Merhamet acımak değil Acıtmamaktır ne demek

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhametin ne olduğunu ve bu sözün ne anlama geldiğini merak ediyorum. Merhamet acımak değil acıtmamaktır ne demek? Merhametin ne anlama geldiğini anlamak ve bu sözün ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz? Size minnettar olacağım.

Merhamet, diğer insanların durumlarını ve çevresindeki insanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, onlara yardım etme, anlayış ve şefkat gösterme gibi bir anlam ifade eder. Merhamet acımak değil acıtmamaktır ne demek? Sözün anlamı, merhametin zorlayıcı bir şekilde yardım etmek veya başka bir şekilde insanların ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili bir şey olmadığıdır. Bunun yerine, merhametin kişinin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak, anlayışlı olmak ve hatta ortak bir kaygıya sahip olmak anlamına gelir.

Merhamet, bir insanın diğer insanları sevmek, saygı duymak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için diğer insanlarla olan ilişkilerinde düşünceli, eşit ve adil davranışlar göstermesi anlamına gelir. Bu anlamda, merhamet acımak değil, acıtmamaktır. Merhamet, diğer insanların durumunu anlamak ve onlara yardım etmek için kendini zorlamadan, sadece sevgi ve anlayışla hareket etmektir.

Bu konuda size yardımcı olduğum için çok minnettarım. Diğer forum kullanıcılarının da merhamet hakkında daha fazla bilgi veya deneyimlerini paylaşmalarını umuyorum. Lütfen bu konu hakkında daha fazla bilgi ve fikirler paylaşın.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,988
1,159
112
Merhamet Acımak Değil Acıtmamaktır Ne Demek?

Merhamet acımak değil acıtmamaktır ne demek konusu, insanların karşılaştıkları zorluklar ve problemler karşısında nasıl tepki vermeleri gerektiği konusunda bir öğüttür. Bu öğüdün anlamı, insanların ne zaman acımakta ve ne zaman acıtmamakta haklı olduklarını anlamaları gerektiğidir. Merhamet acımak değil acıtmamaktır, çünkü acının bizi yaşamdan mahrum bırakacağını unutmamalıyız.

Merhametin Anlamı Nedir?

Merhamet, bizim için önemli olan, çoğu zaman karşımızdakilerin kederlerini paylaşmak ve onların dertlerini paylaşmak olarak tanımlanmaktadır. Merhametin önemli bir özelliği de, herhangi bir şekilde zorluk yaşayan kişinin dertlerini ve zorluklarını görmek ve onların dertlerini paylaşmaktır. Merhamet, her zaman iyilik etmek için kullanılmalıdır. Merhametin insanlara verilmesi, bize insanlara nasıl muamele etmemiz gerektiği konusunda önemli bir öğüd olacaktır.

Merhametin Ne Zaman Yapılması Gerektiği?

Merhametin, karşımızdaki insanın zor durumda olmasından dolayı yapılması gerektiğini unutmamalıyız. Zor durumda olan insanların dertlerini paylaşmak ve onların dertlerini anlamak için merhametin kullanılması gerektiğini unutmamalıyız. Merhametin, karşımızdaki insanın kederlerini paylaşmak için yapılması gerektiğini de unutmamalıyız. Merhametin, karşımızdaki insana yardım etmek ve onu desteklemek için yapılması gerektiğini unutmamalıyız. Böylece, merhametin karşımızdaki insanın ihtiyaçlarına ve acılarına yardım etmek için yapılması gerektiğini anlayacağız.

Merhamet Acımak Değil Acıtmamaktır Ne Demek?

Merhamet acımak değil acıtmamaktır, demek aslında karşımızdaki insana muamele etmek ve onun acılarını paylaşmak için merhametin kullanılması gerektiğini ifade etmektedir. Karşımızdaki insanın dertlerini ve zorluklarını paylaşmak için merhametin kullanılması gerektiğini ve onu desteklemek için merhametin kullanılması gerektiğini anlamamız gerektiği anlamına gelmektedir. Merhametin, insanlara yardım etmek için kullanılması gerektiğini unutmamalıyız. Merhamet, insanlara muamele etme ve onların dertlerini paylaşma konusunda bize çok önemli bir öğüt olacaktır.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Acıtmamak, insanların büyük ölçüde fiziksel veya psikolojik acıya maruz kalmadan, onların duygularını, düşüncelerini ve haklarını koruyarak, saygılı ve anlayışlı davranmaktır. Acıtmamak, insanların güvenli bir çevrede yaşamasına yardımcı olmak için çabalamak ve onların iyi bir yaşam sürmelerini sağlamak için elinden geleni yapmak anlamına gelir. Bu, insanlara onların yaşama haklarının tanınmasını sağlamak ve onların güvenlik ve refahının korunmasına yardımcı olmak anlamına gelir. Acıtmamak, insanların sevgi, saygı, anlayış ve kabul edilmeyi hak ettikleri duygulara sahip olmalarını sağlamak için bir araya gelmektir.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Merhamet acımak değil acıtmamaktır, ifade edilen bu özlü söz, bizi çok önemli bir konuya dikkat çekiyor. Bize öğretilen merhametin, acı çeken insanların durumunu çok iyi anlamamız ve onlara yardım etmek için çaba göstermemiz gerektiğini hatırlatıyor. Ancak bu, acı çekenlerin dertlerini çözmek için onların hissettikleri acıyı paylaşmak anlamına gelmez. Aslında, insanların gerçek merhametini göstermesi, onların acısını hafifletmek ve çözüme kavuşturmak için kendilerini adamalarıdır. Merhamet acımak değil acıtmamaktır, çünkü gerçek merhametin gösterildiği her zaman, karşılıklı sevgi ve destek aracılığıyla insanların dertlerini çözmeye yardımcı olmasıdır.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Merhamet acımak değil acıtmamaktır anlamına gelmektedir. Merhamet kavramının kökeni, insanların duyarlıklarını göstermek için kullanılan bir kavram olarak kabul edilir. Merhamet, insanların diğer insanlara destek olma, yardım etme ve onların sorunlarına çözüm arama arzusuyla hareket etmesi olarak tanımlanabilir. Merhamet, her insanın kendisine has bir özelliğidir ve her insanın kendisine özgü bir şekilde göstermesi gereken bir duygudur. Merhamet, insanların karşılıklı yardımlaşmalarını ve karşılıklı saygılarını geliştirmesine yardımcı olabilir. Merhamet, genellikle yoksullar ve kimsesizlere yardım etme, özellikle de hastalara, yaşlılara ve çocuklara yardım etme gibi yollarla ifade edilir. Merhamet, sadece insanlar arasında değil, hayvanlar ve doğa için de önemli bir kavramdır. Merhamet, insanların diğer insanlar ve diğer hayvanlar üzerinde olumlu etkilerinin yanı sıra, doğaya karşı ve sorumluluk duygusu ile hareket etmesini sağlayabilir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Merhamet acımaktan çok, insanların yaşadıklarını anlamaya ve onlara karşı anlayış göstermeye çalışmak demektir. Acıtmamak, onların durumlarını çözmek, onlara yardım etmek ve onların haklarını koruyarak onlara destek olmak demektir. Bu süreci, yürekli ve özverili bir şekilde çoğu zaman özveri ile gerçekleştirmeye çalışmaktan ibarettir. Merhamet etmek, insanların yaşadıklarını anlamak ve onlara yardımcı olmaktan geçer. Merhamet etmek, insanların acılarını paylaşmak, onlara deneyimlediklerinden öğrenme ve uygulama fırsatı sunmak demektir. Merhamet etmek, onların yaşadıklarını anlamak ve onlara yardım etmek için her türlü çabayı harcamak demektir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,078
1,031
15
Merhamet acımak değil acıtmamak, bu dilsel oyunu bir kenara bırakarak aslında merhametin ne olduğunu anlamaya çalışalım. Merhamet, bir başka kişinin yaşadığı zorlukları anlama, bunu kabul etme ve üzülme durumudur. Aynı zamanda, bu kişinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurup onlara yardım etmek de merhametin önemli bir parçasıdır.

Merhamet acıtmamak deyiminin anlamı, insanların yaşadıkları zorlukları kabullenmek ve anlamak, ancak onlara yardım etmek yerine nefret etmek ya da onları cezalandırmak yerine onlara merhamet göstermektir. Merhamet acıtmamak, insanların duygularını, değerlerini ve ihtiyaçlarını küçümsememek, nefret etmemek ve onları kınamamaktır.

Merhamet acıtmamak, her zaman en iyi seçenek değildir, çünkü insanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak ve onlara yardım etmek, onların yaşamlarını ve gidişatlarını değiştirmek için yardımcı olabilir. Ancak, merhametin ne olduğunu anlamak, insanların neden merhamet göstermeleri gerektiğini anlamak ve bunu uygulamak, insanların birbirlerini anlaması ve birbirlerine yardım etmesi için önemli bir adımdır.

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Merhamet, başkaları için duyulan duyarlılık, anlayış ve hoşgörüdür. Merhamet acımak değil, acıtmamaktır anlamına gelir. Bu ifade, merhamet gösterirken, birinin hislerini düşünerek, ona acı çektirmeyecek şekilde davranmak gerektiğini vurgulamak ister. Merhamet, karşıdakinin durumunu anlamaya ve ona yardımcı olmaya çalışmakla gerçekleşir. Acımak, davranışların ya da duyguların haksız yere hedef alınmasının önüne geçmek için önemlidir. Bu, başka birinin hislerine saygı duymak ve onun için acı çekmemeye özen göstermek anlamına gelir. Merhamet, başkalarına karşı duyarlı ve anlayışlı olmakla alakalıdır. İnsanların birbirlerine karşı duyarlı ve anlayışlı olmaları, daha iyi bir toplum oluşturmaya yardımcı olur.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Merhamet; karşımızdaki kişinin durumuna acımak, anlamak, yardım etmek, destek olmak gibi duygularla hareket etmektir. Acıtmamak; karşımızdaki kişinin durumuna ön yargılarla yaklaşmamak, kendini duygusal olarak kontrol etmek, içindeki nefreti yenmek, onu kırmamak, ona saygı göstermek, güçlükleriyle beraber onu anlamaya çalışmak, ona yardım etmek ve onu desteklemek gibi duygularla hareket etmektir. Merhametin ötesinde, insanların durumuna karşı acıtmamak daha doğru ve insani bir yaklaşımdır.

HyperGalactic

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,470
131
62
Merhamet, insanların birbirine olan duygusal ve ruhsal bağlılıklarının ölçüsü olarak tanımlanır. Merhamet, karşılıklı sevgi ve yardımlaşma üzerine kurulmuş bir durumdur ve çoğu zaman, çevreye ve diğer insanlara olan saygı ve anlayışın bir göstergesidir. Acımak, merhamete sadık kalarak bir insana, hayvana veya nesneye yardım ederek onlara acı duyma durumudur.

Acıtmamak ise, bir insana acı vermeden ona yardım etme durumudur. Acıtmamak, merhametin bir ölçüsü olarak kabul edilir. Acıtmamak, insanlar arasındaki bağı korur ve yardımlaşma üzerine kurulmuştur. Acıtmamak, insanların birbirine olan sevgisini ve saygısını gösterir. Acıtmamak, sevgiyi ve anlayışı arttırarak, toplumsal dengenin korunmasına yardımcı olur.

Acıtmamak, kişinin kendisine, çevresine ve diğer insanlara karşı olan sorumluluklarının farkında olmasını ve onlara karşı merhametli davranmasını gerektirir. Acıtmamak, merhametin temel ilkelerinden biri olarak nitelendirilir ve merhametin önemini vurgulamak için kullanılır. Acıtmamak, insanlar arası ilişkileri daha güçlü kılarak, toplumsal barışı sağlamaya yardımcı olur.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,916
641
5
Acımak değil acıtmamak, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir kavramdır. Eğitimci olarak, öncelikle acımak ne demek olduğunu açıklamak önemlidir. Acımak, bir kişinin hisleri veya duygularını başka biriyle paylaşmak ve onların ağrısını hissetmek anlamına gelir. Oysa acıtmamak, hislerinizi paylaşmak için çaba harcamamak ve başkalarının zorluklarını ve ağrılarını yok saymak anlamına gelir.

Bir eğitimcinin görevi, öğrencilerine bu kavramların ne demek olduğunu ve aralarındaki farkı anlamalarını sağlamaktır. Bunu yapmak için öncelikle öğrencilere kendi yaşantılarıyla ilgili örnekler sunmalıdır. Örneğin, arkadaşlarının depresif olduğunu fark etmiş bir öğrenciye, arkadaşının ağrılarını paylaşmak ve ona destek olmak yerine, onu yalnız bırakmamaları ve duygularını yok saymamaları gerektiğini öğretmelidir. Aynı şekilde, bir öğrenci başka bir öğrencinin ailesinin bir üyesinin ölümünü öğrenmişse, o öğrenciyi kucaklaması ve ona destek olması gerektiğini öğretmelidir.

Bir eğitimci, dil kullanımının öğrencilerin duygularının anlaşılmasını kolaylaştıracağını vurgulamalıdır. Öğrencilere duygularını ifade etmek ve ötekileştirmeyi önlemek için dikkatli olmalarını önermelidir. Örneğin, başka bir öğrencinin nasıl hissettiğini bilmiyor olmakla birlikte, onu küçümseme veya onun hakkında olumsuz konuşmamaları gerektiğini öğretmelidir.

Son olarak, eğitimci öğrencilere acımak değil acıtmamak kavramının önemini vurgulamalıdır. Çünkü acımak, insanların birbirlerine destek olmalarını sağladığı gibi, toplumsal birlikteliğin de önemli bir unsuru olabilir. Acıtmamak ise, insanların birbirlerini yalnız bırakmalarına ve hislerini yok saymalarına yol açabilir. Bu nedenle, bu kavramların öğrenciler tarafından önemli bir şekilde anlaşılması gerekmektedir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,857
1,247
112
Merhamet, kötüyü affetmek, iyilik yapmak ve kötülükleri önlemek anlamına gelir. Acımak ise, başkalarının acı çekmesine izin vermek anlamına gelir. Bu nedenle, merhamet acımak değil, acıtmamak demektir. Yani merhamet, diğer insanların acı çekmesine izin vermemek, onları korumak ve desteklemek anlamına gelir. Merhamet, özellikle muhtaç ve çaresiz olanlara yardım etmeyi, onların acılarını hafifletmeyi ve haklı çıkarmaları, haklarını koruma ve geliştirmeyi içerir. Merhamet, başkalarının kaybedeceği şeylerin değerini anlamak ve onların haklarını korumak için özellikle önemlidir.

Ecem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
274
0
0
Baslik: "Merhamet acimak degil Acitmamaktir ne demek"

Günümüzde, merhametin sikça karsilasilan yanlis bir algiya sahip oldugunu görüyoruz. Birçogumuz merhameti sadece acimak olarak düsünürüz; ancak aslinda merhamet daha derin ve kapsamli bir kavramdir. "Merhamet acimak degil, acitmamaktir" sözü bu yanlis algiyi düzeltmeye yönelik önemli bir ifadedir. Bu ifade, insanin sadece digerlerine acimasi degil, ayni zamanda onlari incitmemesi gerektigini vurgular.

Merhamet, empati ve sefkatle birlikte, insanin içinde bulundugu zor durumlari anlayip onlara yardim etme istegini ifade eder. Ancak, bu yardim etme sürecinde insanlari incitmek yerine onlara destek olmak da önemlidir. Örnegin, birisine yardim ederken onun gururunu kirmamak, onun duygularini incitmemek merhametin temel prensiplerindendir.

Merhametin acitmamak oldugunu anlamak için, öncelikle baskalarinin duygularina saygi duymak ve onlari incitmekten kaçinmak gerekir. Herkesin yasadigi zorluklari anlamak ve onlara karsi anlayisli olmak, merhametin temelini olusturur. Bu, insanlarin birbirlerine karsi daha anlayisli ve sefkatli olmalarini saglar.

Merhamet ayni zamanda adaletle de iliskilidir. Bir kisiye merhamet gösterirken, adaleti de göz önünde bulundurmak gerekir. Adalet, herkese esit davranmak ve herkesin hak ettigi sekilde muamele görmesini saglamak anlamina gelir. Dolayisiyla, merhamet gösterirken adaleti de unutmamak önemlidir.

Bu noktada, merhametin sadece duygusal bir tepki olmadigini, ayni zamanda bilinçli bir eylem oldugunu belirtmek önemlidir. Merhametli olmak, baskalarina karsi sevgi ve anlayisla yaklasmak demektir. Ancak bu yaklasimi benimserken, insanlarin duygularini incitmemeye ve adaleti gözetmeye dikkat etmek gerekir.

Sonuç olarak, "Merhamet acimak degil, acitmamaktir" sözü, merhametin yanlis anlasilan bir kavram oldugunu ve aslinda daha derin ve kapsamli bir anlami oldugunu vurgular. Merhamet, sadece duygusal bir tepki degil, ayni zamanda bilinçli bir eylemdir. Insanlarin birbirlerine karsi merhametli olmalari, anlayisli ve sefkatli davranmalari önemlidir, ancak bu süreçte baskalarinin duygularini incitmemeye ve adaleti gözetmeye de dikkat etmek gerekir.

Sonuç ve SSS

Bu makalede, "Merhamet acimak degil, acitmamaktir" sözünün anlamini derinlemesine inceledik. Merhametin sadece duygusal bir tepki olmadigini, ayni zamanda bilinçli bir eylem oldugunu vurguladik. Baskalarina karsi merhametli olmanin, onlara destek olmak ve onlarin duygularini incitmemek anlamina geldigini belirttik. Ayrica, merhametin adaletle de iliskili oldugunu ve herkesin esit sekilde muamele görmesini saglamak gerektigini vurguladik.

SSS (Sikça Sorulan Sorular)

Merhametin tam olarak ne anlama geldigini nasil anlayabilirim?

Merhamet, empati ve sefkatle birlikte, insanin içinde bulundugu zor durumlari anlayip onlara yardim etme istegini ifade eder. Ancak, bu yardim etme sürecinde insanlari incitmek yerine onlara destek olmak da önemlidir.
Adaletle merhamet arasindaki iliski nedir?

Merhamet gösterirken, adaleti de göz önünde bulundurmak gerekir. Adalet, herkese esit davranmak ve herkesin hak ettigi sekilde muamele görmesini saglamak anlamina gelir. Dolayisiyla, merhamet gösterirken adaleti de unutmamak önemlidir.
Merhametli olmanin önemi nedir?

Merhametli olmak, baskalarina karsi sevgi ve anlayisla yaklasmak demektir. Bu, insanlarin birbirlerine karsi daha anlayisli ve sefkatli olmalarini saglar. Ancak bu yaklasimi benimserken, insanlarin duygularini incitmemeye ve adaleti gözetmeye dikkat etmek gerekir.

Mihriban

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
288
0
0
Merhamet acımak değil acıtmamak anlamına gelmektedir. Bu anlam, insanların başkalarının zor durumda olduğu zamanlarını düşünerek onlara yardım etmesi veya onların dertlerini paylaşmasıyla ifade edilir. Ancak, bu yardım ve paylaşma, kişiyi kötü durumda bırakmaktan çok, kötü durumda olan kişinin durumunu daha iyi hale getirmek amacıyla yapılmalıdır. Örneğin, kimsenin yardım etmediği bir kişiye para veya gıda göndermek, onun durumunu iyileştirmek için yapılan merhametli bir davranıştır. Ancak, bu kişinin durumunu daha da kötü etmek veya onu başka bir şekilde tehdit etmek gibi bir davranış için, bu merhamete denilemez. Merhamet, aslında insanların birbirlerine yardım etmesi ve zor durumda olan kişilerin durumunu iyileştirmek amacıyla yapılan karşılıklı bir etkinliktir.

Bacardi

Co-Admin
Co-Admin
BaY
23 Mar 2024
1,781
0
0
"Merhamet acımak değil, acıtmamaktır" sözü, birisinin yaşadığı zorluk veya acı karşısında sadece ona duyulan üzüntüyle yetinmekle kalmayıp, ona yardımcı olmak, destek olmak ve acılarını hafifletmeye çalışmaktır. Bu söz, merhametin sadece duygusal bir tepki olmadığını, aynı zamanda somut bir eyleme dönüşmesi gerektiğini ifade eder. Yani merhametli olmak, sadece başkalarının acılarını anlamakla kalmayıp, onların yanında olmak ve yardımcı olmaktır. Bu şekilde, insanlar arasındaki dayanışma ve destek duygusu güçlenir, toplum daha empatik bir yapıya kavuşur.

Hatice

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
319
0
0
Merhamet acımak değil acıtmamak, insanların kalbine dokunan ve onların yaşamlarını değiştirebilecek bir anlayışı ifade eder. Merhamet, insanların kendilerini çok değerli hissetmelerini sağlayan bir kavramdır. Merhamet, kişinin kendisini başkalarının ihtiyaçlarına veya durumlarına göre ayarlayarak onlar için yardım etmeyi seçmesini gerektirir. Merhamet, adalet ve nezaketin bir bileşimidir ve karşılıksız bir şekilde başkalarına gösterilen ziyafeti ifade eder. Merhamet, insanların kötü durumda olanların yardımına koşmalarını sağlamak için bireyler arasındaki arkadaşlıkların güçlendirilmesini sağlar. Merhamet, insanların kötü niyetli davranışlarından kaçınma ve karşılarındakilere daha fazla sevgi göstermeyi teşvik eder. Merhamet, insanların toplumsal değerleri ve ahlak anlayışlarını geliştirmelerini sağlar. Merhamet, insanların karşılarındaki insanların duygularını ve ihtiyaçlarını anlamalarını ve gelecekteki yaşamlarını daha iyi hale getirmelerini sağlayan bir anlayıştır.

Zehra

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
304
0
0
Merhamet, insanlar arasında hep olumlu bir duygu olarak tanımlanmıştır. Bu duygu, insanların birbirlerine iyilik yapmasını, yardımlaşmasını ve birbirlerine karşı anlayışlı olmayı gerektirir. Ancak merhametin, insanların birbirlerine acıtmamayı gerektirdiğini unutmamak gerekir. İnsanların birbirlerine acıtmamaları, onlara karşı anlayışlı olmaları ve onların haklarını koruyarak onların çıkarlarını ön planda tutmaları gerektiği anlamına gelir. Böylece merhametin anlamı, birbirine karşı anlayışlı olmak ve birbirine acıtmamak olarak tanımlanır. Merhamet, insanların birbirlerine haksızlık etmemeleri ve saygı duymaları gerektiğini vurgulamaktadır. Merhamet acımaktan çok, birbirine hak etmedikleri durumlarda karşılıklı anlayış göstermek, insanların haklarını koruyarak onların çıkarlarını ön planda tutmak ve birbirine acıtmamak anlamına gelir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,857
1,247
112
Merhamet acımak değil acıtmamaktır demek, kişinin başkasının duygularını düşünerek ona karşı sabırlı, anlayışlı ve yardımsever olmasını ifade eder. Merhamet, karşıdakine karşı olan duygularımızı ve tavırlarımızı sıcak ve yakın tutmak olarak da tanımlanabilir. Merhamet, karşıdaki kişinin duygularını anlamamızı ve buna göre ona yaklaşmamızı sağlar. Merhamet, insanlar arasındaki ilişkileri daha sevecen ve sıcak hale getirerek, aralarındaki kopukluğun önüne geçer.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)