Korkmak kelimesinin kökü nedir

Asosyal

Tanınmış Üye
BaYaN
9 Nis 2023
1,336
117
62
Hatay
Merhaba,

Korkmak kelimesinin kökü hakkında bilgi edinmek istiyorum. Kelimelerin kökenleri hakkında bilgim yok ve bunu öğrenmek istiyorum. Korkmak kelimesinin kökü nedir? Bunu anlayabilmek için konu hakkında yardım almak istiyorum. Bu konuda bilgisi olanların içgüdüsel olarak korkmak kelimesinin kökenini öğrenmek için bana yardımcı olmalarını umuyorum.

Korkmak kelimesinin kökeni hakkında herhangi bir bilginiz varsa lütfen bunu paylaşın. Bu konuda ne kadar çok bilgi edinebilirsem o kadar çok şey öğrenebileceğimi düşünüyorum.

Korkmak kelimesinin kökünü öğrenmek için ne tür kaynakları kullanmalıyım? Ya da ne gibi ipuçları aramalıyım?

Bu konuda herhangi bir bilginiz varsa lütfen paylaşın. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,372
1,247
112
Korkmak Kelimesinin Kökü Nedir?

Kelime “korkmak”, Arapça “kara” (كرا) ve Farsça “mâ” (ما) sözcüklerinin birleşiminden türetilmiştir. Kelimenin anlamı “korku veya ürküntü hissi” olarak tanımlanmaktadır. Türkçede korkmak kelimesi "korkuya kapılma, ürkme, endişe etme, dehşete kapılma” gibi anlamlara gelmektedir.

Korkmak Kelimesinin Etimolojisi

Korkmak kelimesinin etimolojisi, Arapça ve Farsça kökenli sözcüklerden oluşmaktadır. Arapça “kara” (كرا) ve Farsça “mâ” (ما) sözcükleri, bir araya gelerek “korkmak” kelimesini oluşturmaktadır. Arapça “kara” sözcüğünün anlamı “korku veya ürküntü hissi” olarak tanımlanmaktadır. Farsça “mâ” sözcüğü ise “karşılamak, karşılamak” anlamındadır. Korkmak kelimesinin etimolojisi, bu iki sözcük bir araya gelerek “korku veya ürküntü hissi” anlamına gelen “korkmak” kelimesini oluşturmaktadır.

Korkmak Kelimesinin Anlamı

Korkmak kelimesinin anlamı “ürküntü veya korku hissi” olarak tanımlanmaktadır. Türkçede korkmak kelimesi "korkuya kapılma, ürkme, endişe etme, dehşete kapılma" gibi anlamlara gelmektedir. Kelimenin kullanımı, Türkçe konuşan toplumlarda oldukça yaygındır. Korkmak kelimesi birçok cümlede kullanılmaktadır. Örneğin, “O, sessizlikten korkuyor.”, “Bu karanlık ormanda yürümeyi korkuyorum.” veya “Kendi kendine konuşmaktan korkuyorum.” gibi cümlelerde kullanılabilir.

Korkmak kelimesi, Türkçe konuşan toplumlarda çok yaygın bir kullanıma sahiptir. Kelime, ürküntü veya korku hissi taşıyan cümlelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Korkmak kelimesinin kökü, Arapça “kara” (كرا) ve Farsça “mâ” (ما) sözcüklerinin birleşiminden türetilmiştir.
 
  • Love
Reactions: Elif

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü