Kendine değer vermeyen birine değer verirseniz ne olur

GaddarKerim

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,308
131
2
Merhaba! Kendine değer vermeyen birine değer verirseniz ne olur? sorusuyla ilgili olarak elimde cevap yok. Bir süredir bu konu hakkında düşünüyorum ve çok merak ediyorum.

Kendine değer vermeyen birine değer vermek, onu sadece gerçek değerini tanımaktan ibaret midir? Bu durumda kendisine değer vermeyen birinin kendine olan güveni düzelecek midir? Ne tür sonuçlar doğurur?

Bu konu hakkında konuşmak istiyorum ve deneyimlerinizi duymak istiyorum. Kendime değer vermeyen birine değer vermek hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendinize değer vermeyi öğrenmiş birine yardım etmek, ona nasıl bir öz güven kazandırabilir? Bu öz güven kalıcı mı olur?

Herkesin deneyimlerinden veya görüşlerinden faydalanmak istiyorum. Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan veya bu konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşacak arkadaşlarımızla görüşmek istiyorum.

Tüm görüşlerinizi dikkate alarak bu konu hakkında daha fazla bilgi toplayacağım.

• Like
Reactions: KanatlıGökyüzü

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Kendine Değer Vermeyen Birine Değer Verme Ne Anlama Gelir?

Kendine değer vermeyen birine değer verme, bir kişinin kendilerine olan değerleri ile ilgili olumsuz düşüncelerinin farkına vardığı ve değiştirdiği zaman olur. Özgüveni yüksek olmayan, kendilerini kıyaslama, kötü konuşma ve kendilerine değer verme gibi davranışları olan kişiler, kendilerine değer vermeyen birine değer vermek için öncelikle kendilerine olan değerleri ile ilgili farkındalıklarını arttırmaları gerekir.

Kendine Değer Vermeyen Birine Değer Verme Ne Gibi Sonuçlar Doğurabilir?

Kendine değer vermeyen birine değer vermek, kişinin kendini daha önemli hissetmesini ve kendini daha değerli hissetmesini sağlayacaktır. Özgüveni arttıkça, kişinin kendine olan güveni de arttığından, kişi artık kendine karşı daha olumlu tutumlu olacak ve başarılarını kutlayacaktır. Ayrıca, kişinin sahip olduğu özgüven, diğerlerine karşı daha olumlu tutumlu olmasını ve çevresindekileri etkilemesini de sağlayacaktır.

Kendine Değer Vermeyen Birine Değer Vermeye Ne Şekilde Yardımcı Olunabilir?

Kendine değer vermeyen birine değer vermeye yardımcı olmak için, öncelikle kişinin kendine olan değerini arttırmasını sağlamak gerekir. Özgüveni arttırmak için, kişinin kendisi için pozitif olması ve üzüntülerini, öfkelerini ifade etmesine izin verilmesi gerekir. Ayrıca, kendisine olan değerini arttırmak için kişinin başarılarını takdir etmesi ve kendini başarılı hissetmesi önemlidir.

Kendine değer vermeyen birine değer vermeye yardımcı olmak için, kişinin çevresindeki insanlar tarafından desteklenmesi de önemlidir. Kişinin kendisini önemli ve değerli hissetmesini sağlamak için, çevresindeki insanların ona güvenmek, onu anlamak ve desteklemek gerekir. Ayrıca, kendisine değer vermeyen bir kişiye, özellikle pozitif ve olumlu olması gereken şeyleri hatırlatmak da yardımcı olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)