Konu tema ana fikir nasıl bulunur

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba arkadaşlar, yeni bir yazının konu temasını ve ana fikrini nasıl bulabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yazmak istediğim yazı hakkında biraz fikrim var ama konuyu daraltmak ve ana fikri belirlemekte zorlanıyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek biri var mı?

Yazımın konusu genel olarak insanların yaşam tarzlarının değişmesine odaklanıyor. Günümüzde artan teknolojik gelişme ve dijital ortamların insanların yaşamlarına etkisi göz önünde bulundurulduğunda, insanların günlük yaşam içerisinde değişen alışkanlıklarının etkilerini incelemek istiyorum.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,419
1,256
112
Konu Tema Ana Fikir Nasıl Bulunur?

Konu ve tema seçimi, bir makale yazmak için önemli bir adım olup, makalenin başarısını etkileyecek en önemli kararlardan biridir. Konu, tema ve ana fikir, makalenin içeriğini belirleyecek en önemli öğelerdir. Bu öğelerin doğru seçilmesi, okuyucuların ilgisini çekecek, içeriğin düzgün ve akıcı olmasını sağlayacaktır. Bu makalede size konu, tema ve ana fikir seçimi hakkında ipuçları ve öneriler verilecektir.

Konu Seçimi:

Konu seçiminin en önemli kısmı, okuyucuların ilgisini çekecek bir konu bulmaktır. İlk olarak, ne hakkında yazmak istediğinize karar vermelisiniz. Yazmak istediğiniz konunun ne kadar geniş olacağını ve hangi konulara değineceğinizi belirlemelisiniz. Örneğin, eğer “yaşam tarzı” konusu hakkında bir makale yazıyorsanız, bu konu içerisinde hangi konulara değineceğinizi ve ne kadar geniş olacağını belirlemelisiniz.

Tema Seçimi:

Konu seçimi yaptıktan sonra, tema seçiminde bulunmalısınız. Tema, okuyucuların ilgisini çekecek bir konu seçmelisiniz. Tema, makalenin içeriğini ve akışını belirleyecek en önemli öğedir. Makalenizin temasını belirlerken, konu hakkında ne yazacağınız ve ne kadar geniş olacağını belirlemelisiniz.

Ana Fikir Seçimi:

Konu ve tema seçimleri yaptıktan sonra, makalenin ana fikrini belirlemelisiniz. Ana fikir, yazdığınız makalenin temel amacı ve göndermesidir. Makalenin temel amacını ve göndermesini belirtmelisiniz. Makalenin ana fikrini belirlerken, okuyucuların ilgisini çekecek ve konu hakkında açık ve net bir şekilde ifade etmelisiniz.

Sonuç:

Konu, tema ve ana fikir seçimi, bir makale yazmak için önemli bir adımdır. Konu, tema ve ana fikir doğru seçilirse, makale okuyucuların ilgisini çekecek ve içeriğin akıcı ve düzgün olmasını sağlayacaktır. Bu makalede size konu, tema ve ana fikir seçimi hakkında ipuçları ve öneriler verildi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)