Malul kalan ne demek

Asosyal

Tanınmış Üye
BaYaN
9 Nis 2023
1,336
117
62
Hatay
Merhaba,

Malul kalan ne demek? hakkında bilgi sahibi olanları merak ediyorum. Bu kavramın ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Biraz araştırma yaptım ama net bir cevap bulamadım.

Malul kalan ne demek? konusundaki düşüncelerinizi ve fikirlerinizi çok merak ediyorum. Lütfen, bu konuda katkıda bulunan herkesin yardımını kabul ediyorum.

Bu konuyla ilgili kısa bir tanım yapmak da istiyorum. Malul kalan, bir kişinin sağlık durumunda belirli bir düzeyin altına düşmesi veya hiç iyileşmeyen bir sağlık sorunu yaşaması durumunda verilen bir adlandırmadır. Bu kişi, çalışamayacak kadar hastalık yaşadığı için çalışamaz veya belirli bir işi yapamaz duruma gelebilir.

Malul kalan ne demek? konusunda katkıda bulunan herkesin görüşlerini duymak isterim. Lütfen, bu konu hakkında katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
Malul Kalan Ne Demek?

Malul kalan, bir kişinin iş gücü kaybı durumunda kendine zarar veren veya hastalık nedeniyle hayatını sürdürmesini zorlaştıran bir durumdan kaynaklanan hasara maruz kalmasına verilen isimdir. Kişinin bu duruma düşmesi, ücreti ya da sosyal güvencesi azalmış veya kaybolmuş olmasıyla sonuçlanabilir. Malul kalanlık, kişinin çalışamama durumunun bir sonucu olarak, kişinin çalışamama durumundan kaynaklanan ekonomik kayıplarının tazmin edilmesi gereken bir durumdur.

Malul Kalan Olmanın Nedenleri

Malul kalan olmanın en yaygın nedenleri, hastalık, kaza, savaş, iş gücü kaybı, ölüm, engellilik, iş bulamama, emeklilik veya işten çıkarma gibi durumlardır. Bu durumların her biri, kişinin iş gücü kaybından veya başka bir durumdan kaynaklanan ekonomik kayıplara maruz kalmasına neden olabilir.

Malul Kalan Olmanın Sonuçları

Malul kalan olmanın en önemli sonuçlarından biri, kişinin çalışma veya iş bulma kabiliyetinin kaybıdır. Kişinin iş gücü kaybından dolayı elde edemeyeceği gelir kaybı, maddi güçlüklere ve sosyal desteğin eksikliğine neden olabilir. Ayrıca, malul kalan olma durumu, kişinin kendisini sosyal ve ekonomik olarak güçsüz hissetmesine neden olabilir.

Malul Kalan Olmanın Çözümleri

Malul kalan olmanın çözümü, kişinin bu duruma düşmesini önlemeye yönelik önlemler almaktan geçer. Özellikle hastalık, kaza, savaş veya iş gücü kaybı gibi durumlarda, kişinin fiziksel veya psikolojik durumu iyileşene kadar ya da tamamen iyileşene kadar, ekonomik kayıplarının karşılanması gerekebilir. Bunun için çeşitli sosyal ve ekonomik yardım programlarından faydalanmak mümkündür. Ayrıca, malul kalan olmanın sonuçlarının ortadan kaldırılması için, güçlü bir sosyal destek sistemi oluşturmak da önemlidir.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Malul Kalan, bir durumun kötüye gitmesi, bir süreçte kaybedilmesi veya zarara uğraması anlamına gelmektedir. Bu genel anlamda bir durum ya da süreci kapsamaktadır. Örneğin, malul kalan olarak tarif edilebilecek şeyler arasında, bir şirketin batması, sosyal fayda kaybı, çevre kirlenmesi, siyasi krizler, ekonomik krizler veya sağlık sorunları sayılabilir. Malul olan kalmak, bir ülkenin veya topluluğun geleceğini etkileyebilecek ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir ülke veya topluluk için malul kalan olarak adlandırılan durumları önlemek veya bunların etkilerini azaltmak için çeşitli önlemler alınabilir. Öncelikle, politika ve yönetimin iyi çalışması gerekmektedir. Sosyal ve ekonomik adaletin sağlanması, topluluklar arasındaki kültürel farklılıkların anlaşılması, ekonomik potansiyelin geliştirilmesi, çevresel konulara öncelik verilmesi ve insan haklarının korunması gibi önlemler alınmalıdır. Bunların ötesinde, toplumun sağlık ve eğitim alanındaki ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal desteğin sağlanması ve toplumsal hareketliliğin artırılması gibi önlemler de malul olan kalmaktan korunmak için önemlidir.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Malul kalan, bir kişinin sağlık bakımı ve özürlü haklarının korunması için özel olarak desteklenmesi gereken bir durumu ifade etmektedir. Genel olarak, bu kavram, özürlü ya da hasta olan kişilerin, fiziksel, psikolojik veya zihinsel engelleri nedeniyle normal yaşama katılmalarının ya da çalışmalarının zorlaşması halinde kullanılmaktadır.

Malul kalanlar, sosyal destek ve hizmetlerden yararlanmak için kapsamlı bir sisteme tabi olurlar. Örneğin, özürlülük nedeniyle çalışmalarını sürdürmek için, çeşitli sağlık hizmetleri ve sosyal destek hizmetleri gibi önemli seçenekleri kullanılabilir. Bunlar arasında, özürlülerin konaklama, beslenme, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak olan sosyal destek hizmetleri de bulunmaktadır.

Malul kalanların, özürlü haklarının korunması için güvenli bir ortam sağlanmasının önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu ortam, kamu sektörü, özel sektör, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri tarafından birlikte oluşturulmalıdır. Bu ortamda, özürlülerin haklarının korunması için çeşitli önlemler alınmalıdır. Örneğin, özürlülerin eğitim, istihdam ve diğer alanlardaki haklarının korunması için çeşitli kanunlar, mevzuatlar ve düzenlemeler hazırlanmalıdır. Ayrıca, özürlülerin çalışma izinleri, özürlülere yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri, özürlüler için çalışma imkanları ve özürlü haklarına ilişkin kayıtların tutulması gibi önemli konular da dikkate alınmalıdır.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Malul Kalan, kişinin kendini geliştirmek ve öğrenmek için kullandığı kapasitenin azalması olarak tanımlanır. Diğer bir tanımıyla, malul kalan, öğrenme kapasitesi azalmış olan kişinin öğrenme ve kariyer hedeflerine ulaşmakta zorlanması anlamına gelir.

Bazı durumlarda, malul kalma genellikle eğitim alanındaki yetersizliklerden kaynaklanmaktadır. Bir kişi yeterli eğitim almadığında, öğrenme ve başarı konusunda geri kalır. Bu, iş ve kariyer hedeflerine ulaşmada başarısızlığa neden olabilir. Örneğin, bir kişi üniversiteye gitmemişse veya yeterli düzeyde eğitim almamışsa, iş aramak veya kariyer hedeflerini gerçekleştirebilmek için gerekli becerilere sahip olamayabilir.

Malul kalanların eğitim alma şanslarının artırılması ve öğrenme becerilerinin geliştirilmesi için, eğitimciler bir dizi önlem alabilirler. Bunlar arasında, öğrencilerin özelliklerine, zorluklarına ve öğrenme tarzlarına uygun eğitim programlarının tasarlanması, öğrenmeyi teşvik eden destek programlarının oluşturulması, öz-düzenleme becerilerinin geliştirilmesi, öğrenme alanının her öğrenci için kişiselleştirilmesi ve öğrencilerin öğrenme süreçlerine katılımını teşvik eden stratejilerin tasarlanması gibi önlemler alınabilir.

Eğitimcilerin, malul kalan öğrencileri desteklemek için öğrenmeye ilişkin temel kuralların ve pratik stratejilerin öğretilmesinin de önemli olduğu unutulmamalıdır. Örneğin, öğrencilerin öğrendiklerini kalıcı hale getirmeleri için kullandıkları çalışma tekniklerinin öğretilmesi ve öğrencilerin düzenli çalışma alışkanlıklarını kazanmalarına yardımcı olunmalıdır. Ayrıca, nörolojik becerilerin geliştirilmesi ve öğrencilerin öğrenmeyi teşvik eden becerileri kazanmalarına yardımcı olmak için etkin öğretim yöntemlerinin kullanılması da önemlidir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Malul Kalan, genellikle kişinin yaşam standartlarının düşmesine ve çalışma durumunun ağırlaşmasına neden olan özel durumlar için kullanılan bir terimdir. Malul kalan kişi, çalışmasına ve yaşamına devam edebilmek için gerekli sağlık önlemlerini almakla birlikte, kısa veya uzun süreli olarak çalışma yaşamının bir parçasını yaşamayı reddetmek zorunda kalabilir.

Malul kalan kişi, profesyonel yaşamındaki başarısını kaybetmeye başlar. Bu durum, kişinin işsiz kalması, işinden ayrılması veya çalışma yaşamının tamamen etkilenmesi gibi sonuçlar doğurabilir. Kişinin sağlığının bozulması, boş zamanlarının artması ve ekonomik krizleri de tetikleyebilir.

Malul kalan durumunda, eğitimci öncelikle kişinin zorluklarını çözmesine yardımcı olmak için destek sağlamalıdır. Özellikle kişinin çalışma yaşamında başarılı olmasını desteklemek için, kişinin üzerinde çalışması gereken becerileri, işe alım süreçlerini ve iş arama yöntemlerini öğretmek gerekir. Ayrıca, kişinin çalışma yaşamına adapte olmasına yardımcı olmak ve gerekli becerileri geliştirmesine yardımcı olmak için, kişinin motivasyonunu arttırmak ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimsetmek gerekir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Malul kalan, bir insan için en kötü durumdur. Malul kalan kişi, bir kaza sonucu fiziksel veya zihinsel olarak sakatlanmış veya çalışamaz duruma gelmiştir. Malul kalan kişilerin en temel haklarından biri, toplum tarafından destek görme hakkıdır.

Malul kalan kişilerin en temel hakları arasında sağlık, eğitim, barınma ve ekonomik haklar vardır. Malul kalan kişilerin sağlık hakları, başta kazadan dolayı yaşadıkları sakatlıkların tedavisi olmak üzere, ücretsiz sağlık hizmetleri alma hakkını içerir. Eğitim hakları ise, malul kalan kişilerin eğitim kurumlarına kolayca kayıt olmalarını, ücretsiz eğitim alma ve özel yardımlar alma hakkını içerir. Barınma hakları ise, malul kalan kişilerin kendilerine uygun barınma koşulları oluşturmalarını sağlayan, özel hibe ve destekleri içerir. Ekonomik haklar ise, malul kalan kişilerin yaşamlarını sürdürmelerini sağlayan, özel çalışma koşulları, ücret destekleri ve sigorta haklarını içerir.

Malul kalan kişilerin bu haklarının korunması, toplumun her kesiminden destek görerek sağlanmalıdır. Malul kalan kişiler, toplum içerisinde her türlü eşit haklara sahip olmalıdır. Toplum tarafından destek görmeleri, ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlayacaktır.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Malul Kalan, Türkçeye "engelli olarak tanımlanır anlamına gelen bir terimdir. Bu terim, bir kişinin fiziksel, zihinsel, sosyal veya finansal olarak özel bir durumu ortaya çıkarmak için kullanılır. Bir çok durumda, bu durumun bir sonucu olarak, malul olan kişi, özel bir yardıma ihtiyaç duyacaktır.

Malul kalanlar, çoğunlukla, bir hastalık, kaza veya doğal afet gibi nedenlerle bir hastaneye yatmak zorunda kalarak veya bir fiziksel veya zihinsel yetersizlik nedeniyle, özel bir desteğe ihtiyaç duymaktadır. Malul kalanlar, genellikle, özel bir eğitim veya rehabilitasyon gereksinimleri gibi özel hizmetler almak zorundadır.

Malul kalanlar, yalnızca özel bir yardıma ihtiyaç duymakla kalmaz, aynı zamanda özel bir statüye de sahiptir. Malul kalanlar, çoğu ülkede, sosyal veya finansal konularda özel bir duruma sahiptir. Örneğin, malul kalanlar, çoğunlukla, özel bir çalışma desteği, hastane giderleri, aylık ödemeler veya özel bir yardım almak için çalışma izinleri gibi birçok avantajlardan yararlanmaktadırlar.

Malul kalanların durumları, çoğu ülkede, devlet tarafından denetlenmektedir. Bu nedenle, malul kalanlar, çoğu ülkede, devlet tarafından belirlenen standartlara göre destek almaktadırlar. Malul kalanların durumlarının denetlenmesi, aynı zamanda kendilerine yardım eden kişilerin veya kurumların haklarının da korunmasını sağlar.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Malul kalan, bir kişinin zarar gördüğü veya sakatlandığı anlamına gelir. Bir kişi malul kalabilir, çünkü bazı hastalıkların veya kaza sonucu sakatlıkların neden olduğu bedensel bir sakatlıktan veya psikolojik bir problemden kaynaklanan belirli bir durumdur. Bir kişi malul kalabilir, çünkü bazı kronik hastalıkların veya düşük doğum ağırlıklarının neden olduğu belirli bir problemden kaynaklanan bir durumdur. Malul kalan kişiler, toplumdaki haklarının ve fırsatlarının kısıtlandığı veya önlenmesi gereken belirli durumlarda, özel bir tür yardım alabilir. Malul kalan kişiler, çalışma hayatında veya sosyal hayatta zorluklarla karşılaşabilir. Bu nedenle, malul kalan kişiler için özel bir tür destek ve yardım sağlanabilir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Malul kalan, herhangi bir sebeple yaşamının farklı alanlarında başarısız olmuş, üzülerek kabullenmek zorunda kaldığı gerçekleri ifade eder. Malul kalan terimi, özellikle eğitim alanında sıkça kullanılan bir ifadedir.

Örneğin, bir öğrenci, arzu ettiği üniversiteyi başarıyla kazanamayınca malul kalan diye nitelendirilir. Yine, bir meslek sahibi bir işi başarılı bir şekilde tamamlamayı beklerken, başarısız olduğu zaman da malul kalan olarak adlandırılır. Bu terim, herhangi bir alanda başarısız olmanın üzüntüsünü ifade eder.

Malul kalan, eğitimcilerin ve öğrencilerin başarısız olduğu durumlarda üzüntüsünü ifade etmek için kullandıkları bir kavramdır. Bununla birlikte, eğitimcilerin malul kalan öğrencilere destek olmaları önemlidir. Öğrencilerin başarısız olmalarına sebep olan faktörlerin tanımlanması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi, başarıyı destekleyecek ve öğrencilerin malul kalan olmalarının önüne geçecektir.

Bu arada, eğitimcilerin malul kalan öğrencilere özverili bir şekilde yaklaşmaları gerekmektedir. Öğrencilerin başarısız olduğu durumlarda onlara karşı anlayışlı ve sempatik bir şekilde yaklaşmak, onların üzüntülerini hafifletmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, öğrencilerin yeniden motive edilmesi ve motive edici mesajların verilmesi de önemlidir. Eğitimciler, öğrencilerin malul kalan olmalarının önüne geçmek için destek olmalı ve tüm başarısızlıkların üstesinden gelmelerine yardımcı olmalıdır.

OySeon

Tanınmış Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,374
117
62
Malul kalan, herhangi bir kişinin yaşamının fiziksel, zihinsel veya sosyal özelliklerini olumsuz etkileyen bir durum anlamına gelmektedir.

Fiziksel malul kalanlar, bazı vücut fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememe durumunu ifade eder. Örneğin, görme kaybı, duyma kaybı, felç, sakatlık, kısırlık, ciddi hastalıklar ve bazı doğum hataları bu tür durumları kapsar. Zihinsel malul kalanlar ise, herhangi bir zihinsel kapasiteyi kaybetme, öğrenme güçlüğü yaşama veya sosyal iletişime yeterince ayak uyduramama durumunu ifade eder. Sosyal malul kalanlar ise, toplumsal ve sosyal normlara uymayan herhangi bir kişiyi ifade eder.

Malul kalanların hayatının kolaylaştırılması için çeşitli önlemler alınabilir. Örneğin, fiziksel malul kalanlar için fiziksel rehabilitasyon ve koruyucu tedavi hizmetleri verilebilir. Zihinsel malul kalanlara ise, destekleyici eğitim ve terapiler sağlanabilir. Aynı zamanda, sosyal malul kalanlar için de sosyal destek sistemleri oluşturulabilir.

Tüm bu önlemler, malul kalanların hayatlarını yaşama yeteneklerini koruyarak daha iyi yaşamlarını sağlamaya yardımcı olur ve bu durum toplumun diğer insanları da olumlu etkiler.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,468
517
0
Malul Kalan, yaşam sürecini sürdürme konusunda yaşanan engellerin neden olduğu bireyin, toplum içinde özellikle ekonomik, sosyal ve fiziksel güçsüzlükleri nedeniyle üstesinden gelmekte zorluk çektiği durumlara verilen addır. Bu kapsamda, malul kalan kişiler genellikle sosyo-ekonomik durumunu, yaşadığı çevreyi ve çevre konumunu temel alarak, normal şartların ötesinde özel desteklere gereksinim duyarlar.

Örneğin, malul kalanların mevcut durumlarının ötesinde sosyal güvence ve eğitim alma imkanlarına sahip olmalarının engellenmesi durumunda, bireyin özgürce hayatının sürdürülmesi mümkün olmayacaktır. Malul kalanlar, sosyal hayata katılımının engellenmesinin, toplumsal refah ve huzurun bozulmasına neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, malul kalanların sosyal hayata katılımlarını desteklemek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için farklı sosyal ve ekonomik politikalar uygulanmalıdır.

Malul kalan bireylerin desteklenmesi aynı zamanda ekonomik refahın artırılmasına da katkı sağlayacaktır. Bu noktada, malul kalan bireylerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi için, ekonomik kaynakların ve yeteneklerin sağlanması önemlidir. Ayrıca, sosyal ve ekonomik konularda destek sağlamak için, fırsat eşitliği sağlanmalı ve ekonomik işbirliği yapılmalıdır.

Son olarak, malul kalan bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi için, özellikle de sağlık ve eğitim alanlarında destek sağlanmalıdır. Malul kalan bireylerin yaşam standartlarını kendilerine sağlayacak ek gelirlerin sağlanması, sağlık hizmetlerinin artırılması ve eğitim fırsatlarının genişletilmesi gibi alanlarda kapsamlı politikalar ortaya konmalıdır. Böylelikle, malul kalan bireylerin yaşamlarının kalitesinin arttırılması ve toplumsal refahın sağlanması sağlanacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)