmak, diğer insanların duygularını anlamak ve kendimizi ve diğer insanları daha olumlu düşünmek, yargılamaktan kurtulmamıza yardımcı olabilir.

Bir diğer yöntem, kendimizi veya başkalarını yargılamadan önce kendimizi durdurmaktır. İnsanların davranışlarının nedenlerini anlamaya çalışmalıyız. Yargılamadan önce, yakınlarımızla veya arkadaşlarımızla konuşmalıyız. Böylece, farklı bakış açılarını anlayabilir, daha olumlu düşünebilir ve hatta diğerlerinin konuşmalarını dinleyebiliriz.

Ayrıca, kendimizi veya başkalarını yargılamadan önce, kendimizi veya başkalarının konuşmalarını dinlemek için zaman ayırmalıyız. Böylece, diğer insanların duygularını ve nedenlerini anlamamızı kolaylaştırırız. Ayrıca, yargılamayan bir tavır sergileyebilir ve daha pozitif düşünebiliriz.

Kendimi ve diğer insanları yargılamakla suçluyorum ve bu durumdan kurtulmak istiyorum: Sonuç

Birçok kişi, kendilerini ve diğer insanları yargılamayla suçluyor ve bu durumdan kurtulmak istiyor. Kendimizi ve diğer insanları yargılamadan kurtulmak için, öncelikle kendimizi ve diğer insanların yapabilecekleri hataların farkına varmalıyız. Anlayışla yaklaşmak, diğer insanların duygularını anlamak ve kendimizi ve diğer insanları daha olumlu düşünmek, yargılamaktan kurtulmamıza yardımcı olabilir. Ayrıca, kendimizi veya başkalarını yargılamadan önce kendimizi durdurmak, yakınlarımızla veya arkadaşlarımızla konuşmak, yargılamadan önce zaman ayırmak ve daha pozitif düşünmeyi öğrenmek de yardımcı olabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü