Klasik Hollywood anlatısı, 20. yüzyılın başlarından beri Hollywood film endüstrisinin ortaya çıkardığı yapıya göre anlatılan filmleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Klasik Hollywood anlatısının karakteristik özellikleri, özetlenebilecek şekilde şöyle özetlenebilir: Kurgu, anlatım, öykü, karakterler ve çatışma.
Kurgu, klasik Hollywood anlatısının temelini oluşturur. Öyküler, çoğunlukla başlangıç, aralık ve bitim olarak üç farklı bölüme ayrılır. Başlangıç, arka planı, karakterleri ve çatışmayı kurar. Ayrıca, olayların gelişimini sağlayan detayları da içerir. Ayrıca, aralık bölümünde, olayların ilerleyişi ile karakterlerin değişim ve gelişimleri sağlanır. Bitim bölümü ise, çatışmaların çözümü ile sonuçlandırılır.
Anlatım, klasik Hollywood anlatısının ikinci önemli özelliğidir. Anlatım, filmlerin görsel olarak kurgulanması, kamera arkası teknikleri ve kurgu üzerine kurulu olan yapısıdır. Bu teknikler, karakterlerin hareketlerinin, mekanlarının ve diyaloglarının kullanımını içerir.
Öykü, klasik Hollywood anlatısında, karakterin hedefleri ve deneyimlerini konu alan bir çatıdır. Öykü, bir çatışmanın ortaya çıkmasının ardından, karakterlerin hedefleri, deneyimleri ve gelişimleri arasındaki ilişkiyi içerir.
Karakterler, klasik Hollywood anlatısının önemli bir parçasıdır. Karakterler, filmlerde çatışmaların ve çözümlerin temelini oluştururlar. Karakterlerin güçleri ve zayıflıkları, onların öyküye katkısını belirler.
Çatışma, klasik Hollywood anlatısının en önemli özelliğidir. Çatışma, karakterlerin hedefleri arasındaki çekişmeyi ve çözümünü içerir. Çatışma, öykünün gelişimini ve karakterlerin gelişimini sağlayan temel unsurdur.
Klasik Hollywood anlatısı, 20. yüzyılın başlarından beri Hollywood film endüstrisinin ürünü olan filmleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu anlatım tarzının özelliği; kurgu, anlatım, öykü, karakterler ve çatışma olarak özetlenebilir. Bu özellikler, bir filmi anlatım açısından anlamlı ve heyecanlı kılan temel unsurlardır.