Kurgu nedir çeşitleri nelerdir

Nilrafya

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,302
103
0
Merhaba,
Kurgu nedir ve çeşitleri nelerdir? sorusunu sormak istiyorum. Kurgu hakkında bilgi sahibi olan ya da bu konuyla ilgili sorularınızı cevaplayabilecek herhangi birinden öğrenmek istiyorum. Kurgu hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğumu bilmiyorum, ancak bu konuda daha fazla öğrenmek istiyorum.

Kurgu hakkında öğrenmek istediğim konular arasında, nasıl yazılır, kurgunun nerelerde kullanıldığı, hangi türleri vardır ve kurguya nasıl başlanır gibi konular yer alıyor. Kurgu hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum ve bu konu hakkında bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Kurgu hakkında öğrenmek istediğim her şeyi öğrenmek istiyorum. Bu konuda herhangi bir yararlı bilgi veya ipucu ya da tavsiyeniz olursa, bunu çok önemseyeceğim.

• Love
Reactions: Nergis

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,543
1,315
112
Kurgu Nedir?

Kurgu, bir konunun ya da bir olayın, insanlar tarafından düzenlenmiş ya da kurgulanmış şekilde anlatımıdır. Kurgu, gerçekten olmuş olayların anlatımından farklı olarak, kurgulanmış olayların anlatımıdır. Kurgu, gerçek olayların anlatımından farklı olarak, insanın hayal gücünün ürünü olan olayların anlatımıdır.

Kurgu Çeşitleri Nelerdir?

Kurgu çeşitleri, çoğu zaman konuya göre değişmektedir. Kurgu çeşitleri arasında bulunanlar şunlardır:

- Dramatik Kurgu: Dramatik kurgu, kahramanların kurgulanmış olaylar aracılığıyla kendilerine karşı olan durumlarla başa çıkma çabasının anlatımıdır.

- Komedi Kurgu: Komedi kurgu, bir olayın komik bir şekilde anlatılmasıdır.

- Fantastik Kurgu: Fantastik kurgu, hayal gücünün ürünü olan olayların anlatımıdır. Fantastik kurgu, hayal gücünün sınırlarını zorlayan olayların anlatımıdır.

- Gerilim Kurgu: Gerilim kurgu, olayın kurgulanması aracılığıyla olayın gerginliğinin artmasının anlatımıdır.

- Bilim Kurgu: Bilim kurgu, hayal gücünün ürünü olan bilimsel olayların anlatımıdır.

- Tarihsel Kurgu: Tarihsel kurgu, tarihsel olayların kurgulanması aracılığıyla anlatımıdır.

- Korku Kurgu: Korku kurgu, olayın kurgulanması aracılığıyla olayın korkutucu olmasının anlatımıdır.

Kurgu çeşitleri, farklı türlerde yazılan kitaplar arasında bulunmaktadır. Kurgu çeşitleri arasında bulunanlar, çoğu zaman konuya göre değişmektedir. Kurgu çeşitleri arasında bulunanların her biri, okuyucuya farklı bir deneyim sunmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)