Komünist nedir ne anlama gelir

CennetBahcesi

Tanınmış Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,279
90
47
Merhaba! Komünist nedir ve ne anlama gelir? bunu çok merak ediyorum. Bir komünist olan veya teorileri hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımı internetten aradım ama cevap bulamadım.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,964
1,315
112
Komünist Nedir?

Komünizm, politik ve ekonomik bir sistemdir. Komünizm, eşitlikçi ve sınıfsız bir toplum idealini öne çıkaran bir felsefi akımdır. Komünist ideoloji, üretim araçlarının kolektif olarak kontrol edilmesi ve üretimin toplumun ortak kaynağı olarak kabul edilmesi üzerine kurulmuştur. Komünistler, toplumda sınıf farklılıklarının kaldırılmasını, eşitlik ve özgürlük için çalışmayı ve üretimin toplumun ortak kaynağı olarak kabul edilmesini savunurlar.

Komünist Ne Anlama Gelir?

Komünizm, bir toplumun yaşamını etkileyen ekonomik ve politik sisteminin kolektif olarak kontrol edilmesi ve üretimin toplumun ortak çıkarı olarak kabul edilmesi anlamına gelir. Komünistler, toplumun herkesin eşit olarak çalışmasını ve üretimin herkes için ortak bir kaynak olarak kabul edilmesini savunurlar.

Komünistin Tarihsel Kökeni

Komünizm, 18. yüzyılda İngiliz filozof Thomas Müller tarafından geliştirilen bir felsefeydi. Müller, toplumda eşitlik ve özgürlük için çalışan ve üretimin toplumun ortak kaynağı olarak kabul edilen bir sistem önerdi. 19. yüzyılda İngiliz sosyal bilimci Robert Owen ve Alman filozof Karl Marx tarafından geliştirildi. Marx, komünizmin topluma yeni bir ekonomik ve politik sistemi getireceğini ve toplumdaki sınıf kurumlarının kaldırılacağını iddia etti.

Komünizmin Bugünkü Durumu

Komünizm, 20. yüzyılda dünya çapında birçok ülkede uygulanmaya çalışılmıştır. Bugün, birçok ülkede komünist partiler mevcuttur ve bu partiler komünist ideolojinin uygulanması için çalışmaktadırlar. Komünizm, özellikle Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerde hala uygulanmakta olan bir sistemdir. Bu ülkelerde, komünizme dayalı politik ve ekonomik sistemler hala geçerlidir.
 

FikirDeryasi

Yeni Üye
BaYaN
5 Ağu 2023
2,705
298
0
Komünizm, çalışma, üretim, tüketim, yönetim ve daha birçok alanda ortak bir sisteme dayanan bir ideolojidir. Komünist düşünce, eşitlik ve adalet temelinde herkesin eşit hakka ve haklara sahip olduğu, mal ve kapitalin üretim alanında ortak olarak kullanıldığı, toplumsal sınıfların ortadan kalktığı ve herkesin tüm gereksinimlerinin karşılanabildiği sosyal bir sistem önermektedir. Komünizm, kişilerin sosyal, politik ve ekonomik haklarının korunması, toplumsal eşitsizliklerin ortadan kalkması ve daha özgür bir toplumun oluşturulması için kullanılan bir araç olarak kullanılır. Komünizm, insanların sosyal yaşamlarının düzenlenmesi, toprak reformları, ücret reformları, sosyal güvenlik, eşit özgürlükler ve üretim sisteminin düzenlenmesi gibi birçok konuda öneriler getirir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Komünizm, eşitlik, adalet, özgürlük ve sosyal haklar için mücadele eden, ekonomik ve sosyal bir düzen anlamına gelen bir fikirdir. Komünist sistem, özellikle Karl Marx tarafından geliştirilen bir siyasal sistemdir. Marx'ın sistemi, özel mülkiyetin kaldırılması, üretim araçlarının üretim sürecinde üretim sürecinin tamamına hükmeden devletin kontrolüne verilmesi, tüm insanların üretim araçlarının eşit şekilde paylaşımı ve bu eşit paylaşımın tek bir ekonomiye uygulanmasıyla sağlanacağını öngörmüştür. Komünizm, bir ülkede toplumun tüm üyelerinin ekonomik ve sosyal eşitliği, özgürlük ve özgürlüklerin korunması ve tüm insanların sosyal haklarının güvence altına alınmasını hedeflemektedir. Komünizm, sınıflar arası eşitsizliği ortadan kaldırma ve kapitalist sistemin baskısından kurtulma yolu olarak görülmüştür. Komünizm, üretim araçlarının üretim sürecinde devletin kontrolüne verilmesi, tüm üyelerin ekonomik ve sosyal eşitliği, özgürlük ve özgürlüklerin korunması ve tüm insanların sosyal haklarının güvence altına alınması gibi temel ilkeleri savunmaktadır. Komünizm, tüm insanların eşit haklara sahip olduğu, ekonomik ve sosyal hakların güvence altına alındığı ve üretimin herkes için eşit paylaşıldığı bir dünya ideali olarak kabul edilmektedir.
 

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Komünizm; üretim araçlarının toplumsal özelleştirmesi, eşitlikçi bir ekonomi ve sosyal sistem ve toplumsal mülkiyet temelinde üretimin paylaşımı ilkeleri üzerine kurulmuş bir sosyal sistem olarak tanımlanabilir. Genel olarak, herhangi bir sınıf ayrımı olmaksızın toplumun tüm üyelerinin toplumsal üretimden eşit payı aldığı bir toplum biçimidir. Bu sistemde, üretim araçlarının mülkiyeti devlet tarafından üstlenilir ve üretimin ürünleri eşit olarak dağıtılır. Ekonomik üretim ve sosyal sistem komünist ülkelerin kendileri tarafından kontrol edilmektedir.

Komünist sistemlerin hedefi, sınıfsız bir toplum kurmak ve herkesin ekonomik eşitliği sağlamaktır. Bu sistemde insanlar, üretim araçlarının toplumsal özelleştirilmesi aracılığıyla çalışırlar ve bu çalışma sonucu elde edilen ürünler eşit olarak paylaşılır. Komünizm, sınıf mücadelesinin sonucu olarak ortaya çıkmış ve sosyal adaleti sağlamak için tasarlandı.

Komünizm, insanlara hem ekonomik hem de sosyal olarak eşitlik sağlamayı amaçlayan bir sosyal sistemdir. Bu sistem, çalışan insanların üretim araçlarının mülkiyeti üzerinde kontrolünü sağlamayı ve toplumsal üretimden eşit bir pay almayı amaçlar. Bu sistemde, üretimin ürünleri eşit olarak dağıtılır ve tüm üyelerin üretimden eşit payı almasını sağlar. Bu sistem, sınıf mücadelesini önlemek ve sosyal adaleti sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Komünizm, sosyal ve ekonomik bir sistem olarak tanımlanabilir. Komünizm, özellikle Karl Marx tarafından geliştirilen bir felsefeyi temel alır. Marx, insanların özgürlüklerini, refahını ve eşitliğini arttırmak için toplumsal, ekonomik ve siyasi değişimleri öngören bir düşünceyi savundu. Marx'ın komünizm felsefesi, özellikle kapitalist toplumların üretim araçlarının ve kaynaklarının toplumsal olarak kontrol altına alınmasını öneriyordu. Komünizm, ekonomik kontrolün toplum tarafından elinde tutulmasına dayalı bir sosyal sistem olarak tanımlanır.

Komünizm, özellikle kapitalizme alternatif olarak ortaya çıktı. Kapitalizm, insanların çalışmasının sonucunda elde edilen ürünlerin ve hizmetlerin fiyata satılmasına dayalı bir ekonomi sistemidir. Komünizm ise, üretim araçlarının toplumsal olarak kontrol altında tutulmasını öngören bir sistemdir. Komünist sistemlerde, üretim araçları ve kaynakları toplumsal olarak kontrol altına alınır ve herkesin paylaşımına açık olur. İnsanların çalışmasının sonucunda elde edilen ürünler ve hizmetler, topluma tamamen ücretsiz olarak sağlanır.

Komünizm, toplumsal eşitliği ve insanların özgürlüğünü arttırmak için tasarlanmış bir sistemdir. Bu sistemde, insanların çalışma yeteneğine göre değil, toplumun genel kaynaklarının düzenli olarak paylaşımına göre ödüllendirilir. Sosyal adalet, insanların eşit haklara sahip olmasını ve herkesin eşit olarak refah içinde yaşamasını sağlamak için önemlidir. Komünizmde, özel mülkiyete karşı toplumsal mülkiyetin korunması önemlidir.

Komünizm, çok kontrolcü ve her şeyi toplumsal olarak kontrol eden bir sistemdir. Aynı zamanda, toplumsal değişimin kolaylaştırılmasını, herkes için eşit hakların sağlanmasını ve insanların özgürlüklerinin tanınmasını öngören bir sistemdir. Böyle bir sistemde, insanların eşit olarak refah içinde yaşamasını ve özgürlüklerinin korunmasını sağlayacak ekonomik, sosyal ve siyasi değişimlerin gerçekleşmesi hedeflenir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,434
641
5
Komünist, sosyal, ekonomik ve politik anlamda bağımsız ülkelerde yaşayan insanların hayatlarının daha adil ve eşit şekilde düzenlenmesini amaçlayan bir siyasi görüş olarak tanımlanır. Komünizm temelde insanların ortak olarak sahip olduğu kaynakları, üretim aracılarını ve kurumlarını ele geçirmelerini, üretimin ve tüketimin kaynaklarının eşit paylaşılmasını, bütün üyelerinin eşit pay almasını ve bireylerin özgürce katılımını öngören bir sosyal sistemdir.

Komünizm, Karl Marx tarafından öne sürülen sosyalizmin bir türü olarak, kapitalist sistemden farklı olarak, üretim aracılarını ve kaynaklarını devlete ait olmasını öngören bir sistemdir. Komünizmin temel ilkesi, üretim aracılarının ve kaynaklarının eşit paylaşılmasıdır. Bu sistemde, her bireyin özgürce katılabileceği ve her bireyin payının eşit olacağı bir sosyal ortam oluşturulması hedeflenir.

Komünizm, özelleştirme, kapitalizm ve diğer sosyal sistemlerden ayrılan önemli özellikleri vardır. Örneğin, devlet tarafından kaynakların ve üretim aracılarının kontrol edilmesi, ücretlerin eşit paylaşılması, üretimin ve tüketimin kaynaklarının eşit paylaşılması ve üyelerin eşit pay alması gibi. Komünist anlayış, insanların ortak olarak sahip oldukları kaynakların kontrolünün devlete ait olmasını, üretim ve tüketimin eşit paylaşılmasını ve bireylerin özgürce katılımını öngören bir sosyal sistemdir.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
13,957
398
5
Komünizm, insanların paylaşımlı mülkiyeti, eşitlikçi bir sosyal sistem ve özgürlükçü bir ortam arz eden ekonomik bir sistemdir. Komünizm, insanların özgürlüklerini korumak ve özgürlüklerinin sınırlarını çizmek için kullanılan bir sistemdir. Komünizm, insanların kendi ihtiyaçlarını karşılamak için üretimin eşit paylaşımını öngören bir sosyal sistem olarak tanımlanır. Bu sistemde, üretimin karının paylaşımı temel prensip olarak kabul edilir ve herkesin eşit miktarda pay almasına izin verilir.

Komünizm, herkese eşit haklara sahip olacak şekilde sosyal adaleti destekler. Sosyal adalet, herkesin eşit haklara sahip olmasını ve herkesin aynı şeyleri elde etmesini sağlar. Komünizmde, herkesin yoksulluktan kurtulmasını sağlamak ve herkesin istediği her şeye sahip olmasını sağlamak için sistemde çeşitli önlemler alınır. Bunlar arasında, üretim araçlarının herkese eşit olarak dağıtılması, çalışma koşullarının düzeltilmesi, kamu hizmetlerinde eşitlik sağlanması ve eğitim haklarının herkese sağlanması gibi önlemler bulunmaktadır.

Komünizm, herkesin eşit haklarının korunması ve herkesin ihtiyaçlarının karşılanması gibi temel amaçlarını gerçekleştirmek için bir sistemdir. Bu sistem, insanların özgürlüklerini korumak ve evrensel insan haklarının korunmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Komünizm, herkese eşit hakları korumakla birlikte, insan haklarının korunması ve insanların özgürlüklerinin korunmasını sağlamak için çalışmaktadır.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,368
1,247
112
Komünizm, insanların en temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eşit olarak kullanmaya çalıştıkları, sınıfsız ve eşit paylaşımın ön planda olduğu bir sosyal sistemdir. Komünizm, özünde çalışanların üretim aracı olan makinelerin, toprakların ve diğer kaynakların üretim aracına dönüştürülmesini öngören bir ekonomik sistemdir. Aynı zamanda, üretim aracının üretim sonuçlarının ölçülerek eşit olarak paylaşılmasını veya bölüşülmesini öngören bir sosyal sistem de olabilir. Komünizm, Marx tarafından ortaya atıldı ve 1848'deki Komünist Manifesto'da tanımlandı.

Komünizm, ortak mal veya kaynakların, herkesin eşit paylaşımına dayalı olarak kullanılmasını öngören bir ekonomik sistemdir. Ortak mal ve kaynakların, üretim aracı veya çalışma aracı olarak kullanılmasının aracılığıyla, üretim ve üretim sonuçlarının eşit olarak paylaşılmasını öngörür. Böylece, herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve herkesin haklarını koruyabilecek bir ekonomik ve sosyal sistem ortaya çıkar. Komünizm, insanların sosyal sınıflardan arındırılmasını, sosyal adaletin sağlanmasını ve sosyal refahın yükseltilmesini amaçlamaktadır. Ne var ki, komünizm teorisi, gerçek hayatta çoğu zaman uygulanamamış, bu nedenle komünist sistemin etkili bir şekilde uygulanmasında çok sayıda sorun ortaya çıkmıştır.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Komünizm, insanların birlikte çalışarak ortak çıkarlarını korumak için ortak kaynakların paylaşımının esas alındığı ekonomik ve sosyal bir sistemdir. Sosyalizm ile karıştırılsa da, komünizm sosyalizmin üstün bir biçimidir ve komünist sistemlerde özel mülkiyet yoktur. Komünistlerin amacı, toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, üretim ve kaynakları eşit olarak paylaşmak, özgürlük, eşitlik ve adaleti sağlamak ve bireylerin sosyal ve ekonomik haklarını korumaktır.
 

kirpikuclari

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,266
105
2
Komünizm, toplumsal ve ekonomik bir düzen olarak tanımlanır. Aslında, komünizm, Karl Marx tarafından geliştirilen bir düşünce sistemidir. Marx, insanların eşit olarak paylaştıkları bir toplum modeli öneriyordu. Bu model, herkesin ekonomik olarak eşit olmasını sağlıyordu ve herkesin toplumdaki kaynakların ve üretim araçlarının sahipliğinin kolektif olduğunu savunuyordu. Komünizm, sınıfsal farklılıkların ortadan kalkmasını, ekonomik eşitliğin sağlanmasını ve tüm insanların özgürce kendi kaderlerini tayin etmesini hedeflemektedir.

Komünizmde, üretim araçlarının sahipliği kolektif olacağından, kapitalizmde olduğu gibi sermaye ve işçi sınıfı arasındaki farklılıklar ortadan kalkacaktır. Bu sistemde, üretimin denetimi ve kontrolü, devlet tarafından gerçekleştirilir. Devlet, üretimin planlanmasını ve üretim ürünlerinin dağıtımını denetler. Devlet, zenginlik ve kalkınma aracı olarak üretim araçlarının bir araya getirilmesi için güç kullanarak toplumsal eşitliğin sağlanmasını da sağlar.

Komünizmin hedefi, insanların ekonomik ve toplumsal eşitlik içinde yaşamasını sağlamaktır. Ancak, Marx'ın önerdiği komünizmin ideali, gerçekte hiçbir zaman gerçekleşmedi. Özellikle 20. yüzyılda komünist rejimlerin oluşması ile, komünizmin pratikte uygulanması denendi. Ancak, Sovyetler Birliği gibi ülkelerde olduğu gibi, bu rejimlerde insan hakları ihlalleri ve ekonomik sorunlar yaşandı.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,368
1,247
112
Komünizm; insanların eşitlik ilkesinin ön planda tutulduğu bir sosyal sistem veya ideolojidir. Günümüzde, komünizm siyasal hareketler, devletler, kurumlar ve uluslararası örgütler tarafından desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

Komünizmin temelini oluşturan felsefi öğeler, insanlığın kökeninde yer alan eşitlik ve paylaşım ilkeleridir. Bu ilkeler, insanların eşit fırsatların yaratılmasını ve bireylerin insanlığın geleceği için sorumluluk almasını öngörmektedir. Komünizm, toplumsal hareketlerin yönetimine katılımın herkese açık olduğu ve her bireyin fikirlerini ifade etmek için güvence altına alındığı bir ortam oluşturmayı hedeflemektedir.

Komünizm, insanların hareket etme özgürlüğünün korunmasını, herkesin eşitlik ilkesinden yararlanmasını ve işbölümüne dayalı ekonomik etkinliklerin önlenmesini öngörmektedir. Komünizm aynı zamanda eşitlikçi bir toplumsal sistem olarak gelişmeyi desteklemektedir. Komünizm, özellikle ekonomik olarak güçsüz insanların sosyal statülerini yükseltebilmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Komünizm, bireylerin haklarının korunmasını ve sınıf farkı gözetmeksizin eşitliğin sağlanmasını öngörmektedir. Bu ideoloji, sosyal ve ekonomik adaleti sağlamayı amaçlamaktadır. Komünizm, insanlar arasında eşitlik sağlamayı ve sosyal adaleti güvence altına almayı amaçlamaktadır.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,603
1,031
15
Komünizm, ekonomik ve sosyal bir sistem olarak tanımlanır. İdeolojik olarak, komünizm, herkesin eşit haklarla sahip olmadığı bir sistemde, halkın üretim aracı ve ürünlerinin paylaşımının gerçekleştirildiği bir sistemi savunmaktadır. Bu sistemde, devletin üretim aracı ve ürünleri kontrol etmesi öngörülmektedir. Ayrıca, halkın mülkiyet haklarının devlete devredilmesi ve üretimin devlet tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Devlet, tüm üretim aracı ve ürünlerinin üretim sürecini düzenleyerek, üreticilere belli oranda kâr sağlamalarını sağlamalıdır.

Komünizm, herhangi bir merkezi planlamanın ve merkezi mülkiyetin olmadığı ve üretimin herkesin ortak çıkarları doğrultusunda organize edildiği bir sistem olarak da tanımlanabilir. Günümüzde, komünizm, en çok Çin, Rusya, Vietnam, Küba ve Doğu Avrupa ülkelerinde uygulanan ekonomik sistemler olarak kabul edilir.

Komünizmin ana hedefi, üretimin sosyal ve ekonomik olarak özgürlük ve eşitlik sağlamasıdır. Yaşam standartlarının artırılması, üretimin güvenli ve verimli bir şekilde yürütülmesi ve bireylerin özel mülkiyet haklarının korunması da komünizmin hedefleri arasındadır. Komünizmin başka bir hedefi de, özel mülkiyetin ortadan kaldırarak, üretimin devlet tarafından kontrol edilmesidir.

Komünizmin kritikleri, bu sistemin üretimin ve ekonomik faaliyetlerin düzgün ve verimli bir şekilde yürütülmesini engelleyebileceğini ve üretimin sürekli düşmesinin sonucunu doğurabileceğini savunuyorlar. Ayrıca, özel mülkiyetin ortadan kaldırılması, üreticilerin motivasyonunu kaybetmesine ve üretimin düşmesine neden olabileceği de belirtiliyor.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü