Kıvandım ne demek

AkilliKafa

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,346
113
62
Merhaba! Kıvandım ne demek? hakkında bilgi almak istiyorum. İngilizce'den Türkçe'ye çevrilen bu sözcük ne anlama geliyor? Açıklayıcı bir tanım ve örnekler arıyorum.

Bugüne kadar herhangi bir kaynakta kıvandım ne demek hakkında bilgim olmadığından, konu hakkında yardımlarınızı çok bekliyorum. Sözcüğün anlamını, özellikle de Türkçe örnekleriyle, açıklamanızı rica ediyorum. İlgili örnekleri vererek konu hakkında daha detaylı bilgiler de almak istiyorum.

Kıvandım ne demek hakkında açıklayıcı ve anlaşılır bir tanım arıyorum, çünkü bu sözcük hakkında tam olarak neyi ifade ettiğini anlamak istiyorum. Ayrıca bu sözcüğün ne zaman kullanıldığını ve nasıl kullanıldığını da merak ediyorum.

Kıvandım ne demek? hakkında yardımlarınızı çok bekliyorum. Konu hakkında herhangi bir bilginiz varsa, bundan dolayı çok sevinirim. Özellikle Türkçe örnekleriyle açıklamanızı rica ediyorum.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,194
1,159
112
Kıvandım Ne Demek?

Kıvandım kelimesi, Türkçede üzüntü veya keder duygusu ifade eden bir sözcük. Kıvandım, genellikle bir durum karşısında duyulan üzüntü veya kederi ifade etmek için kullanılır. Kıvandım, genellikle çoğul halde kullanılır ve özellikle çok üzgün olduğunuzda kullanılır.

Kıvandım Sözcüğünün Kökeni

Kıvandım kelimesi, Türkçe'de “üzüntü” anlamına gelen “kıvanç” sözcüğünden türemiştir. Kelimenin kökeni, Arapça “kavvânîn” sözcüğüne dayanmaktadır. Arapça “kavvânîn” sözcüğündeki “kavvân” kelimesi ise “üzüntü” anlamına gelmektedir.

Kıvandım Sözcüğünün Anlamı

Kıvandım kelimesi, çoğul halde kullanıldığında, çok üzgün olduğunuzu ifade etmek için kullanılır. Ayrıca, kıvandım kelimesi, Türkçe'de üzüntü veya keder duygusu ifade etmek için de kullanılır.

Kıvandım Sözcüğünün Kullanımı

Kıvandım kelimesi, çoğu zaman üzgün olduğunuz durumlarda kullanılır. Örneğin, “Kıvandım çok” ifadesi, çok üzgün olduğunuzu ifade eder. Ayrıca, kıvandım kelimesi, üzüntü veya keder duygusu ifade etmek için de kullanılır. Örneğin, “Kıvandım çok” ifadesi, çok üzgün olduğunuzu ifade eder.

Kıvandım Sözcüğünün Eş Anlamlıları

Kıvandım kelimesinin eş anlamlıları arasında, üzgün, üzüntülü, kederli, üzücü, sıkıntılı, mahzun, ümitsiz, ümitsiz, üzüntülü ve umutsuz gibi sözcükler yer alır.

Kıvandım Sözcüğünün Örnek Kullanımları

Kıvandım kelimesinin örnek kullanımları arasında, “Kıvandım çok”, “Kıvandık çok”, “Kıvandık gittikçe daha çok” ve “Kıvandım çok ama ümit ediyorum” gibi ifadeler yer alır.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Kıvandım, Türkçede bir eylem olarak kullanılan bir kelimedir. Kıvandım, karşı tarafa övgü, takdir veya teşekkür duygularını ifade etmek için kullanılan bir sözcüktür. Kıvandım sözcüğünün kökeni, Arapça'dan gelen kavvam sözcüğünden türemiştir. Kıvandım, karşı tarafa karşılıksız sevgi, saygı ve şefkat göstermeyi ifade eder. Sözcük aynı zamanda, karşı tarafın yaşamının pozitif bir şekilde etkilenmesi için bir çaba gösterilmesi anlamına da gelir. Kıvandım sözcüğü, kişinin kendini ifade etmesini kolaylaştıran bir sözcüktür. Kıvandım, kişinin kendini ifade edebilmesi için kullanılan bir sözcük olup, ifade edilen duyguların karşı tarafa doğru ve anlaşılır bir şekilde iletilmesini sağlar. Kıvandım, paylaşılan duyguların tüm taraflar için olumlu bir etki yaratmasına yardımcı olur.

• Love
Reactions: Sibel

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Kıvandım, Türkçede durumu, davranışı veya ifadesini değiştirmek anlamına gelen bir deyimdir. Bir kişi kıvandığı zaman, davranışlarını, durumunu veya ifadesini pozitif bir şekilde değiştirir. Kıvandım, özellikle zor zamanlarda kullanılan bir ifadedir ve insanların durumlarının ve davranışlarının pozitif yönde değişmesini sağlamak için kullanılır. Bir kişi kıvandığı zaman, kendisini daha iyi hissetmeye başlar ve zorluklara karşı koyabilme gücünü arttırır. Kıvandım, başarıya ulaşmak için gereken motivasyonu artırmak için de kullanılabilir. Kıvandım, bir kişinin kendisini daha iyi hissetmesi için kullanılan bir deyimdir ve başarılı olmak için de gerekli motivasyonu arttırır.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Kıvandım kavramı, kısaca, bir şeyin zorlukla elde edilebilmesi veya kazanılması anlamına gelmektedir. Kıvandım kavramının özü, herhangi bir hedefe ulaşmak için çaba sarf etmek ve zorluklarla mücadele etmektir. Bununla birlikte, kıvandım kavramındaki başarı, başarısızlıkların da kabul edilmesini gerektirir. Herhangi bir hedefe ulaşmak için efor gösterilir ve zorluklar yaşanırsa, başarısız olunmuş olsa da, bu, öğrenme fırsatlarının değerlendirilmesi ve deneyimlerin önemli olduğunu gösterir.

Kıvandım kavramının insanlar açısından önemi, başarıları elde etmek için çaba sarf etmek ve başarısızlıkları kabul etmek gibi kavramların kazanılmasını sağlar. Kıvandım, kendini geliştirmek ve zorlukları aşmak için gerekli olan mücadeleyi öğretir. Kıvandım, kişinin önüne çıkacak her türlü zorlukları aşmak için güçlü olmasını ve daha önce başarısız olmamış olduğu alanlara girmesini sağlar. Böylelikle kişi, çevresindekilere karşı başarısını kanıtlamaya ve kendisini daha güçlü bir şekilde ifade etmeye başlayabilir.

Kıvandım kavramının önemi, başarıları elde etmek için çaba sarf etmek ve başarısızlıkları kabul etmek gibi kavramların kazanılmasını sağlamaktan ve kişinin önüne çıkacak her türlü zorlukları aşmak için gerekli olan mücadeleyi öğretmekten kaynaklanmaktadır. Kıvandım kavramının önemi, kişinin başarılarını elde etmek için çaba sarf etmesini, kendisini geliştirmesini ve başarısız olmamış olduğu alanlara girmesini sağlamaktadır.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,120
641
5
Kıvandım ne demek? Kıvandım, Türkçe'de aslında "kıvam" anlamına gelmektedir. Kıvam, bir karışımın çözünürlüğünün, yoğunluğunun ve kıvamının doğru olmasını sağlamak için doğru miktarda katı madde veya sıvının karışımının bulunmasıdır. Kıvam, özellikle gıda ürünlerinde önemli bir kavramdır. Gıdalarda, özellikle tatlıların ve diğer gıdaların kıvamının doğru olması, ürünün tat ve kokusunu etkileyebilir. Aynı zamanda, kıvam ürünün lezzetini, kıvamını ve yutulabilirliğini etkileyebilir.

Kıvamın doğru olması, ürünün kalitesinin yüksek olmasını sağlayacaktır. Kıvamın doğru olmasını sağlamak için, ürünün kalori miktarının, protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral miktarının doğru oranda karıştırılması gerekmektedir. Bu, ürünün yapısının doğru olmasını sağlayacaktır.

Kıvam, gıda ürünleri üretiminde önemli bir kavramdır. Gıda üreticilerinin ürünlerinin kalitesini arttırmak için, ürünlerin kıvamının doğru olması gerekmektedir. Doğru kıvam, ürünün lezzetini arttıracak, doğru miktarda kalori sağlayacak, tatlılığını arttıracak ve ürünün sindirilebilirliğini arttıracaktır. Kıvamın doğru olması, ürünün ömrünün uzamasını ve ürünün kalitesinin arttırılmasını sağlayacaktır.

Kıvam, eğitimci bakış açısıyla, öğrencilerin öğrenme ve anlama güçlerini geliştirmek için önemli bir araçtır. Öğrencilerin konuların kıvamının doğru olmasını sağlamak, onların öğrenme süreçlerini hızlandıracak ve öğrenme sürelerini kısaltacaktır. Ayrıca, öğrencilerin öğrendiklerini anlamalarını ve kavramları daha kolay kavramalarını sağlayacaktır. Kıvam, öğrencilerin konuları anlamalarını ve öğrenmelerini kolaylaştıracak, öğrencilerin öğrenme süreçlerini daha verimli hale getirecek ve öğrenme sürelerini kısaltacaktır.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Kıvandım ne demek sorusuna cevap vermek için öncelikle ne anlama geldiğini açıklamamız gerekiyor. Kıvandım, Türkçe’de “yorgun ve bitkin hissetmek” anlamına gelen, bir sözcük olarak kullanılır. Özellikle, uzun ve yorucu bir günün sonunda, çok fazla yorgunluk ve bitkinlik hissedildiği zaman kullanılır.

Kıvandım sözcüğü, Türkçe’deki kıvam sözcüğünden türemiştir. Kıvam sözcüğünün anlamı, bir şeyin birbiriyle uyumlu olması anlamına gelir. Bu uyum, sözcük anlamı açısından, insanın fiziksel ve ruhsal durumuyla ilgilidir. Kıvam kelimesi, genellikle, insanın durumuyla ilgili olarak kullanılır ve kıvandım sözcüğü, kıvam kelimesinin bir türevidir.

Kıvandım sözcüğünün kullanımı, sıklıkla, özellikle uzun, yorucu ve stresli günlerin sonunda, insanın fiziksel ve ruhsal durumunu anlatmak için kullanılır. Genellikle, yorgunluk ve bitkinlik hissettiğimiz zaman kullanırız. Bu sözcük, genellikle, olumsuz bir durumu ifade eder ve bu durumu ifade etmek için kullanılır.

Kıvandım sözcüğünün kullanımı, genellikle, Türkçe konuşan ülkelerde yaygındır. Ancak, bu sözcük, günümüzde, başka dillerde de kullanılmaktadır. Örneğin, İngilizce’de, “exhausted” sözcüğü, kıvandım sözcüğünün anlamını ifade eder. Aynı şekilde, Japonca’da da, “tsukareru” sözcüğü kıvandım sözcüğünün anlamını ifade eder.

Kıvandım sözcüğünün kullanımı, genellikle, olumsuz bir durumu ifade etmek için kullanılır. Ancak, bu sözcük, olumlu durumları da ifade etmek için kullanılabilir. Örneğin, güzel bir hafta sonu geçirdiğimizde, kıvandım sözcüğünü kullanabiliriz.

Kısaca, kıvandım sözcüğü, Türkçe’de “yorgun ve bitkin hissetmek” anlamına gelen bir sözcüktür. Genellikle, uzun ve yorucu bir günün sonunda, çok fazla yorgunluk ve bitkinlik hissettiğimiz zaman kullanılır. Sözcük, hem olumlu hem de olumsuz durumları ifade etmek için kullanılabilir.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,640
398
5
Kıvandım, çoğu kişinin duyduğu fakat anlamını tam olarak bilmediği bir kelimedir. Kıvandım, kıvama gelmek anlamına gelir. Kıvama gelme, kelime kökünde, bir şeyin kendine özgü bir hâle getirilmesi anlamına gelir. Kıvama gelmek, öğrencilerin ilerleme kaydettikleri bir öğrenme sürecidir. Öğrenci, öğretilen konuları öğrenmek ve öğrendiği bilgileri pratik yaparak, öğrenmeyi kıvama getirir.

Kıvama gelme, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin başarılı olması için çok önemlidir. Öğretmenler gerekli bilgileri, öğrencilerin anlaması için gerekli öğrenme yöntemlerini kullanarak, öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemelidirler. Öğrenme sürecinde, öğretmenlerin öğrencilerin kafasını karıştırmadan, akıcı ve anlaşılır bir dille bilgi vermesi önemlidir. Öğretmenler, öğrencilerin konuyu kavramasını sağlamak için, örnekler vermeli ve öğrencilere anlamadıkları konuları açıklamalıdır. Öğretmenlerin öğrencilere öğrenme sürecini kolaylaştırmak için, öğrencilerin dikkatini çekmek için ve öğrenmeyi kıvama getirmek için çeşitli öğrenme yöntemleri kullanmaları gerekir.

Kıvama gelmeyi desteklemek için, öğretmenlerin öğrencilerle iletişim kurmaları, öğrencilerin dikkatini çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlemeleri, öğrencilerin öğrendiklerini pratik yapmalarını sağlamaları gerekir. Öğretmenlerin, öğrencilerin öğrenme sürecini kolaylaştırmak için, öğrencilerin özgüvenlerini artırmak için ve öğrencilerin hedeflerini gerçekleştirmeleri için kurdukları iletişim, öğrencilerin öğrenmeyi kıvama getirmesinde önemli bir rol oynar.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,194
1,159
112
Kıvandım, Türkçede “ustaca ve zekice hareket etme” anlamına gelen bir deyimdir. Kıvandım, hayatımızın her alanında karşımıza çıkan zorlukların üstesinden gelmek için uygun yöntemler kullanmamız gerektiğini öğütler. Özellikle karşılaşılan zorlukların ortaya çıkardığı maddi ve manevi sıkıntılardan uzak durmak için, çeşitli stratejiler geliştirmemiz gerekebilir.

Kıvandım anlayışının temelinde, zorlukların üstesinden gelmek için çeşitli yolları denemek ve denemekten vazgeçmemek yatar. Bu anlayış, her zorluğun üstesinden gelinmesi için engelleri aşmak ve çözümler bulmak için yaratıcı ve uyumlu düşünceler üretmek gerektiğini öğretir. Böylece, zorlukların üstesinden gelme sürecinde, insanların hayata karşı daha pozitif bir tutum geliştirmeleri sağlanır.

Kıvandım, hayattaki zorluklarla baş etmek için kullanılabilecek birçok strateji içerir. Örneğin, başarı için düzenli çalışma, uygun zaman yönetimi, etkin iletişim, yeteneklerin geliştirilmesi ve gerektiğinde destek alma gibi etkenlerle başa çıkılması gereken zorlukların üstesinden gelinmesi gerekebilir. Ayrıca, zorlukların üstesinden gelmek için düşünüş ve özgüvenin güçlendirilmesi gerektiğini de unutmamak gerekir.

Kıvandım, özünde yaşamın her alanında karşımıza çıkan zorlukların üstesinden gelmeye yönelik bir yaklaşımdır. Hayatın her alanında zorluklarla karşılaşıldığında, kıvandım anlayışının gerekli olduğu açıktır. Bu anlayış, insanların başarılı olmak için uygun stratejiler geliştirmeleri ve karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenmeleri için çok önemlidir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Kıvandım, Türk dilindeki bir deyimdir ve "neredeyse, çok yakında" anlamına gelir. Bu deyim, bir kişinin yakında bir şeye hazır olma veya bir şeyi çabucak bitirme durumunu ifade etmek için kullanılır. Kıvandım, genellikle cümlelerin ortasında kullanılır ve sözcükler arasına konulur. Örneğin, "Kıvandım bitireceğim" ya da "Kıvandım geliyorum" gibi cümleleri kurabilirsiniz. Bu deyim, özellikle hayatın hızlı tempoyla hareket ettiği günümüzde çok yaygın olarak kullanılır.

mahkum

Tanınmış Üye
BaY
9 May 2021
1,423
116
62
Kıvandım ne demek? Kıvandım, Türkçe'de bir ifade olarak karar vermek, özellikle belirli bir durumda seçim yapmak anlamına gelir. Buna göre, kıvandım ne demek sorunun anlamı, bir seçim yapmak ve sonuçlandırmaktır.

Kıvandım ne demek sorusuna cevap vermek için, öncelikle kıvandımın ne olduğu ve nasıl kullanıldığının anlaşılması gerekir. Kıvandım, Türkçe'de belirli bir durumda seçim yapmak için kullanılan bir ifadedir. Kişi, bir konu üzerinde kıvandım yaparak, aralarından birini seçer ve bu seçimini sonuçlandırır. Kıvandım, bir karar verme sürecidir.

Kıvandım karar verme süreci, birçok faktörden etkilenir. Öncelikle, kişinin konu hakkındaki bilgisinin ciddiyeti ve kararın önemi dikkate alınmalıdır. Ayrıca, konuyla ilgili temel bilgiler, kişinin kararını etkileyebilir. Gerekli bilgiler toplanıp değerlendirildikten sonra, herkesin kendi kararını vermesi gerekmektedir.

Kıvandım ne demek sorusunun cevabı, kişinin kendisine özgü seçim ve sonuçlandırma süreci olarak tanımlanabilir. Kişinin konu hakkındaki bilgi ve değerlendirmesi temel alınarak, kişinin kendi kararını vermesi gerekir. Kıvandım ne demek sorusu, kişinin kendi düşüncelerini ve seçimlerini sonuçlandırmasına yönelik bir sorudur.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,120
641
5
Kıvandım ne demek sorusu, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde farkındalık yaratmak için kullanılan bir kavramdır. Kıvandım, öğrencilere yeni bilgiler öğrenmeye ve gelişmeye davet etmek için kullanılan bir metindir. Bir kıvandım, öğrencilerin öğrenme süreçlerinin başında, sınavlarda veya derslerde uygulanan, öğrencilere öğrenimleri boyunca neler yapacaklarını anlamalarını sağlamak için bir sürece davet eder. Öğrenciler kıvandımı okuduktan sonra, öğrenme süreçlerinde, kendilerini motive etmek için ne yapabileceklerini öğrenmektedirler. Bu, öğrencilerin öğrenme süreçlerini çeşitlendirmek, bilgileri derinlemesine öğrenmek ve öğrenme süreçlerini verimli kılmak için çok önemlidir.

Kıvandım, öğrencilere öğrenme süreçlerinde önemli konuların farkına varmalarını sağlar. Öğrencinin, öğrenme süreci içinde neler öğreneceğinin ve öğrenme sürecinin nasıl gerçekleşeceğinin farkına varmasını sağlayan bu kavram, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Kıvandım, öğrencinin öğrenme sürecinde ne yapması gerektiğini, öğrenmesi gereken konuları ve öğrenme sürecinin ne kadar uzun sürebileceğini anlamasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra, öğrencilerin öğrenme süreçlerinde başarılı olmalarını sağlamak için, öğrencilerin ne kadar sıkı çalışması gerektiğini ve hangi konulara öncelik vermesi gerektiğini anlamalarına yardımcı olur.

Son olarak, kıvandım sayesinde öğrenciler, öğrenme süreçlerinde başarılı olmalarını sağlamak için neler yapmaları gerektiğini bilirler. Öğrenciler, öğrenme süreçlerinde ne kadar sıkı çalışıyor ve öğrenme sürecinin ne kadar uzun sürebileceğini anlayabilirler. Öğrenciler, öğrenme süreçlerinde başarılı olmaları için hangi konuların önemli olduğunu ve hangi konulara öncelik vermeleri gerektiğini anlayabilirler. Kıvandım sayesinde öğrenciler, öğrenme süreçlerinin ne kadar verimli olacağını ve öğrenme süreçlerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlayabilirler.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,695
517
0
Kıvandım ne demek? Kıvandım, Türkçe dilinde 'yüksek sesle konuşmak' anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Kıvandım ortaya çıkışının Neolitik Çağ'dan beri kökleri vardır. Kıvandım, insanların içinde bulundukları toplumun önemli bir parçası olarak görülen, tarihsel olarak çoğu toplumda kullanılan bir ses iletişim yöntemidir.

Kıvandım, insanların bir araya gelmesini ve birbirlerini anlamalarını sağlayan ortak bir dildir. Sözlü ifade ve davranışların bir araya gelmesi sayesinde insanlar arasında bir anlaşmaya varılmasını sağlar. Kıvandım, insanların arasındaki iletişimin ve paylaşımın daha verimli hale gelmesi için kullanılan bir yöntemdir.

Kıvandım, eşit bir şekilde konuşan insanlar arasındaki iletişimin daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Sesin yüksekliği, insanların konuşmalarını daha net anlamalarını ve daha kolay anlaşmalarını sağlar. Ayrıca, kıvandım sayesinde insanlar konuşmalarını daha kolay anlaşılır bir şekilde ifade edebilirler.

Kıvandım, tarih boyunca çeşitli toplumlarda kullanılmıştır. Çoğu zaman konuşmalarda öfke veya bağırma yerine kullanılmıştır. Bu yöntem, insanlar arasındaki iletişimin daha kolay ve anlaşılır bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

Kıvandım, insanlar arasındaki iletişimin daha etkili hale getirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Kıvandım, tarih boyunca çeşitli toplumlarda kullanılmış ve insanlar arasındaki iletişimi daha kolay hale getirmiştir. Kıvandım, tarihsel olarak önemli bir yöntemdir ve günümüzde de insanlar arasındaki iletişimin daha etkili hale getirilmesi için kullanılmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)