Kıyafete bulaşan ağaç balı nasıl çıkar

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba,
Kıyafete bulaşan ağaç balı nasıl çıkarılır? Birkaç gündür kıyafetlerime ağaç balı bulaştı ve bu durumdan ne yapacağımı bilmiyorum. Bu durumda ne yapmam gerektiğini bilen ya da benim gibi problemi olan herkese yardımcı olacak olan herkesin yardımına ihtiyacım var. Kıyafetlerimin bu ağaç balından arındırılması için ne gibi yöntemler uygulanması gerektiğini bilen ya da başka bir çözümü olan herkese yardım etmeye çalışacağım.

Lütfen kendi deneyimlerinizi ve önerilerinizi bana iletmek için yorumlarınızı paylaşın. İyi günler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Kıyafete Bulaşan Ağaç Balı Nasıl Çıkar?

Ağaç balı, yağmurlu havalarda sıcaklık artışıyla ortaya çıkan ve bol miktarda suya ihtiyaç duyulan bir zararlı maddedir. Ağaç balı, kıyafette yakın temas halinde çok kolaylıkla bulaşır ve hızlı bir şekilde cilt üzerinde tahrişe neden olabilir. İyi haber şu ki, kıyafete bulaşan ağaç balının cilt üzerinden tamamen çıkarılması mümkündür. Bu makalede, ağaç balının kıyafet üzerinden nasıl çıkarılacağı ile ilgili bilgiler bulacaksınız.

Nasıl Temizlenir?

Kıyafet üzerindeki ağaç balı, deniz tuzu ile temizlenir. Deniz tuzunun kıyafet üzerindeki ağaç balı lekesini gidermek için bir kabın içerisine birkaç bardak su koyun ve deniz tuzu ekleyin. Kıyafeti suya batırın ve hafifçe sıkın. Eğer leke koyu ise, lekeye yeterince deniz tuzu uygulayın. Kıyafeti sudan çıkarın ve havlu ile kurulayın.

Yıkama ve Kurutma

Ağaç balı lekesinin tamamen kıyafetten çıkması için, kıyafeti yıkamaya hazır olmalıdır. Kıyafeti, normal makinenizde 30 dakika süre ile yıkayın ve 30 derece sıcaklıkta kurulayın. Kuruladıktan sonra, leke hala orada ise, işlemi tekrarlayın.

Sonuç

Kıyafete bulaşan ağaç balının çıkması önemlidir, çünkü ağaç balı cilt üzerinde tahrişe neden olabilir. Ağaç balının kıyafet üzerinden tamamen çıkarılması için, kıyafeti deniz tuzu ile temizleyin ve sonra da makinenizde yıkayın. Bu şekilde, ağaç balı lekesi tamamen çıkacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)